آیین اختتامیه جشنواره صبح در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما با حضور برخی از مقامات ارشد کشوری و مسئولین رسانهای برگزار شد. شعار این جشنواره، «یک خانواده یک هدف» است به همت معاونت برونمرزی، شبکه سحر صداوسیما برگزار شد.
هدف از برگزاری جشنواره رسانهای «صبح» حمایت از ایدههای تولید برنامههای متنوع در حمایت از مردم فلسطین است و البته جایزه ویژه خود را به این امر اختصاص خواهد داد. در رقابت ساختارهای نمایشی و مستند این جشنواره داورانی همچون مهدی فرجی، جواد افشار، احسان کاوه، فرهاد قائمیان و مرتضی شعبانی آثار ارسال شده را به داوری نشستند.
در کنار این رقابت، تولیدکنندگان محتوا در بخش فضای مجازی جشنواره نیز در انتظار آرای نهایی داوران از جمله حسین شیخیان، محمد حسامپور، الهام سلیمانی و سعید حسنی بودند. از دیگر داوران این جشنواره میتوان به کارشناسانی همانند سیامک کاکایی و ولیاله قرقانی در کمیته داوران آثار رادیویی و همچنین مسلم رحیمی، مهدی سنایی نیک، فرهاد فریدزاده، داود اسکندری و سید ابراهیم حسینی بخش در کمیته داوران آثار تلویزیونی نام برد.
شبکههای مختلف معاونت برونمرزی شامل سحر، الکوثر، پرستیوی، العالم، آیفیلم، هوسا تیوی و هیسپانتیوی، خبرگزاری تصویری ایرانپرس، مجموعه رادیوهای معاونت برون مرزی و وبسایت 30 زبانه پارستودی وابسته به رادیوها، آخرین تولیدات منتخب خود را در این جشنواره به داوری گذاشتند.
علی برزی به عنوان رئیس شبکه جهانی سحر و دبیر «جشنواره رسانهای صبح» در این مراسم گفت: فلسطین و مقاومت جوانان آن در برابر اشغالگری معیار و میزان درستی در شناخت پایبندی به اصول اسلامی و انسانی است و هرکس ادعای دفاع از کرامت انسانی و حمایت از ارزشهای اسلامی دارد، در دفاع از مردم مظلوم فلسطین میبایست ثابت قدم بوده و از هر اقدامی در این راه دریغ نورزد.
ابراهیم علی برزی افزود: جشنواره رسانهای صبح در حمایت از ایدههای تولید برنامههای متنوع در حمایت از مردم فلسطین، جایزه ویژه خود را به این امر اختصاص دهد.
وی به اهداف جشنواره رسانهای صبح اشاره کرد و گفت: از جمله اهداف این جشنواره میتوان به شناساندن گروهی از برنامه سازان در معاونت برون مرزی صداوسیما و شبکههای آن اشاره کرد که شامل بیش از 15 شبکه تلویزیونی و 30 شبکه رادیویی است که آثار فاخری در عرصه رسانهای تولید میکنند و بسیاری از هنرمندان در داخل و خارج از سازمان از آن بیاطلاعاند.
رئیس صداوسیما: ایران با جنگ اقتصادی و شناختی مواجه است
رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تولیدات رسانه ای معاونت برون مرزی صدا و سیما جنگ شناختی و فتنه سه ماهه با بهانه قراردادن جایگاه و شأن زن در فصل پاییز را جنگی ترکیبی علیه کشور دانست و همبستگی و استفاده از ظرفیت ها را رمز موفقیت در ناکام گذاشتن توطئههای دشمنان عنوان کرد.
جبلی در ادامه سخنان خود تلاش عربستان سعودی برای بهبود روابط با ایران و همچنین پیام مقامات آمریکایی برای به نتیجه رساندن مذاکرات هستهای را شاهد دیگری دال بر موفقیت ایران در این جنگ ترکیبی دانست که کشورها را وادار به تعامل با ایران کرده است.
رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه خواستار بسیج ظرفیتها و استفاده از طرح های نوآورانه در راستای جریانسازی مؤثر رسانهای در معاونت برون مرزی صدا و سیما شد.
پیمان جبلی همچنین گفت: شبکههای فارسیزبان معاند سعی در از بین بردن فرهنگ و اعتقادات و آداب و رسوم ملت ما دارند و این جنگ فرهنگی نخست با جنگ نظامی صدام علیه ایران حمایتهای نظامی غرب از صدام آغاز شد.
