دیوارهای پارتیشن، جدا کننده های عمود هستند که به کمک آن ها می توان فضای داخلی ساختمان را تقسیم و تفکیک کرد. پارتیشن ها کمک می کنند از فضای داخلی ساختمان ها به صورت بهینه استفاده شود.
پارتیشن ها خود انواع مختلفی دارند. پارتیشن های چوبی، پارتیشن های توری فلزی، پارتیشن های شیشه ای، پارتیشن های آزبست سیمانی، پارتیشن های آجری، پارتیشن های بتنی و ... از جمله انواع مختلف پارتیشن ها به شمار می آیند. هر یک از این مدل ها مزایا و معایبی دارند. امروزه از پارتیشن شیشه ای بیشتر از سایر گزینه ها استفاده می شود.
مهم ترین دلیل استفاده از پارتیشن ها ایجاد فضای خصوصی، تقسیم فضا و افزایش زیبایی محیط است. هر سه مورد را می توان با اجرای پارتیشن های شیشه ای به دست آورد. پارتیشن های شیشه ای از شیشه و یرق آلات مقاوم و مستحکمی تهیه شده اند و به راحتی می توان آن ها را نصب کرد.
اگر به استفاده از پارتیشن های شیشه ای علاقه دارید می توانید از مجموعه دکوپارت1 کمک بگیرید. مجموعه دکوپارت1 به عنوان مجری پارتیشن شیشه ای در داخل و خارج کشور فعالیت دارد و خدمات ارزنده ای را با کیفیت و قیمت مناسب به مشتریان خود ارائه می کند. در ادامه به بررسی و تحلیل پارتیشن های شیشه ای می پردازیم.
کاربردهای پارتیشن شیشه ای
به طور کلی کاربرد پارتیشن های شیشه ای را می توان به دو دسته اداری و خانگی تقسیم کرد.
پارتیشن های شیشه ای اداری
می توان از این نوع پارتیشن ها در شرکت ها دولتی و خصوصی، اداره ها، مدارس، سالن های نمایش، کتابخانه ها، نمایشگاه ها و دانشگاه ها برای جداسازی و تقسیم فضا استفاده کرد.
هدف از استفاده پارتیشن های شیشه ای در این کاربری، تفکیک فضا و ایجاد حریم خصوصی است که کارمندان بتوانند بدون داشتن دغدغه مشغول به کار خود شوند. علاوه بر تفکیک فضا، پارتیشن های شیشه ای یکی از عناصر دکوراسیون داخلی محیط نیز به شمار می آیند و در زیباسازی محیط نقش دارند. استفاده از این پارتیشن ها به محیط کار جلوه خاصی می بخشد.
پارتیشن های شیشه ای اداری را می توان در ارتفاع های مختلفی ط راحی و نصب کرد. به عنوان مثال اگر نیازی به عایق کردن محیط نیست می توانید از پارتیشن هایی با ارتفاع کمتر استفاده کنید که تا سقف ادامه پیدا نکنند. در این صورت در هزینه نصب و اجرا نیز صرفه جویی خواهد شد.
برای محیط های اداری می توانید از پارتیشن های هوشمند نیز استفاده کنید. این پارتیشن های به شما این امکان را می دهد که در هر زمان که بخواهید شیشه های محیط را مات یا شفاف کنید.
همچنین در محیط هایی که به سکوت نیاز است می توانید از پارتیشن های شیشه ای عایق صدا استفاده کنید. این پارتیشن ها عایق های فوق العاده ای هستند و از ورود صدای بیرون به داخل جلوگیری می کنند. در فضاهای کسب و کاری که نیاز به سکوت است یا در سالن های کنفرانس استفاده از این پارتیشن ها توصیه می شود تا صدایی از داخل به بیرون نفوذ نکند و بالعکس.
پارتیشن های شیشه ای خانگی
پارتیشن شیشه ای خانگی یکی از گزینه های جذابی است که می توانید در دکوراسیون داخلی منزل خود استفاده کنید. استفاده از این پارتیشن ها در آپارتمان ها جهت تفکیک فضا ایده بسیار خوبی است چرا که هم فضای کمی اشغال می کنند و هم در صورت نیاز می توانید به سادگی آن را جابجا کنید.
