شیر سرشار از مواد معدنی و مغذی برای سلامتی است . به همین خاطر گنجاندن این ماده لبنی بسیار مفید در برنامه غذایی تان تاثیر فوق العاده ای در روند سلامتی شما خواهد داشت.
اخبار اجتماعی- شیر نیز مانند بسیاری از مواد خوراکی دیگر در انواع مختلفی قابل مصرف است و می توان با توجه به نیاز و ذائقه خود از آن استفاده کرد. ولی سوالی که اغلب مطرح می شود این است که تفاوت شیر کم چرب با پرچرب در چیست؟ یا اصلا مصرف چه نوع شیری مفید و دارای ارزش غذایی بالایی است؟ با مطالعه این مقاله به تفاوت شیر کم چرب با شیر پرچرب و هم چنین انتخاب بهترین نوع شیر پی ببرید.
اهمیت و ارزش غذایی شیر
از اصلی ترین ویژگی های شیر می توان به وجود کلسیم در آن اشاره کرد که نقش مهمی در استحکام و شکل گیری استخوان های بدن، سلامتی دندان ها ایفا می کند. علاوه بر این وجود فسفر جهت رخ دادن بسیاری از واکنش های شیمیایی بدن و فعال کردن آنزیم ها و هم چنین رشد و ترمیم بافت ها ارزش شیر را دوچندان کرده است. ناگفته نماند که پتاسیم و سدیم نیز به عنوان مهم ترین املاح برای تنظیم اسیدی و بازی بودن سلول ها بسیار مهم هستند که در شیر وجود دارند.
برای این که مردم به مصرف این ماده لبنی ترغیب شوند اول ژوئن به عنوان روز جهانی شیر قلمداد شده است . ولی همان طور که گفتیم تنوع محصولات لبنی مانند شیر زیاد است و در این بین تفاوت های زیادی در سلایق افراد دیده می شود، به گونه ای که عده ای شیرهای سنتی پر چرب و عده ای شیر کم چرب را ترجیح می دهند.
اما تفاوت شیر کم چرب با پرچرب در نحوه مصرف
ما در این جا به تفاوت شیر کم چرب با پر چرب در نوع مصرف آن ها اشاره کرده ایم و می خواهیم افراد را در انتخاب مصرف این ماده لبنی خوشمزه راهنمایی کنیم.
شیر پرچرب برای چه کسانی خوب است؟
حرف از چربی که به میان می آید عده زیادی وحشت به جانشان می افتد که چربی مضر است و باید از آن دوری کرد . در حالی که واقعا این طور نیست و چربی نیز به اندازه خود برای بدن و سلامتی مفید است. در رابطه با شیر پرچرب نیز همین قضیه صدق می کند. به گونه ای که متخصصان چربی های موجود در شیر را از لحاظ تامین انرژی و دریافت ویتامین های محلول در چربی برای کودکان و نوجوانان مهم و دارای اهمیت می دانند. از جمله تفاوت شیر کم چرب با پرچرب می توان به این مورد اشاره داشت که شیر پرچرب کلسیم کم تری را وارد بدن می کند. به همین خاطر برخی از افراد از مصرف آن پرهیز می کنند.
ولی جالب است بدانید که شیر های پر چرب برای مصرف کودکان و نوجوانان و هم چنین روزه داران بسیار توصیه می شود. پس این نوع شیر به نوبه خود مفید است. کودکان تقریبا 30% انرژی خود را از چربی موجود در شیر دریافت می کنند.
شیر کم چرب را چه کسانی مصرف کنند؟
یک نمونه دیگر از تفاوت شیر کم چرب با پرچرب در میزان کالری هایشان است. به طوری که یک لیوان شیر کم چرب دربرگیرنده 90 کالری و شیر پرچرب حاوی 150کالری است. و حتما می دانید کالری زیاد موجب چاقی می شود. پس افرادی که در معرض چاقی دارند از مصرف این نوع شیر(پرچرب) خوددرای کنند. هم چنین افرادی که شرایط زیر را دارند شیر کم چرب بخورند که عبارتند از؛
-
افراد دچار چربی خون
-
افراد بزرگسال به خصوص خانم ها
-
افراد مبتلا به پوکی استخوان ( به علت کمبود کلسیم)
-
خانم ها به علت جذب کلسیم بیش تر
-
خانم های باردار و شیرده ( 3_4 لیوان شیر کم چرب در روز)
پس با توجه به مطالب ارائه شده فهمیدیم که مصرف شیر نیز در جای خود می تواند مزایای مختلفی در پی داشته باشد و فقط بایستی به نوع آن دقت کرده و انتخاب مناسبی داشت. تفاوت شیر کم چرب با پرچرب را در مصرف آن جدی بگیرید.