هشدارها نسبت باندبازی‌های سیاسی در انتخاب استاندار خوزستان

این روزهای خوزستان در حالی سپری می‌شود که استان دستخوش تغییرات مدیریتی چالش برانگیزی شده است. از تغییرات سونامی وار جناب خان مقتدایی گرفته تا جدال دولت راستگویان با افکار عمومی برای اثبات حرف خود درخصوص تودیع مقتدایی به خاطر استعفای وی!

 

از بحث تودیع یا عزل مقتدایی یا حتی از اینکه چه کسانی یا چه حزبی باعث عزل یا تودیع وی شدند که بگذریم به حرف و حدیث‌های داغ این روزهای شبکه‌های مجازی و حقیقی خوزستان در خصوص انتخاب جانشین وی در مسند استاندری خوزستان می‌رسیم.

 

رایزنی‌ها برای تصاحب جایگاه ویژه نماینده دولت در خوزستان

آری این روز‌ها، خوزستان که دوران پسامقتدایی را طی می‌کند حالا بعد از تودیع پر رمز و راز استاندار، افراد مختلفی در حال رایزنی برای کسب جایگاه ویژه نماینده دولت در خوزستان هستند.

 

مشاهده می‌شود که هر گروه یا حزبی با آوردن نامی و به دنبال آن طوماری از سوابق به دنبال مطرح کردن گزینه‌های همسوی خود برای این پست مهم در خوزستان هستند که به نظر می‌رسد موضوع انتخاب استاندار خوزستان به یکی از سوژه ‌های مهم و مستمر رسانه ‌ها و شبکه‌های اجتماعی در استان تبدیل شده است.

 

سوژه ‌ای که به صورت پررنگ بعد از برکناری استاندار خوزستان در خبرگزاری‌‌ها و روزنامه ‌ها در قالب گزارش و مصاحبه‌ها به چشم می‌خورد که این موضوع، حساسیت انتخاب استاندار را افزایش داده است.

 

عده‌ای به دنبال خواسته‌ها و منافع حزبی و جناحی

در این میان اما عده‌ای خواسته‌ها و منافع باندی و جناحی خود را در انتخاب استاندار دنبال می‌کنند و سعی دارند با رایزنی‌های خود در این دولت، فردی را برای مدیریت استان انتخاب کنند که در حوزه مسائل سیاسی با آن‌ها هم نظر باشد تا بتوانند مطالبات حزبی و جناحی خود را در استان پیاده کنند.

 

افرادی که بجای فکر کردن به مسائل عمرانی و اقتصادی استان که در سال‌های اخیر شاهد عقب ماندگی‌های زیادی بوده است، به فکر منافع خود در خوزستان هستند.

 

ضربه مهلک به خوزستان با سیاسی کاری در انتخاب استاندار

در این باره حبیب آقاجری نماینده مردم ماهشهر معتقد است که در انتخاب استاندار خوزستان نباید سیاسی کار کرد، باندبازی و سیاسی کاری در انتخاب استاندار خوزستان ضربه مهلکی به استان خواهد زد.

وی در گفتگو با رهیاب اظهار کرد: انتصاب افراد تندرو و افراطی باعث عقب ماندگی خوزستان خواهد شد و دودش به چشم مردم می‌رود.

آقاجری افزود: خوزستان نیاز به یک آدم بی‌حاشیه دارد برخی افرادی که در گمانه زنی‌ها نامشان برده می‌شود افراد حاشیه داری هستند که قطعاً انتخاب آن‌ها به ضرر مردم خواهد بود.

 

انتخاب استاندار برای کشور بسیار مهم و حیاتی است

همچنین سید راضی نوری نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی در خصوص ویژگی‌هایی که استاندار بعدی خوزستان باید داشته باشد به خبرنگار رهیاب گفت: جایگاه ویژه خوزستان در کشور و منطقه از منظر اقتصادی ایجاب می‌کند کسی سکان‌دار این استان شود که در حد خوزستان باشد.

وی ادامه داد: دشمنان با توجه به موقعیت استراتژیک و نعمت‌های خدادادی خوزستان، همیشه به دنبال نفوذ در این استان بوده‌اند به همین خاطر انتخاب استاندار برای کشور بسیار مهم و حیاتی خواهد بود.

نوری خاطرنشان ساخت: استاندار بعدی خوزستان باید حداقل در سطح یکی از معاونت‌های ریاست جمهوری باشد، استاندار خوزستان باید انسان پخته‌ای باشد که از تمام زوایا به استان نگاه کند و بتواند از تمام ظرفیت‌ها و نخبگان خوزستان استفاده کند.