به عنوان مثال اگر قصد تغییر دکوراسیون داخلی منزل خود را داشته باشید بدون نیاز به تخریب دیوار و با صرف هزینه کمی می توانید این پارتیشن ها را جابجا کنید.
حتی اگر در ساختمان های بزرگ زندگی می کنید و آپارتمان نشین نیستید، باز هم استفاده از این پارتیشن ها گزینه فوق العاده و مقرون به صرفه ای است.
از جمله مواردی که می توانید از پارتیشن های شیشه ای در منزل خود استفاده کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- پارتیشن های اتاق
- پارتیشن های اتاق خواب
- پارتیشن های سرویس بهداشتی
- پارتیشن بالکن
در مجموع استفاده از پارتیشن های شیشه ای به دلیل عدم نیاز به تخریب دیوار، فضای کم، افزایش روشنایی خانه و زیباسازی ساختمان ها محبوبیت زیادی دارد.
مزایای نصب پارتیشن شیشه ای
استفاده از پارتیشن های شیشه ای مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
بهینه سازی و بخش بندی فضا : همان طور که در مطالب بالا نیز اشاره کردیم، اصلی ترین دلیل استفاده از پارتیشن ها بهینه سازی فضای در دسترس است. با کمک پارتیشن شیشه ای می توانید فضا های مجزا بیشتری ایجاد کنید و به راحتی دفاتر و اتاق های کار را جداسازی کنید.
دکوراسیون منزل خود را به دلخواه طراحی کنید : پارتیشن های شیشه ای به نسبت دیوارهای سنتی قابلیت شخصی سازی بسیار بیشتری دارند. شما می توانید طرح و دکوراسیون فضای مورد نظر را با به دلخواه و سبکی که می خواهید ایجاد کنید. امکان استفاده از این پارتیشن های در همه فضاها حتی فضاهای کوچک وجود دارد.
افزایش نور محیط : استفاده از پارتیشن های شیشه ای به جای دیوارهای سنتی، سبب می شود نور خورشید به سادگی بتواند به داخل محیط وارد شود و نوردهی بیشتری داشته باشید. همچنین فضای دید اتاق ها نیز بسیار بیشتر می شود. این موضوع سبب کاهش هزینه روشنایی اتاق ها می شود.
کاهش هزینه های تهویه مطبوع : پارتیشن شیشه ای به خصوص زمانی که ارتفاع پاریشتن ها به سقف نرسد، هزینه های تهویه هوا شامل سرمایش و گرمایش اتاق ها را کاهش می دهند. چرا که جریان هوا در تمامی محیط ها انتقال داده می شود و نیازی به اختصاص دادن تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در هر اتاق نیست.
حفظ حریم خصوصی افراد : برخی اعتقاد دارند که به دلیل شیشه ای بودن پارتیشن ها، افراد حریم خصوصی ندارند و پارتیشن های نمی توانند حریم خصوصی را به درستی حفظ کنند. این موضوع صحیح نیست چرا که با استفاده از پارتیشن های هوشمند یا طرح دار می توان حریم خصوصی افراد را حفظ کرد. همچنین پارتیشن ها به خصوص پارتیشن های دوه جداره با کاهش صدای محیط و جلوگیری از ورود صدای بیرون به داخل و بالعکس سبب افزایش حریم خصوصی نیز می شوند.
سبک و زیبا بودن : با استفاده از پارتیشن شیشه ای می توانید دکوراسیون مدرن و شیکی در فضای مورد نظر خود ایجاد کنید. این پارتیشن های با ایجاد چشم انداز وسیع به زیبا سازی فضاها کمک می کنند و فضا را بزرگ تر جلوه می دهند.
نصب راحت و امکان جابجایی : برای نصب پارتیشن های شیشه ای نیاز به هیچ گونه مصالح ساختمانی و بنایی نیست و این پارتیشن ها را می توان به سادگی و در زمان کوتاهی نصب کرد. همچنین امکان تغییر و جابجایی پارتیشن های نیز وجود دارد. برای تغییر و جابجایی پارتیشن ها نیز نیاز به هیچ تخریب جزئی و کلی ساختمانی نیست و به راحتی می توان پارتیشن ها را باز کرد و آن ها را به مکان دیگری انتقال داد.