جبلی در پایان گفت بلوغ رسانهای در معاونت برون مرزی صدا و سیما نقشی مهم و برجسته در استفاده از ظرفیتهای رسانه ای برای ناکام گذاشتن توطئههای فرهنگی دشمنان دارد.
معاون برونمرزی صداوسیما: افول سلطه آمریکایی نقطه عطف تاریخ است
یکی از نقاط عطف تاریخ افول سلطه آمریکایی و یکجانبهگرایی ناشی از آن است نوروزی در حاشیه جشنواره صبح رسانه افزود، جهان چند قطبی امروز بیش از هر زمان یک واقعیت عینی است و بدیهی است که نظام سلطه با کلیه امکانات تلاش میکند تا از شکلگیری نظم نوین جهانی جلوگیری کند.
معاون برون مرزی سازمان صداوسیما با اشاره به برگزاری این جشنواره درست در روزی که اولین تلویزیون بینالمللی غیر فارسیزبان ایران همزمان با تجاوز آمریکا و متحدانش به عراق و اشغال این کشور افتتاح شد بیان کرد: رسانههای معاونت برون مرزی در سازمان صدا و سیما تلاش میکنند تا با مبنا قرار دادن دو اصل راهبردی کنشگری و میدانداری امکان بروز روایت های جایگزین را محقق سازند.
وی افزود: با آنچه گفته شد جشنواره رسانهای صبح محلی است برای تقدیر و معرفی آثار و افرادی که در کمک به تحقق نظم نوین جهانی در حال نقشآفرینیاند.
معاون برونمرزی صداوسیما همچنین با اشاره به بیستمین سالگرد شهادت راشل کوری گفت، شهید راشل کوری نشان داد که مبارزه با ظلم و تجاوزگری ملیت و دین نمیشناسد و به جهت آرمان های مشترک انسانی تا پای جان باید مبارزه و فداکاری کرد.
براساس گزارش تسنیم، یکی از اهداف این جشنواره که به ابتکار معاونت برون مرزی صدا و سیما برگزار شد شناساندن برنامهسازان و شبکههای این معاونت بود. معاونت برونمرزی صدا و سیما با بیش از 15 شبکه تلویزیونی و 30 شبکه رادیویی آثار فاخری در عرصه رسانهای تولید میکند.
«گیلدخت» بهترین سریال نمایشی «جشنواره رسانهای صبح» شد
محمدرضا شفیعی تهیهکننده مجموعه تلویزیونی «گیلدخت» پس از دریافت این جایزه تأکید کرد: بخشی از کار هنری به تکنیک و بخش دیگر آن به سلیقه وابسته است. در چنین کاری نیز قاعدتاً سلیقه یک نفر غالب نیست و حدود 200 نفر هستند که به یکدیگر کمک میکنند. اینها را گفتم تا از جناب مجتهد تشکر کنم چرا که در عین سختگیری اجازه داد تا کاری به این سنگینی و بزرگی توسط یک کارگردان جوان ساخته شود و سبب شد تا کارگردانی این کار بزرگ و نیز نقشهای اصلی زن و مرد این مجموعه را هنرمندان جوان بسپاریم و بازیگران «گیلدخت» را از بین کسانی انتخاب کنیم که نامآشنا نبودند.
اما بقیه جزئیات برگزیدگان جشنواره بینالمللی صداوسیما را در ادامه ببینید:
برگزیدگان کمیته ایدههای نو
1. در بخش بهترین موشن گرافی، جایزه بهترین برنامه اهدا میشود به موشنگرافی «فضایل» از شبکه ماهوارهای المعارف و جناب آقای حامد حکاکیان، نماینده این شبکه.
2. در بخش بهترین نماهنگ و کلیپ، دعوت میشود از محمد حسن قاسم برای دریافت جایزه نماهنگ «اَلشّهرُ الفَضیل» از شبکه المنار لبنان
3. در بخش بهترین ویدئوبلاگ و وادکست، براساس شاخصههای کیفی جشنواره، اثری شایسته دریافت جایزه نبود؛ اما به دلیل ساختار خوب برنامه «عَقَرقوف» از شبکه العراقیه کشور عراق، تندیس و جایزه بهترین برنامه موجود اهدا میشود به این مستند کوتاه و مؤثر و دعوت میکنیم از سیدعباس رحیم محمد برای دریافت جایزه.
4. در بخش بهترین مستند، جایزه این بخش اهدا میشود به مستند «گلوله باران» از ایران، ساخته جناب آقای حسین مؤمن.
