وضعیت نگران کننده و شتاب اعتیاد در زنان

انوشیروان محسنی بندپی گفت: با توجه به آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، حدود 10 درصد از جامعه معتادان را زنان تشکیل می دهند به همین دلیل یکی از برنامه های ما ایجاد مراکز ویژه این زنان است.

وی ادامه داد: براساس آخرین پیمایش انجام شده در گروه سنی 15 تا 29 سال به ازای هر 6.6 مرد، یک زن معتاد و در گروه سنی 30 تا 44 سال به ازای هر 15.7 مرد، یک زن معتاد و در گروه سنی 45 تا 64 سال، 16.6 زن معتاد وجود دارد.

محسنی گفت: بنابراین با توجه به وضعیت نگران کننده و شتاب اعتیاد در زنان در تلاش هستیم زمینه گرایش به اعتیاد و آسیب های اجتماعی را به حداقل برسانیم که افزایش آگاهی در میان اقشار مختلف مردم می تواند زمینه گرایش آنان به مصرف مواد مخدر را کاهش دهد.

گرفتار شدن کودکان در دام اعتیاد 

وی در ادامه گفت: اعتیاد زنان از جنبه های مختلف بر سایر آسیبهای اجتماعی اثر سوء می گذارد به گونه ای که همزمان شاهد گرفتار شدن کودکان در دام اعتیاد هستیم و با توجه به سبک زندگی و تحولات فناوری، شاهد رشد آسیب های اجتماعی مانند کودکان کار، مفاسد اخلاقی، طلاق و حاشیه نشینی هستیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای مقابله با گسترش این آسیبها استراتژی اول این است که نسبت به جمع‌آوری زنان معتاد هر چه سریع‌تر اقدام شود و سپس این افراد غربالگری شوند و افرادی که اعتیاد دارند از آنهایی که دارای دیگر آسیب‌ها هستند جدا شوند و تحت درمان قرار گیرند.

وجود 100 مرکز مرتبط با اعتیاد زنان

محسنی با اشاره به وجود یکصد مرکز مرتبط با اعتیاد زنان افزود: بنابراین بهزیستی این آمادگی را دارد که نسبت به نگهداری زنانی که معتاد نیستند و آسیب‌های دیگری آنها را تهدید می‌کند اقدام کند و خدمات لازم به این افراد داده شود و تاکنون 2 مرکز برای این زنان دایر شده و در هر مرکز حدود 30 نفر خدمات لازم را دریافت می‌کنند.
 
پذیرش 60هزار زن معتاد در سال گذشته

وی با بیان این که بیش از 60 هزار نفر از زنان معتاد در سال گذشته به صورت چرخشی در مراکز ما تحت درمان بوده و مرخص شده اند، گفت: البته برخی کمپ ها نیز به صورت غیر مجاز در سطح کشور فعالیت می کنند که پروتکل های مورد نیاز را ندارند و باید نسبت به قانونمند کردن آن ها اقدام شود.