کارشناسان هشدار میدهند که نوجوانها از مصرف قرصهای مکمل رژیمی اجتناب کنند.
بر اساس تحقیقات در مکملهای رژیمی مواد شیمیایی سمی وجود دارد که میتواند باعث آسیب هورمونهای بدن و در نتیجه اختلال در رشد و حتی سلامت روان نوجوانان شود.
به تازگی در کشورهای غربی مد لاغری رواج یافته و نوجوانها به شدت به دنبال جدیدترین روشها برای لاغری هستند.
بسیاری از آنها با وجود اینکه در سن رشد به سر میبرند، اما برای لاغر ماندن، مواد غذایی مورد نیاز بدن در این برهه زمانی مهم را نمیخورند و یا از رژیمهای غذایی و قرصهای لاغری استفاده میکنند.
کارشناسان تمایل به لاغری را به ویژه بین دختران بسیار شدیدتر از پسران دانسته اند و هشدار میدهند که مصرف قرصهای لاغری برای تمامی سنین خطرناک است و استفاده از آن باید محدود شود.
بسیاری از قرصهای لاغری فاقد مجوز از سازمان FDA است، اما جوانها به امید لاغر شدن آنها را مصرف میکنند.
بر اساس تحقیقات، قرصهای مکمل لاغری باعث تغییر در عملکرد طبیعی اعضای بدن میشوند و مصرف آنها میتواند باعث بیماری اعصاب، مشکلات قلبی تنفسی، سوخت و ساز غیر عادی بدن، ناراحتی گوارش، ریزش موی سر و حتی سکته قلبی و مغزی و در نهایت مرگ شود.
کارشناسان مرگبارترین ماده شیمیایی در قرصهای لاغری را دی نیتروفنول شناسایی کرده اند که به خاطر عوارض جانبی بسیار خطرناک و مرگ هزاران نفر در سراسر دنیا ممنوع شده است.
کارشناسان دانشگاه مینه سوتا در تحقیقات خود دریافتند در سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از دختران در سنین بلوغ از مکملهای لاغری استفاده کرده اند و به تبع آن دچار عوارض جانبی ناخواسته و حتی مرگ شده اند.
کارشناسان همچنین با اندازه گیری شاخص قد و وزن افرادی که در آستانه سن بلوغ مکمل لاغری مصرف کرده اند دریافتند اکثر آنها از قدی کوتاهتر از همسالان خود برخوردار هستند که متاسفانه قابل جبران نیست و سبب مشکل دائمی کوتاهی قد در آنها میشود.
کارشناسان به نوجوان هایی که در آستانه سن بلوغ قرار دارند توصیه میکنند توجه خاصی بر رژیم غذای خود داشته باشند و در صورت اضافه وزن، تمرینات ورزشی انجام دهند و تحت مشاوره متخصص تغذیه قرار گیرند و از قرصهای مکمل استفاده نکنند.