حسین اشک تراب رییس کمیته بین المللی بازیافت آب (WateReuse) دره سانتاکلارا در گفت و گو با خبرنگار شهری افکار نیوز با اشاره به فضای سبز مطلوب شهر تهران در بحران کم آبی عنوان کرد: به طور مثال در این شهر به صورت گسترده استفاده از چمن را مشاهده می کنیم اما کارکرد این گونه گیاهی آب بر با بازده اکولوژیکی پایین تنها در برخی از پارک ها که مردم برای نشستن و تفریح از آن استفاده می کنند می تواند منطقی باشد.
وی با تاکید بر استفاده از نوع آبیاری قطره ای در فضای سبز تهران به منظور کاهش استفاده از مصرف بی رویه آب گفت: همچنین فضای سبز باید در ساعاتی از شبانه روز آبیاری شوند که شدت تبخیر در حداقل حالت ممکن باشد اما متاسفانه در تهران شاهد آبیاری پارک ها و فضای سبز در ساعات ظهر به شیوه دستی و سنتی بودیم یعنی کاربرد همزمان روش و زمان نامناسب.
اشک تراب با تاکید بر جلب مشارکت مردمی برای عبور از بحران آب اظهار کرد: در صورتی که مردم توضیحات کافی را از مسئولان دریافت کنند و به این باور برسند که مشارکت به نفع آنها است بدون شک همکاری های لازم را خواهند داشت.
رییس کمیته بین المللی بازیافت آب سانتاکلارا با اشاره به مشاهده برخی از ساخت و سازها در نزدیکی درختان به ویژه درختان قدیمی در تهران گفت: در کالیفرنیا اجازه قطع هیچ درختی به ویژه درختان قدیمی داده نمی شود.
این کارشناس بین المللی آب ادامه داد: در صورتی که برای اجرای یک پروژه پس از گذراندن تمام امکان های موجود برای قطع نکردن یک درخت ناچار به قطع آن بودند باید سه درخت هم سن و هم سایز درختی که قطع می شود، کاشته شود. این شرط هزینه بر است و در نتیجه مجریان پروژه های عمرانی ترجیح می دهند درختی را قطع نکنند.
وی در پایان با اشاره به این که ایران تکنولوژی های بسیاری برای محافظت از درختان، باغات و فضای سبز دارد، خاطرنشان کرد: این امکانات در حوزه آب و بازیافت نیز وجود دارد و می توان از آنها به خوبی بهره برد.
لیلی موسوی نسب