تنوع بالا : پارتیشن های شیشه ای تنوع بسیار گسترده ای دارند. از پارتیشن ها فریم لس یا فریم دار گرفته تا پارتیشن های رنگی و طرح دار. به عنوان مثال برای پارتیشن طرح دار می توان صدها طرح مختلف در نظر گرفت. بسته به سلیقه و نیاز خود می توانید پارتیشن شیشه ای دلخواه خود را انتخاب کنید.
مقاومت بالای پارتیشن شیشه ای : تصور بسیاری این است که چون این پارتیشن ها از شیشه تولید شده اند هیچ گونه مقاومت و استحکامی ندارند و به سادگی و با کمترین ضربه ای می شکنند. این تصور نادرست است چرا که پارتیشن های شیشه ای از شیشه و یراق آلات مستحکمی تولید می شوند و در مقابل عوامل مختلف مقاوم اند. همچنین این پارتیشن ها در مقابل نوسانات دمایی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. میزان مقاومت پارتیشن ها با توجه به نوع شیشه و یرق آلات به کار رفته متفاوت است. بنابراین پیشنهاد می شود با توجه به محیط و فضای مورد نظر خود پارتیشن شیشه ای مناسبی را تهیه کنید.
شستشوی آسان پارتیشن ها : از آن جایی که پارتیشن ها از شیشه تهیه شده اند شستشوی و تمیز کردن آن ها به سادگی امکان پذیر است.
استفاده از پارتیشن های شیشه ای اقتصادی و مقرون به صرفه است : هزینه های استفاده از پارتیشن شیشه ای نسبت به ساخت دیوار کمتر است. چرا که نیازی به ساخت و ساز و استفاده از اجر و سیمان نیست. همچنین تغییر و جابجایی پارتیشن ها نیز به دلیل عدم نیاز به تخریب هزینه های بسیاری کمتری دارد.
معایب استفاده از پارتیشن های شیشه ای
این نوع پارتیشن ها به هر حال از شیشه تشکیل شده اند و این موضوع بدین معنا است که لکه پذیر هستند و شما بایستی هر چند وقت یکبار زمانی را برای تمیز کردن آن ها اختصاص دهید.
همچنین اگر از پارتیشن های استاندارد و مناسبی استفاده نکنید به دلیل مقاومت پایین ممکن است بر اثر ضربه ترک بردارند و شکسته شوند.
انواع پارتیشن های شیشه ای
پارتیشن های شیشه ای انواع مختلفی دارند. در ادامه انواع مختلف پارتیشن شیشه ای را معرفی می کنیم.
پارتیشن شیشه ای بدون فریم یا فریم لس
این نوع از پارتیشن های شیشه ای همان طور که از نامشان نیز مشخص است بدون فریم هستند و به صورت یکپارچه نصب می شوند. معمولا از پارتیشن های فریم لس برای جداسازی و تفکیک فضاهای کوچک بهره می گیرند.
پارتیشن شیشه ای فریم لس زاویه دید بیشتری را ایجاد می کند و روشنایی محیط و دید افراد را افزایش می دهد.
در این نوع پارتیشن های شیشه ای امکان استفاده از کرکره، شیشه های تک جداره و دو جداره وجود دارد. استفاده از شیشه دو جداره کمک می کند مقاومت پارتیشن افزایش یابد. پارتیشن شیشه ای بدون فریم را با استفاده از پروفیل های فلزی آلومینیومی نصب می کنند. به علت اشغال فضای کم و دید وسیع، استفاده از پارتیشن های شیشه ای فریم لس متداول است.
پارتیشن شیشه ای فریم دار
در این نوع، پارتیشن ها بر روی فریم نصب می شوند. فریم ها می توانند از جنس های مختلفی همچون ام دی اف، استیل یا آلومینیوم ساخته شوند. پارتیشن شیشه ای فریم دار می تواند در رنگ ها و طرح های متنوعی، طراحی و اجرا شود. این نوع از پارتیشن شیشه ای بیشترین کارایی را در تقسیم بندی محیط های کاری دارند.
همچون مدل های فریم لس، در پارتیشن های فریم دار نیز می توان از شیشه های تک جداره و دو جداره استفاده کرد.
پارتیشن شیشه ای ثابت
در فضاهایی که به تغییر کاربری و جابجایی پنل های شیشه ای نیازی نیست می توان از پارتیشن شیشه ای ثابت استفاده کرد.
