تلاش آل سعود برای عبور از بحران اقتصادی

 به عنوان بخشی از شوک درمانی برای غلبه بر اقتصاد رو به وخامت در عربستان، دولت این کشور قوانین مربوط به سرگرمی ها در این جامعه به شدت محافظه کار را تسهیل کرده است و در نظر دارد از آن درآمدزایی نیز داشته باشد. این کشور معمولا با سرگرمی رابطه خوبی ندارد.

پلیس مذهبی دستور می دهد صدای موزیک قطع شود و مردم این کشور معمولا برای دیدن یک فیلم یا شو به دبی یا بحرین سفر می کنند.

این تغییرات بخشی از چشم انداز سال ۲۰۳۰ و طرح کلی یک اقتصاد غیرنفتی است که محمد بن سلمان، معاون ولیعهد عربستان، پسر ۳۱ ساله قدرتمند پادشاه این کشور ارائه کرده است.  

این طرح به همه مسائل از هزینه های یارانه های دولت تا نقش زنان در محیط کار می پردازد.  

درباره تفریحات نیز در این طرح گفته شده است که تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۴۵۰ کلوپ برای فعالیت های مختلف فرهنگی تاسیس خواهد شد. هدف دو برابر کردن بودجه خانوار در اوقات فراغت به شش درصد و ایجاد ۱۰۰هزار شغل است.  

مقامات عربستان برخی از فعالیت ها و برنامه ها را در بزرگترین شهرهای این کشور برگزار کردند و در نظر دارند در سال ۲۰۱۷ نیز این فعالیت ها را به شهرهای دیگر نیز گسترش بدهند.  

این برنامه ها تا کنون شامل تاسیس شرکت مسئول برگزاری کشتی های جهانی در ریاض و مسابقات موتور سواری و یک شو موسیقی که شش هزار تماشاچی را به خیابانی در خارج از شهر جده کشاند.  

اوایل امسال، دولت عربستان دستور داد اختیارات کمیته ترویج ارزش ها که پلیس مذهبی را شامل می شود، محدود شود.  

پلیس مذهبی که در رستوران ها و مراکز خرید گشت زنی می کنند و زوج هایی را که ازدواج نکرده اند در خودروها یا هنگام غذا خوردن با یکدیگر دستگیر می کنند، اکنون دستور دارند دیگر متخلفان را دستگیر نکنند و از آنها کارت شناسایی نخواهند.