5. و در نهایت، هیئت داوران ایدههای نو جشنواره، هیچ اثری را در بخش برنامه های نمایشی شایسته دریافت جایزه ندانست.
برگزیدگان کمیته فضای مجازی
1- در بخش بهترین وب سایت، ضمن تقدیر از وب سایت خبرگزاری ایران پرس، جایزه بهترین وب سایت تقدیم میشود به وب سایت شبکه پرستیوی و دعوت میکنیم از سید ظفر مهدی برای دریافت جایزه.
2- در بخش بهترین پادکست، ضمن تقدیر از پادکست تولیدی رادیو چینی، جایزه بهترین پادکست تقدیم میشود به احمد شیرزادیان از خبرگزاری ایرانپرس.
3- در بخش بهترین وب ویدئو تولیدی، ضمن تشکر از همکاران عزیزمان در رادیو چینی، جایزه بهترین وب ویدئو تقدیم میشود به سرکار خانم زهره دوستی از رادیو روسی.
4- در بخش بهترین موشنگرافی، ضمن تقدیر از موشن¬گرافی تولیدی شبکه العالم، جایزه بهترین موشنگرافی تقدیم میشود به جناب آقای رضا مؤمنی از خبرگزاری ایرانپرس.
5- در بخش معرفی بهترین فعالیت در فضای شبکههای اجتماعی، ضمن تقدیر از همکاران شبکه هیسپانتیوی، جایزه بهترین شبکه اجتماعی در مجموعه معاونت برونمرزی، تقدیم میشود به حامد اکبری از شبکه پرستیوی.
6- همچنین، در بخش معرفی بهترین اپلیکیشن، از میان موارد ارائه شده به جشنواره، هیچکدام شایسته دریافت جایزه بهترین تشخیص داده نشد.
بیشتر بخوانید
برگزیدگان کمیته آثار رادیویی
1- در بخش معرفی بهترین برنامه ترکیبی رادیویی، ضمن تقدیر از برنامه «گل افروز» از رادیو دری، جایزه بهترین برنامه ترکیبی رادیویی تقدیم می٬شود به برنامه «تاجُ الشّعرا»، از رادیو آران و دعوت میکنیم از محمد قاضیدهی مدیر رادیو آران برای دریافت جایزه.
2- در بخش معرفی بهترین برنامه ساده رادیویی، ضمن تقدیر از برنامه «اسلام، انتخاب من» از رادیو سواحیلی، جایزه بهترین برنامه ساده رادیویی تقدیم میشود به برنامه «ایران از نمای نزدیک» از رادیو انگلیسی ساخته عاطفه عرفانی.
3- در بخش معرفی بهترین بخش خبری رادیویی، ضمن تقدیر از بخش خبری فلسطین از رادیو فلسطین، جایزه بهترین بخش خبری رادیویی تقدیم میشود به برنامه خبری «حَصادُ الظَهیرَه» از رادیو عربی و دعوت میکنیم از داود نقاش برای حضور روی سن.
4- در بخش معرفی بهترین گزارش خبری رادیویی، ضمن تقدیر از گزارش فلسطین از رادیو فلسطین، جایزه بهترین گزارش خبری رادیویی تقدیم میشود به گزارش «جشنواره انار حلبچه» از رادیو کردی.
5- در بخش معرفی بهترین مستند رادیویی، ضمن تقدیر از برنامه مستند رادیویی «یاشاماق حسّی» از رادیو آران، جایزه بهترین مستند رادیویی تقدیم میشود به مستند «سوروتیک» از رادیو ترکمنی و آراز محمد خُرمالی، مدیر رادیو.
6- در بخش معرفی بهترین آرم، آنونس و میان برنامه، ضمن تقدیر از میان برنامه «زخمه» از رادیو پشتو، جایزه بهترین میان برنامه رادیویی تقدیم میشود به سرکار خانم فاطمه فاطمی، برای میان برنامه «حقی که آرزوست» از رادیو دری.
7- در بخش معرفی بهترین متن رادیویی، جایزه بهترین متن تقدیم میشود به سرکار خانم فهیمه ثَری، برای متن «حقیقت و مجاز».
8- در بخش معرفی بهترین برنامه گفتگومحور، جایزه بهترین برنامه گفتگومحور تقدیم میشود به برنامه «جَوله الاُسبوع» از رادیو فلسطین. صلاحالدین القَرا، مدیر رادیو .
9- در بخش نمایش رادیویی، هیئت داوران آثار رادیویی هیچ برنامهای را شایسته اهدای جایزه ندانست.
