دمنوشی برای رهایی از افسردگی

مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره علل بروز رودل، داروی مناسب در جهت درمان آفت دهان و معرفی دمنوشی مناسب برای رهایی از افسردگی سخن گفتند.

 

داروی مناسب برای درمان آفت دهان

دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: آفت در واقع   اختلالی است که در مخاط دهان افراد ایجاد می‌شود و به صورت لکه‌های سفید رنگ خود را نشان می‌دهد. این عارضه بیشتر به سیستم ایمنی بیماران مرتبط است، بنابراین برای درمان آفت در ابتدا باید سیستم ایمنی بدن تقویت شود که مصرف ویتامین‌هایی مثل ویتامین C می‌تواند موثر واقع شود.

سید مهدی سجادی توضیح داد: معمولا آفت بعد از چند روز درمان می‌شود و نیازی به درمان ندارد. برای آفت دهان اگر درمانی صورت بگیرد معمولاً به دو منظور کاستن از درد و التهاب و استرس و جلوگیری از اضافه شدن عفونت ثانویه خواهد بود.

سجادی در پایان افزود: کنترل استرس نیز می‌تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از بروز این عارضه داشته باشد. در خصوص داروها باید گفت در حال حاضر ژل‌هایی به صورت موضعی موجود است که می‌تواند با ایجاد یک سطح پوشش بر روی آفت تا حد زیادی روند درمان آن را تسریع کنند. دوره آفت حدود یک هفته است و اغلب پس از آن بدون درمان هم بهبود می‌یابد.

دمنوشی برای رهایی از افسردگی

نعمت الله مسعودی، متخصص طب سنتی گفت:  گیاهانی همچون زعفران و اسطوخودوس می‌توانند مغز و قلب را تقویت کرده و حالات روحی فرد را تسکین بخشند اما تا زمانی که عامل این بیماری در فرد درمان نشود این درمان‌‌ها به تنهایی جوابگو نخواهد بود.

این متخصص طب سنتی گفت: یکسری میوه‌ها و گیاهان وجود دارند که در کنار درمان بیماری، می‌توانند کمک کننده باشد. ساده‌ترین آن‌ها «سیب» است، بو کردن سیب شادی‌آفرین است،همچنین میوه «به» به تقویت قلب، مغز و حالات روحی کمک می‌کند. 

مسعودی در پایان توصیه کرد: «سیب و به» را رنده و خشک کرده و به عنوان چای دم کنید؛ این کار به تقویت اعصاب و کاهش افسردگی کمک کند.

چرا رودل می‌کنیم؟

ایرج خسرونیا، متخصص داخلی گفت: در گذشته  کسانی که با پرخوری یا خوردن غذاهای سنگین دچار نفخ معده یا یبوست می شدند، در اصطلاح عامیانه به این بیماری رودل گفته می‌شد. باید گفت هر دل دردی را به عنوان رودل تلقی کرد، دل درد علل مختلفی دارد که باید توسط پزشک بررسی شود، درحال حاضر این اصلاح برای کودکان نیز به کار می‌رود که اگر مشکل رودل کودک ناشی از پرخوری باشد، معمولا این حالت بعد از چند ساعت برطرف می‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: از طرفی برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود مصرف کاکائو، قهوه، چای پررنگ، نوشابه، غذاهای کنسروی، غذاهای تند، ترش و چرب بخصوصفست فود‌ها را کاهش داده یا به مرور از برنامه غذایی حذف کنند.

شرایط نگه‌داری دارو در منزل

حمید خیری گفت:  تقریباً تمام واکنش‌های شیمیایی  در دماهای بالاتر سریع‌تر اتفاق می‌افتد. بنابراین، نگهداری دارو در آشپزخانه یا وسیله نقلیه، در شرایطی که مجاور گرما باشد، می تواند موجب تغییر آثار دارو شود.

خیری افزود: در خصوص نگهداری داروها باید به این نکته توجه کنیم که یک فراورده ممکن است یک ماه در دمای 30 درجه سانتی‌گراد معادل نگهداری 3 ماه در دمای 20 درجه سانتی‌گراد از خود  واکنش‌های تخریب شیمیایی نشان دهد.و به این جهت مردم باید نسبت به توضیحات روی جعبه یا بروشور دارو، دقت نظر داشته باشند.

وی ادامه داد: نور نیز از دیگر شرایط مهم نگهداری دارو‌ها است، نور زیاد تجزیه شیمیایی و تخریب داروها را تسریع می‌کند، بنابراین برخی داروها در بسته‌بندی‌های مقاوم به نور و شیشه‌های تیره رنگ بسته بندی می‌شوند و برای مقاومت در برابر رطوبت نیز بسته بندی‌های خاصی طراحی و به کار گرفته شده‌اند. پس به طور کلی باید توجه کنیم که داروها را در شرایط خشک و خنک و تاریک نگهداری شوند.