گروه سیاسی- در حال حاضر 2 استیضاح در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد. یکی استیضاح محمد هادی فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دیگری استیضاح علی طیب نیا وزیر اقتصاد و امور دارایی.
به گزارش خبرنگار افکار نیوز، غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار و عضو هیأت رئیسه مجلس از استیضاح محمد هادی فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد و گفت که این استیضاح از سوی نمایندگان مجلس تهیه و تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده است.
وی حتی گفت که این طرح دارای 29 امضا است.
علاوه بر این، طرح استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی با بیش از 25 امضاء تهیه شده که طراحان این استیضاح تصمیم دارند تا آنرا روز یکشنبه 23 آبان تقدیم هیئت رئیسه مجلس کنند.
این طرح دارای 13 محور است که بیشتر در خصوص مشکلات اقتصادی از جمله بیتوجهی وزارت اقتصاد به موضوع اقتصاد مقاومتی است.
حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار و سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی یکی از طراحان این طرح است.
به رغم اعلام این خبرها و حتی خبری که یک عضو هیئت رئیسه مجلس آنرا رسانه ای کرد اما بهروز نعمتی سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی می گوید که هیچ استیضاحی تحویل هیات رییسه مجلس نشده است.
وی حتی به انتشار خبر استیضاح وزرای اقتصاد و علوم و تحویل آن به هیئت رئیسه مجلس اشاره کرد و گفت: هیات رییسه هیچ درخواست استیضاحی را تحویل نگرفته است.
این تناقض گویی از هیئت رئیسه مجلس باعث تعجب است.
البته بهروز نعمتی که از لیست امید تهران به مجلس راه یافته از حامیان دولت و مخالفان استیضاح وزرا محسوب می شود.
وی قبلا در خصوص استیضاح وزیر آموزش و پرورش و دیگر استیضاح ها هم چنین موضعی می گرفت.
از آنجا که مجلس این هفته تعطیل است و روز یکشنبه آینده جلسه مجلس برگزار می شود، قرار است این 2 استیضاح در روز یکشنبه آینده تعیین تکلیف شوند.
در صورت اعلام وصول این استیضاح در هیئت رئیسه مجلس، جهت بررسی بیشتر ابتدا به کمیسیونهای تخصصی مجلس ارجاع خواهد شد.
استیضاح طیب نیا به کمیسیون اقتصادی و استیضاح فرهادی هم به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع می شود.
سپس این وزرا در کمیسیونهای مذکور حاضر می شوند و به سوالات استیضاح کنندگان پاسخ می دهند و چنانجه توضیحات وزیر برای نمایندگان قانع کننده نباشید، استیضاح در صحن مجلس اعلام وصول و در دستور کار مجلس قرار می گیرد.
علیرضا تهرانی