هدف اصلی مذاکرات تأمین منافع ملی ایران است/دیپلماسی هوشمند؛ کلید حفظ عزت ملی

محمد مهدی شهریاری نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوبا افکار نیوز، پیرامون مسائل مذاکرات ایران و امریکا،گفت: لزوم هوشمندی، حفظ منافع ملی و استفاده از تجربیات کشورهای دیگر باید در این مذاکرات در نظر گرفته شود.

نماینده مردم بجنورد،جاجرم و سملقان در مجلس دوازدهم تاکید کرد: ترامپ شخصیتی با رویکردهای خاص خود را داراست، بنابراین، تیم مذاکره‌کننده ایرانی باید با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها، یک استراتژی هوشمندانه و چندلایه را طراحی کنند. این استراتژی ها باید با استفاده از تجربیات دیگر کشورها، بررسی نحوه تعامل سایر کشورها با ترامپ و استفاده از تجربیات آن‌ها باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه افزود: تیم مذاکره‌کننده ما باید قوی و مجرب بوده و از دیپلمات‌های کارکشته و آشنا به فنون مذاکره، به‌ویژه افرادی که تجربه مذاکره در شرایط دشوار را دارند، تشکیل شود. البته آقای عراقچی نیز با توجه به حضور در مذاکرات برجام و تجربه ارزشمند در زمینه مسائل داخلی و هسته‌ای کشور، می‌توانند نقش مؤثری در این مذاکرات ایفا کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه تمرکز بر منافع ملی در مذاکرات از اهمیت بسزایی برخوردار است،گفت: هدف اصلی ما در این مذاکرات باید حفظ و تأمین منافع ملی ایران به بهترین نحو باشد تا بتوانیم کشور خود را حفظ کنیم.

وی درمورد احتمال رفع تحریم‌ها در صورت مذاکره با امریکا،اظهار داشت:در این مورد نمی‌توان با قطعیت اظهار نظر کرد، ترامپ رئیس جمهور امریکا نشان داده که می‌تواند تصمیمات غیرمنتظره بگیرد،با این وجود بایدمذاکره بُرد،بُرد و هرگونه توافقی به نفع هر دو کشور باشد.

شهریاری در ادامه افزود: رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه‌های مطبوعاتی مختلف در خصوص تحریم‌ها صحبت کرده است. با این حال، باید دید در مذاکرات هسته‌ای چه میزان امتیاز داده و یا گرفته می‌شود که این موضوع به شرایط مذاکره بستگی دارد. در هر صورت، این امتیازات نباید به گونه‌ای باشد که به منافع ملی کشور آسیبی وارد کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد نتیجه مذاکرات، خاطرنشان کرد: در این خصوص نمی توان اظهار نظر صریح و قاطعی داشت،مذاکره با امریکا بسیار حساس و تاریخی است،کوچکترین اشتباه باعث هزینه های بسیاری خواهد شد، اما با اتخاد یک رویکرد هوشمندانه و استفاده از تجربیات گذشته می توان این مذاکره را به فرصتی برای تأمین منافع ملی تبدیل کرد.