زندگی ساکنان زیتون در سایه ترس و هراس

گروه اجتماعی –محمد تصدیق مقدم با بیان این مطلب افزود: این زمین تفکیک شده و اکنون هر یک از مالکان دارای سند ششدانگ هستند پس چگونه آن زمان که زمین ها به ما فروخته شد و پول دادیم کسی نمی دانست جزو حریم شهر قرار دارد و ساخت و ساز و ... در آن غیر قانونی است.

به گزارش افکارنیوز، وی تصریح کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست شاکی این پرونده است و تاکنون بیش از 360 شکواییه علیه ساکنان طرح کرده که همه آنها رد شده است اما این سازمان با اقدامات فرا قانونی به دنبال تخریب و قلع و قمع خانه های این شهرک است.

وی افزود: حدود 10 سال پیش دیوان عدالت اداری رای صادر کرد که بر اساس آن شهرداری موظف به صدور پروانه ساخت در این شهرک شده است اما در این مدت این رای اجرایی نشده و مانع ساخت و ساز ساکنان و مالکان شده اند.

وی تاکید کرد: این مساله مصداق بارز بی توجهی به رای دستگاهی مانند دیوان عدالت اداری است اما شهرداری و سازمان محیط زیست به جای پیگیری راهکاری های قانونی مانند راضی کردن و توافق با مالکان برای جابجایی گزارش کذبی تهیه کردن که این شهرک در محدوده مناطق چهارگانه حفاظت از محیط زیست واقع شده و باید خانه های ما تخریب شود.

مقدم عنوان کرد: خانم ابتکار متاسفانه در مورد این شهرک سیاسی کاری کرده و به جای طی کردن روال های قانونی سعی در تخریب خانه ها دارد و بدون در نظر گرفت زیر ساخت های لازم اقدام به درج و انتشار آگهی تملک کرده بود که خوشبختانه از طریق دیوان عدالت اداری توانستیم این آگهی را باطل کنیم.

وی گفت: در طول 31 سال گذشته انتظار داشتیم دولت با مالکان این شهرک به توافق برسد اما در این مدت سازمان محیط زیست با کارشکنی های مختلف اجازه این کار را نداده و همچنان این پرونده باز است و کسی پاسخگو نیست.

وی ادامه داد: سازمان محیط زیست با تشکیل شورای حفظ حقوق بیت المال در این سازمان به دنبال تخریب تمام خانه های شهرک زیتون است در حالی از 15 سال گذشته تا کنون مالکان در این شهرک سکونت دارند و حتی بچه های آنها در این شهرک بدنیا آمده اند.

وی توضیح داد: شهرک زیتون با 4218 قطعه در 240 هکتار زمین واقع شده و دارای 480 واحد مسکونی بوده که در 350 واحد اهالی ساکن هستند و اگر سرانه هر خانوار را 4 نفر در نظر بگیریم حدود 1200 نفر در این شهرک سکونت دارند که از امکانات و زیر ساخت های شهری محرم هستند و دائم در هراس از دست دادن خانه و سرپناه خود هستند.

مدیر دفتر پیگیری های مردمی شهرک زیتون گفت: این شهرک فاقد گاز و تلفن است و سازمان محیط زیست از سال 88 و با اعمال زود توانسته مانع ارائه خدمات برق رسانی  شود.

وی اظهار کرد: تاکنون مکاتبات فراوانی با دستگاه های مختلف کشور مانند بیت رهبری، وزارت راه و شهرسازی، استانداری، فرمانداری، مجلس، شهرداری، قوه قضاییه داشته ایم اما در این 31 سال مشکلات مشکلات حل نشده باقی مانده است.

وی تصریح کرد: 30 سال انتظار و تضییع حقوق مالکانه و گذشت بیش از 8 سال از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر احقاق حقوق مالکان، نتیجه ای جز اقدامات فراقانونی برای شهروندان این شهرک نداشته است.

مقدم توضیح داد: پس از گزارش غیر واقعی بازرسی کل کشور در مورد واقع شدن این شهرک در ارتفاع بالای 1800 متر و اراضی چهارگانه و ... از سوی بیت مقام معظم رهبری ضمن تاکید بر حقوق مالکانه مردم؛ دولت و شخص وزیر راه و شهر سازی را مسووول حل مشکل کردند.پس از آن کارگروهی در دولت تشکیل شد و بعد از چند سال کار کارشناسی و بررسی تمامی راه ها به توافق 30درصد ساخت و 70درصد ایجاد فضای سبز در شهرک زیتون توسط مالکین دست یافت که متاسفانه با اعمال قدرت محیط زیست این توافق نیز اجرایی نشد.

وی افزود: با توجه به احکام صادره از سوی قوه قضاییه دال بر حقانیت مالکان و صحت واگذاری و با پیگیری مجلس شورای اسلامی و مالکان اواخر سال گذشته پرونده شهرک زیتون از اختیار محیط زیست خارج و تحویل وزارت راه و شهرسازی شده و خبر این انتقال از سوی خانم ابتکار و حیدر زاده روسای سازمان محیط زیست کشور و استان تهران رسانه ای شد ، اما شواهد امر حکایت از اقدامات فراقانونی این سازمان بر علیه مالکان شهرک زیتون دارد.

وی توضیح داد: متاسفانه این سازمان با تشکیل شورایی به نام حفظ حقوق بیت المال در سازمان محیط زیست استان تهران، اقدام به تنظیم صورتجلسه ای کرده و مصوبات آن را برای اجرا به دستگاه های ذیربط ابلاغ کرده است که جمع آوری برق شهرک  و تخریب تمام  ساخت و سازها از اهم مصوبات این شوراست.

وی ادامه داد: امروز نیز مسئولان به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک می کنند و با فشار به دستگاه قضایی، مانع از اجرای احکام می شوند.

مدیر دفتر پیگیری های مردمی شهرک زیتون خاطر نشان کرد: با فشار به دستگاه های اجرایی مانع از ارایه خدمات به شهروندان شده و همچنین با فشار به اداره ثبت مانع از نقل و انتقال و خرید و فروش می شوند.

 وی بیان کرد: به راستی حقوق شهروندی در این کشور در کجای قوانین دیده شده که برخی مسئولان از آن بی اطلاع هستند.

وی خاطر نشان کرد: حدود 2 هفته است که دستگاه های مختلف درصدد تخریب خانه های این شهرک برآمده و باعث شده اند تا ساکنان برای حفظ خانه و زندگی خود شبانه روز در بیرون از خانه ها کشیک دهند .

وی ادامه داد: با انتشار اخبار مربوط به مصوبات سازمان حفاظت از محیط زیست، این شهرک شکل و شمایل منطقه جنگی به خود گرفته است و مالکان خسته از بی مهری دولتمردان و عدم اجرای قوانین و احکام قضایی هستند و برای جلو گیری از هرگونه اقدام فراقانونی خود را آماده کرده اند که این مساله حاصلی جز ترس  و وحشت برای زنان و کودکان ساکن این شهرک نداشته است.

وی عنوان کرد: اکنون شهرک چهره ای جنگ زده به خود گرفته که این مساله اصلا زیبنده اهالی و ساکنان نیست که با ترس و اضطراب از بی خانه شدن زندگی را سپری کنند.

مقدم در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه مسئول حل این مشکل توسط مقام رهبری مشخص شده و سیر پیگیری های اداری در حال انجام است در این شرایط حساس کشور اینگونه اقدامات فراقانونی محیط زیست چه معنایی دارد؟