محمد اربابی در آستانه برگزاری سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران، اظهار داشت: بر اساس مطالعات مختلف حدود 21 درصد از جامعه ایرانی مبتلا به اختلالات روانپزشکی بوده که نیاز به ارائه خدمات لازم دارند. در این میان اضطراب و افسردگی بیشترین اختلالات به شمار میرود.
وی افزود: بخش عمدهای از افراد جامعه نیاز به کمکهای اولیه در حوزه روانپزشکی داشته و پژوهشها نشان داده در صورتی که مهارتهای اولیه همچون جرأتمندی، ارتباط مؤثر، تفکر نقاد، خودآگاهی و همدلی را به کودکان آموزش دهیم میزان بروز اختلالات روانپزشکی به ویژه در حوزه اعتیاد به شدت کاهش مییابد.
دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران اضافه کرد: علیرغم اینکه تختهای روانپزشکی در کشور کم داریم ولی خدمات مؤثری میتوان بدون نیاز به تخت برای بیماران انجام داد که مداخلات رواندرمانی ساده و کوتاهمدت از جمله این خدمات است.
اربابی اضافه کرد: انجمن علمی روانپزشکان ایران آمادگی دارد در جهت انجام این خدمات گامهای مؤثری را بردارد البته حمایت بیمهها در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: رسانهها در ارتباط با ارتقای سواد سلامت روان در جامعه و کاهش خودکشی بسیار میتوانند مؤثر باشند لذا باید توجه کرد که برای پیشگیری از خودکشی اصحاب رسانه به هیچ عنوان اعداد و ارقام اعلام نکنند و از انتشار فرد خودکشی کرده اجتناب ورزند.
دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران با اشاره به اینکه 95 درصد از افرادی که اقدام به خودکشی میکنند از بیماری روانپزشکی مثل افسردگی رنج میبرند، گفت: البته مشکلات اجتماعی، اقتصادی، خانواده و ژنتیک نیز در این مسأله مؤثر است.