شفافیت مالیات، کلید جلب اعتماد مودیان مالیاتی/طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، گامی مهم در راستای تقویت اعتماد عمومی

حسن نتاج، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با افکار نیوز پیرامون طرح نشاندار کردن مالیات‌ها گفت: بحث اصلی این است که مودیان مالیاتی حق دارند بدانند مالیاتی که پرداخت می‌کنند، دقیقا در چه حوزه‌ای و چگونه صرف می‌شود. این امر، اساس اعتمادسازی بین مردم و دولت است.
نماینده مردم بابل با اشاره به اینکه کارمندان از جمله بزرگترین پرداخت‌کنندگان مالیات هستند و مالیات به طور مستقیم از حقوق آن‌ها کسر می‌شود، افزود: طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، گامی مهم در راستای تقویت این اعتماد است و به مردم اطمینان می‌دهد که مالیات پرداختی آن‌ها به درستی و در مسیر منافع عمومی هزینه می‌شود.
نماینده مردم در مجلس دوازدهم تأکید کرد: هر فردی که مالیات پرداخت می‌کند، خواهان این است که وجوه پرداختی‌اش در یک نقطه مشخص و در راستای اهداف تعیین‌شده هزینه شود، نمایندگان در حال پیگیری این طرح هستند و مذاکراتی نیز با رئیس سازمان امور مالیاتی در این زمینه انجام شده است. این طرح در مواردی به عنوان یک اقدام مؤثر شناخته شده، هرچند که با چالش‌هایی نیز روبه‌رو است؛ با این وجود، در مجموع، می‌توان آن را یک گام مثبت در جهت بهبود نظام مالیاتی دانست.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تا چه اندازه اعتماد مردم را برای پرداخت مالیات افزایش داده؟تاکید کرد:به اعتقاد بنده اعتماد مردم به پرداخت مالیات با اجرای این طرح، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. شفاف‌سازی در این زمینه، منجر به اعتماد قلبی مودیان خواهد شد که مالیات آنان به درستی و به نحو احسن هزینه می‌شود و می‌توانند بر این موضوع نظارت داشته باشند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دوازدهم در مورد اختصاص مالیات‌ها به پروژه‌های استان‌های محروم،افزود:اختصاص مالیات‌ها به استان‌های برخوردار و کم برخوردار و محروم، یک اولویت مهم است. البته این موضوع، ابعاد مختلفی دارد و باید به نگاه مردم هم توجه داشت.چرا که ممکن است در نگاه اول، ضعف‌هایی وجود داشته باشد،اما این طرح اعتماد مردم را جلب کرده و با نظارت آنان در پروژه های مختلف هزینه خواهد شد.
وی در خصوص اختصاص مالیات‌ها به پروژه‌های مختلف اظهار داشت: این طرح گامی مثبت به شمار می‌آید و پروژه‌های متعددی نیز در این راستا تعریف شده که به‌طور قابل توجهی بازدهی داشته‌اند. به‌عنوان مثال، فرض کنید فردی در یک شهر مالیات پرداخت می‌کند، اما وجوه مالیاتی او به استان یا شهر دیگری منتقل می‌شود. این موضوع ممکن است به سؤالاتی در خصوص نحوه و مکان هزینه‌کرد مالیات‌ها منجر شود. با این طرح، مالیات‌دهندگان احساس مسئولیت بیشتری در قبال امور عمومی پیدا می‌کنند. با این حال، اگرچه در نگاه اول این رویکرد بسیار مثبت به نظر می‌رسد، اما در بررسی‌های دقیق‌تر، برخی نقاط ضعف به‌چشم می‌خورد که لازم است برطرف شوند.