پارتیشن های شیشه ای متحرک
در صورتی که نیاز دارید پارتیشن ها را از مکانی به مکان دیگر منتقل کنید، می توانید از پارتیشن های شیشه ای متحرک استفاده کنید. این نوع پارتیشن ها بر روی ریل هایی که در کف و سقف ساختمان تعبیه شده اند قرار دارند و می توان آن ها را به سادگی به منتقل کرد.
پارتیشن شیشه ای تک جداره
پارتیشن های شیشه ای تک جداره از شیشه های سکوریت یا لمینیت ساخته می شوند. شعاع دید بالایی دارند و ضخامت آن ها بین 8 الی 12 میلی متر است.
قیمت اجرای پارتیشن های شیشه ای تک جداره کمتر از مدل دو جداره است و استفاده از آن ها برای تفکیک فضای ادارات و شرکت ها متداول است.
پارتیشن های شیشه ای دو جداره
پارتیشن های شیشه ای دو جداره از دو لایه شیشه تشکیل شده اند و نسبت به مدل تک جداره مقاومت و کارایی بیشتری دارند. همچنین ویژگی دو جداره بودن سبب شده است این نوع پارتیشن های عایق صوتی خوبی نیز باشند که به افزایش حریم خصوصی کمک می کند.
پارتیشن شیشه ای اسمارت یا هوشمند
از پارتیشن شیشه ای هوشمند در فضاهای اداری و تجاری جهت افزایش حریم خصوصی اتاق کنفرانس و اتاق جلسات استفاده می شود. مهم ترین ویژگی این نوع از پارتیشن ها این است که شما می توانید با ریموت شیشه اتاق را مات یا شفاف کنید. معمولا از شیشه هایی با ضخامت 10 میلی متر در ساخت پارتیشن های شیشه ای اسمارت استفاده می شود و نصب آن نیز به شیوه فریم لس صورت می گیرد.
پارتیشن های شیشه ای عایق صدا یا آکوستیک
اگر ایجاد محیطی ارام و ساکت و عدم نفوذ صدا به بیرون و بالعکس برای شما اهمیت ویژه ای دارد می توانید از پارتیشن های شیشه ای عایق صدا استفاده کنید.
نصب پارتیشن های شیشه ای
پیش از شروع نصب پارتیشن های شیشه ای نیاز است موارد زیر مشخص شوند.
- ارتفاع پارتیشن ها : از آنجا که نیاز است پنل های شیشه ای و پروفیل ها مطابق با ارتفاع مورد نظر کارفرما برش داده شوند نیاز است از همان ابتدا ارتفاع آن ها را مشخص کنید. آیا می خواهید ارتفاع پارتیشن ها به سقف برسد یا خیر؟ اگر خیر ارتفاع مد نظر ما چه قدر است؟
- روش اجرا : روش اجرا و نصب پارتیشن ها بایستی قبل از هر چیزی مشخص شوند. چرا که بسته به انتخاب شیوه اجرا، هزینه تمام شده و تجهیزات مورد نیاز متفاوت است. پارتیشن های شیشه ای همان طور که گفته شد به دو شیوه فریم دار و بدون فریم اجرا می شوند.
- نوع شیشه پارتیشن ها : آیا می خواهید از شیشه تک جداره استفاده کنید یا دو جداره؟ طرح خاصی برای شیشه مدنظر دارید؟ می خواهید شیشه رنگ شده باشد یا شفاف باشد یا مات باشد؟ جنس شیشه سکوریت باشید یا لمینیت یا سکوریت-لمینیت؟
- نورپردازی : با توجه به اینکه شفافیت شیشه ها سبب نفوذ نور خورشید می شود نوع نورپردازی و تجهیزات روشنایی شما تغییر خواهد کرد. بهتر است پیش از نصب پارتیشن های شیشه ای تکلیف شیوه نورپردازی محیط را مشخص کنید.
پس مشخص شدن این موارد، سایر مراحل اجرای پارتیشن های شیشه ای را می توان به 4 بخش تقسیم کرد.
1 - زیرسازی
در این مرحله نیاز است زیر ساخت های اولیه نصب پارتیشن ها محیا شوند. با توجه به اینکه شما پارتیشن های متحرک یا ثابت را انتخاب می کنید، اماده سازی زیر ساخت مورد نیاز متفاوت خواهد بود.
