جهانگیری: تورم در سال ۹۵ تک‌رقمی می‌شود

به گزارشافکارنیوز،جلسه شورای اقتصاد امروز(دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد و وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی گزارشی از برنامه های عملیاتی خود برای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ارائه کردند.

اسحاق جهانگیری گزارشات ارائه شده از سوی این دو دستگاه اجرایی را خوب و مثبت ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه برنامه‌های دقیق و جامعی تدوین شده و به خصوص بانک مرکزی علیرغم نقدهایی که نسبت به عملکرد آن مطرح می شود، جهت گیری مناسبی در کنترل تورم داشته و امیدوارم با برنامه ریزی‌های آتی، بتوانیم در سال ۹۵ به نرخ تک رقمی در تورم دست پیدا کنیم

در این جلسه رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از اهداف و اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و در خصوص اهداف اصلی نظیر ثبات قیمتی و مهار تورم، ایجاد ثبات پایدار در نظام مالی اقتصاد، کاهش دامنه نوسان نرخ ارز و ارتقای شفافیت و کارایی بازار ارز توضیحاتی ارائه کرد.

وزیر جهاد کشاورزی هم در این نشست به ارائه گزارشی از برنامه اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی و منابع طبیعی پرداخت و افزایش تولید محصولات راهبردی و ارتقای ضریب خود اتکایی آنها، افزایش تولید داخلی نهاده های کشاورزی، تامین ذخایر مطمئن راهبردی، تنظیم بازار داخلی و حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و پایه را به عنوان اهداف اصلی این وزارتخانه مطرح کرد.

در این گزارش همچنین برنامه های اصلی این وزارتخانه مطرح شد که عبارتند از: افزایش کمی و کیفی تولید به ویژه در محصولات راهبردی و ارتقای ضریب خودکفایی، افزایش تولید و ارتقای بهره وری منابع و عوامل تولید، تأمین ذخایر مطمئن راهبردی و تنظیم بازار داخلی، توسعه صادرات محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی، صنعتی، خوراکی، فرآورده ها و حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و پایه.

همچنین در ادامه این نشست که وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز حضور داشتند، با درخواست‌های وزارتخانه‌های نفت و نیرو مبنی بر طرح جایگزینی ۱۷ هزار اتوبوس فرسوده دیزلی درون شهری با اتوبوس‌های تمام گازسوز و استفاده از تسهیلات مالی خارجی برای افزایش قرارداد «طرح نیروگاه آبی رودبار لرستان» موافقت شد.

براساس گزارش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، نوسازی ناوگان اتوبوس‌های درون‌ شهری، کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و صوتی، صرفه جویی ۴۳۰۰ میلیون لیتر در مصرف نفت گاز و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به میزان حدود ۴.۵ میلیون تن از فواید جایگزینی ۱۷ هزار دستگاه اتوبوس فرسوده دیزلی است.

زمانبندی اجرای این طرح ۴۲ ماه از تاریخ تصویب است و وزارت نفت براساس بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور مجاز است طی ۸ سال و در مجموع تا سقف حدود ۱.۸ میلیارد دلار یا معادل ریالی آن برای این طرح هزینه نماید.

علاوه بر این سازمان شهرداریها و دهیاری ها موظفند در قبال شماره گذاری هر دستگاه اتوبوس جدید یک دستگاه اتوبوس دیزلی بالای ۱۰ سال را از رده خارج نمایند.