برگزیدگان کمیته برنامههای تلویزیونی
1- در بخش معرفی بهترین نماهنگ، ضمن تقدیر از نماهنگ «پدر» ساخته شبکه آیفیلم عربی، جایزه بهترین نماهنگ تقدیم میشود به نماهنگ «سرود ملی» از شبکه آیفیلم فارسی که به امیر تاجیک اهداء شد.
2- در بخش معرفی بهترین معرفی برنامه، ضمن تقدیر از آنونس برنامه «پرونده فلسطینی» از شبکه هیسپانتیوی، جایزه بهترین برنامه در این بخش تقدیم می¬شود به آنونس برنامه «زوم روم» از شبکه العالم سوریه که به امیر کاظمی، مدیر پخش این شبکه اهداء شد.
3- در بخش معرفی بهترین زبانگردانی و دوبله، ضمن تقدیر از دوبله سریال «کیمیا» از آیفیلم انگلیسی، جایزه بهترین زبانگردانی تقدیم میشود به محمد فریدونی برای دوبله سریال «نون خ» از شبکه سحر کردی.
4- در بخش بهترین مسابقه تلویزیونی ضمن تقدیر از مسابقه تلویزیونی «اِنُّ لِلمُتقینَ مَفازا»ی شبکه الکوثر، جایزه بهترین مسابقه تلویزیونی تقدیم میشود به محسن کرمی برای مسابقه تلویزیونی نواهنگ از آیفیلم2.
5- در بخش معرفی بهترین برنامه ترکیبی، ضمن تقدیر از برنامه ترکیبی «14 اینچ » آیفیلم فارسی، جایزه بهترین برنامه ترکیبی تقدیم میشود به برنامه «حَراف» از شبکه العالم سوریه.
6- در بخش معرفی بهترین برنامه مستند گزارشی، ضمن تقدیر از برنامه «پیشهوران» از شبکه سحر افغانستان، جایزه بهترین برنامه مستند گزارشی تقدیم میشود به آقای ابوطالبی برای برنامه «انبیاء در سرزمین ایران» از شبکه الکوثر.
7- در بخش معرفی بهترین برنامه گفتگو محور ضمن تقدیر از برنامه «زوم روم» از شبکه العالم سوریه، جایزه بهترین برنامه گفتگو محور تقدیم میشود به برنامه «اَلوَجهُ الآخَر» ازشبکه الکوثر.
8- در بخش معرفی بهترین بسته خبری، ضمن تقدیر از بخش خبری شبکه پرستیوی، جایزه بهترین بخش خبری تقدیم میشود به بخش خبری «مشروح» شبکه هیسپانتیوی.
9- در بخش معرفی بهترین گزارش خبری، ضمن تقدیر از گزارش خبری «فرشبافی» از سحر افغانستان، جایزه بهترین گزارش خبری تقدیم میشود به گزارش خبری آقای جانی میلر از شبکه پرستیوی.
10- در بخش معرفی بهترین برنامه مناسبتی و رویدادمحور، ضمن تشکر از برنامه «عیدانه» از سحر کردی، جایزه بهترین برنامه تقدیم میشود به برنامه «پنج دقیقه؛ شاهچراغ» از شبکه هیسپانتیوی.
11- در بخش معرفی بهترین مستند محض، ضمن تقدیر از مستند «زندگی در میان پرچمهای رنگی» از شبکه پرستیوی، جایزه بهترین مستند محض تقدیم میشود به بهروز نورانی پور برای مستند «دختران باد» از شبکه سحر.
12- در بخش معرفی بهترین اثر نمایشی، جایزه این بخش تقدیم میشود به سریال نمایشی «گیلدخت» از اداره کل تولیدات نمایشی معاونت برونمرزی و دعوت میکنیم از محمدرضا شفیعی، تهیهکننده این اثر جذاب که در نظرسنجی های اخیر مرکز تحقیقات صداوسیما عنوان پربینندهترین سریال تلویزیون را کسب کرده است.
13- جایزه بهترین پوشش خبری تلویزیونی، اهدا میشود به حسام عبدالسلام زیدان از شبکه العالم برای پوشش زنده خبر زلزله در شمال سوریه.
14- و اما جایزه ویژه فلسطین: ضمن تشکر از مستند «داستان ساحل شرقی»، ساخته محمدهادی نعمتی از ایران، جایزه ویژه فلسطین تقدیم میشود به برنامه «فلسطین؛ محرمانهزداییشده» از شبکه پرستیوی به تهیهکنندگی جناب آقای دیوید میلر.