برای نصب پارتیشن های ثابت به صورت معمول از کانال های U شکل متناسب با ضخامت شیشه استفاده می شود. در حالی که برای نصب پارتیشن های متحرک نیاز به استفاده از ریل و لولا است.
2 - نصب پنل شیشه ای
نصب پنل شیشه ای پارتیشن ها با توجه به تک جداره یا دو جداره بودن متفاوت است. بعد از نصب پنل شیشه ای با دستگاه های دیجیتال شروع به تراز کردن آن ها می کنند.
3 - نصب اتصالات نگهدارنده
یکی از مهم ترین فاکتورهای طول عمر و استحکام پارتیشن شیشه ای، کیفیت و شیوه نصب اتصالات نگهدارنده است.
یراق آلات پارتیشن های شیشه ای با توجه به فریم لس یا فریم دار بودن پارتیشن ها متفاوت اند. در پارتیشن های فریم دار از پروفیل های آهنی برای نگهداری پنل ها استفاده می شود. در پارتیشن های شیشه ای بدون فریم نیز از نگهدارنده های فیکس پوینت بهره می گیرند.
4 - پرشرپلیت
استفاده از پرشرپلیت سبب افزایش دوام و ماندگاری پارتیشن های شیشه ای می شود. در این مرحله برای آنکه نگهدارنده ها مستقیما با پنل های شیشه ای در ارتباط نباشند از واشرهای لاستیکی استفاده می کنند.
به یاد داشته باشید که مراحل نصب و اجرای پارتیشن ها حتما بایستی توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود. اگر به درستی مراحل نصب پارتیش ها انجام نشود می تواند خسارات مالی قابل توجهی به بار آورد.
خرید پارتیشن شیشه ای
خوب است بدانید یک پارتیشن شیشه ای خوب ویژگی های زیر را دارد :
- حریم خصوصی مناسبی ایجاد می کند.
- در مقابل ورود و خروج صدا به عنوان یک مانع صوتی عمل می کند.
- وزن سبکی دارد و به سازه اصلی ساختمان فشار کمی وارد می کند.
- به انداز کافی محکم است و می تواند در برابر بارهای و نیروهای مختلف مقاومت کند.
- فضای زیادی اشغال نمی کند.
- در برابر رطوبت، آتش، گرما، حشرات و قارچ ها مقاوم است.
بنابراین نیاز است برای خرید پارتیشن های شیشه ای حتما به مرکزی معتبر مراجعه کنید. شرکت دکوپارت1 به عنوان یکی از بهترین مجری های پارتیشن های شیشه ای به شما کمک می کند بتوانید پارتیشن شیشه ای ارزان و با کیفیت را خریداری و نصب کنید. در دکوپارت1 تمامی انواع مختلف پارتیشن های شیشه ای ارائه می شوند و شما می توانید از بین مدل ها و طرح های مختلف، گزینه دلخواه خود را بیابید.
قیمت پارتیشن های شیشه ای
قیمت پارتیشن شیشه ای با توجه به عوامل مختلفی مانند نوع شیشه، ضخامت شیشه، ثابت یا متحرک بودن، فریم لس یا فریم دار بودن پارتیشن و .... متفاوت است. پارتیشن شیشه ای در دکوپارت1 با قیمت بسیار مناسبی ارائه می شود و شما می توانید برای دریافت قیمت به وب سایت این مجموعه به آدرس decopart1.ir مراجعه کنید.
جمع بندی
استفاده از پارتیشن های شیشه ای جهت تفکیک فضا گزینه جذابی است که می توان از آن در محیط های کاری نظیر اداره ها، شرکت ها، مدارس، سالن های کنفرانس، کتابخانه ها و ... استفاده کرد. علاوه بر کاربرد پارتیشن های شیشه ای در محیط های کاری، استفاده از آن ها در ساختمان و منازل مسکونی جهت تفکیک اتاق ها و ایجاد دکوراسیون مدرن متداول است.
هزینه اجرای پارتیشن های شیشه ای با توجه به گستردگی و انواع مختلف پارتیشن ها متفاوت است. بسته به طرح و مدل دلخواه خود برای دریافت قیمت پارتیشن شیشه ای ارزان به مجموعه دکوپارت1 مراجعه کنید.
در صورت نیاز به مشاوره می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در وب سایت دکوپارت1 با مشاوران و مسئولان شرکت در تماس باشید.