 

استاندار باید مصالح استان بر مسائل سیاسی و جناحی ترجیح دهد

آیت الله حسن‌زاده امام جمعه موقت درباره برکناری استاندار خوزستان و شاخصه‌های لازم برای استاندار آینده اظهار کرد: استاندار آینده خوزستان باید شناخت دقیقی از این استان داشته باشد زیرا زمانی برای آزمون و خطا وجود ندارد به همین جهت استاندار باید نسبت به تأمین مصالح استان پیگیر باشد و این مصالح را بر مسائل سیاسی و جناحی ترجیح دهد.

وی یادآور شد: اجرای طرح ۵۵۰هزار هکتاری، پیگیری سهم مردم خوزستان از نفت، راه اندازی کارگاه‌های تولیدی و حفظ منابع آبی از مهم‌ترین مسائل استان است که تنها یک استاندار قوی، متعصب، آگاه به شرایط و اولویت‌های استان با دارا بودن نگاهی فراجناحی می‌تواند آن‌ها را حل کند.

 

از این هشدار‌ها چنین برمی آید که با توجه موقعیت استراتژیک خوزستان، دولت یازدهم می‌بایست به فکر حل چالش‌ها حال و پیش روی استان زرخیز خوزستان باشد تا اینکه بخواهد به مسائل جناحی و سیاسی عده‌ای در استان لبیک گوید.

 

سیاسی شدن فضای استان سم مهلک برای توسعه خوزستان است

دکتر ناصر سودانی نماینده مردم اهواز در گفتگو با اهوازنوین در این خصوص گفت: متاسفانه دولت یازدهم تاکنون برخلاف وعده‌هایی که داده بود از نیروهایی با گرایش‌های تند سیاسی و بعضا عدم تایید صلاحیت‌های اعتقادی و سیاسی در خیلی از مسئولیت‌های کشور و حتی خوزستان جهت انتصابات خود استفاده کرده و برخی گمانه زنی‌ها نیز حاکی از آن است بافشارهای سیاسی، دولت برای استان خوزستان نیز چنین خواب‌هایی دیده شده باشد که انجام چنین کاری ضربه به خوزستان است.

 

سودانی با تاکید بر اینکه ستاندار آینده باید دور از هرگونه باند بازی سیاسی انتخاب شود، افزود: استاندار آینده خوزستان باید دارای شاخصه‌هایی چون مدیریت کار آمد و تیم قوی خارج از جناح بندی سیاسی باشد، زیرا موقعیت استان خوزستان از هر حیث حساس است و فرصت ازمون و خطا نیست، پس توسعه استان نباید فدای مسائل سیاسی شود زیرا سیاسی شدن فضای استان یک سم مهلک برای توسعه و پیشرفت خوزستان است.

 

دوری از باندبازی‌های سیاسی خواست مردم خوزستان

بر این اساس هر نوع سستی و غفلت در انتخاب استاندار می‌تواند پیامدهای زیانباری برای استان و در ‌‌نهایت کشور و بر زمین ماندن مطالبات انباشته مردم در این استان را در پی داشته باشد بنابراین برای تقویت امید و جلوگیری از نفوذ بیگانه‌ها لازم است در انتخاب استاندار به شاخص‌های قابل دفاع که مبتنی بر اجماع صاحبان فن در این عرصه باشد عمل شود.

 

لذا با توجه به فضای شکل گرفته در استان پیرامون انتخاب استاندار و مطرح شدن گزینه‌های مختلف توسط طیف‌ها و گروه‌ها و بروز مشکلات اخیر پیش آمده در بخشی از مدیریت شهرستان‌های استان و همچنین پیگیری مطالبات کشاورزان و خسارت دیدگان سیل اخیر، لزوم سرعت بخشیدن به انتخاب فرد مناسب به عنوان استاندار خوزستان را بیش از پیش کرده است و البته این تعجیل نباید منتهی به انتخابی غیر منطقی و نامناسب باشد.

 

امید است با توجه به اینکه زمان آزمون و خطا به خصوص در انتخاب مدیر ارشد استان نیست، دولت یازدهم به خواست مردم خوزستان جهت دوری از باندبازی‌های سیاسی تن دهد و همچنین هشدار‌ها و نصایح نخبگان ارزشی و علما بنام استان را سرلوحه کار خویش قرار دهد و فردی را که دارای شاخصه اصلی برای انتخاب مدیر ارشد استان باشد در این مسند مهم بگمارد که به توسعه همه جانبه استان فکر کند.