تروریست های تکفیری در برخی مناطق سوریه همچون شرق این کشور مردم را در محاصره قرار دادند و تلاش میکنند تا مقاومت آن ها را بشکنند.
البته ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه و نیروی هوایی روسیه با تمام قوا در برابر تروریست ها ایستادگی کردند و هر اقدامی در راستای مقاومت بیشتر در استان های مختلف سوریه انجام شده است.
اخیرا بحث محاصره مناطق مختلفی که توسط ارتش سوریه و حزب الله یا تروریست های تکفیری مطرح شده ، نشان میدهد سازمان ملل متحد یک برخورد دوگانه در حمایت از نیازمندان به کمک های غذایی و دارویی دارد.
برای مثال هم اکنون مدت هاست برخی مناطق که در محاصره تروریست های داعش و جبهه النصره و ... همچون "دیرالزور"، "فوعه"، "کفریا"، "نبل"، "الزهرا" و ... چند ماه تا چند سال است که حصر را تحمل میکنند و هیچ نهاد بین المللی نگرانی و اعتراض خود را مطرح نکرده، اما تا شهرهای "مضایا" و "زبدانی" محاصره شدند مجامع بین المللی به سرعت اعتراض کردند.
اما موضوع کمی پیچیده شده؛ در شرق سوریه و در استان "دیرالزور" تروریست های داعش و امثالهم برخی مناطق را محاصره کردند و البته ارتش و نیروهای دفاع وطنی مقاومت میکنند و تاکنون حصر مناطق منجر به اشغال نشده است .
تروریست ها تلاش میکنند تا حلقه محاصره فرودگاه دیرالزور را تکمیل و مجددا آن را اشغال کنند که ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه به فرماندهی "سید عصام زهرالدین" (که به نام مرد افسانه ای ارتش سوریه شناخته میشود) از این اقدام جلوگیری کردند.
**تاکتیک پرتاب محمولههای هوایی ارتش فدراسیون روسیه
در حقیقت تاکتیک پرتاب محموله های هوایی هواپیماهای روسی با آمریکایی متفاوت بوده و این تمایز ناشی از سیاست های "کاخ سفید" و "کرملین" در مواجهه با تروریست هاست که سازو کار کمک رسانی به مدافعان شهر یا تروریست ها را متفاوت میسازد.
ایالات متحده آمریکا در سیاست های خود معتقد است که داعش و جبهه النصره در سوریه و عراق تعدیل کننده جنگ بین ارتش و نیروهای دفاع مردمی سوریه و ارتش عراق و حشد الشعبی است و لذا این تعدیل به فروش تسلیحات بیشتر آمریکا در منطقه کمک خواهد کرد ؛ لذا به تروریست ها کمک میکنند.
تروریستهای داعش از ابتدای جنگ با سوریه از موشکهای ضد زره "کورنت"، "میلان" و سلاحهای ضد نفر بهره میبردند که آمریکا با واسطه آن را به تروریستها از طریق مرزهای ترکیه یا با پرتاب محموله های هوایی میرساند. تحلیلگران و کارشناسان معتقدند یک سوم تا یک پنجم فشنگهای شلیک شده از اسلحههای سبک و نیمه سنگین داعش، ساخت ایالات متحده آمریکا و غرب است.
اما "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور فدراسیون روسیه معتقد است که در عراق و سوریه افراط گرایی و خشونت منجر به بی ثباتی منطقه شده و ممکن است روزی امنیت ملی کشورهای حوزه "شرق اروپا" و حتی "پیمان آتلانتیک شمالی" را به خطر بیندازد.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور فدراسیون روسیه با انتقاد از اقدامات مخرب آمریکا در منطقه غرب آسیا عنوان داشت: به لطف کمکهای ایالات متحده امروز داعش از ارتش عراق مجهزتر است.
** اولین کشوری که حامی تسلیحاتی داعش به شمار میآید ایالات متحده آمریکاست
اولین کشوری که حامی تسلیحاتی داعش به شمار میآید ایالات متحده آمریکاست. البته علاوه بر ایالات متحده که اشتیاق سوزانی در سرنگونی نظام قانون "بشار اسد" داشته و دارد کشورهایی همچون ترکیه، عربستان و تعداد دیگری از کشورهای منطقه غرب آسیا نقش خود را ایفا میکرده و میکنند و در تجهیز تسلیحاتی تروریستها نقش دارند.
پایگاه اینترنتی "گلوبال ریسرچ" در گزارشی به قلم "کورت نیمو" تحت عنوان «آمریکا برای داعش محموله کمکهای تسلیحاتی هوایی می فرستد» نوشت :این در حالیست که نیروهای داوطلب مردمی در مناطق "یثرب و بلد" در استان "صلاح الدین" این گزارش ها را نیز تایید کرده اند. در این گزارش آمده است منابع اطلاعاتی عراق تاکید دارند هواپیماهای نظامی آمریکا به منظور کمک به عناصر داعش برای مقاومت در برابر ارتش و نیروهای داوطلب مردمی و نیروهای امنیتی چندین بار برای آنها کمکهای تسلیحاتی ارسال کردند.
سازمان تحقیقات تسلیحاتی مستقر در "لندن" پیشتر گزارش داده بود داعش از مقادیر چشمگیری از تسلیحات از جمله "تفنگ های ام 16 " استفاده می کند که روی آنها جمله « اموال دولت آمریکا» درج شده است.
روسیه معتقد است پشتیبانی تسلیحاتی ایالات متحده آمریکا از تروریست های داعش در عراق و سوریه باعث قدرتمند شدن زیرساخت های ترور این گروه شده و لذا باید به هر نحو با آن ها مقابله کرد و یکی از این راه ها پرتاب محموله های هوایی برای نیروهای داوطلب مردمی در سوریه و از جمله در استان "دیرالزور" است.
"محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه درباره حمایت آمریکا از داعش گفت: آمریکاییها به خاطر معیارهای دوگانهای که داشتند تا امروز خیلی در این بحث جدی نبودند و مدتها از داعش در سوریه به اشکال مختلف حمایت کردند و الان نمیتوانند تصمیم بگیرند.
وی ادامه داد: شعارهایی که پشت سر هم مطرح کردند و خودشان را گرفتار آن شعارها کردند امروز با آن شعارها چکار کنند این گروه خطرناکی است که یک روز خطر آن متوجه عراق بود بعد به سوریه و دوباره به عراق پرداخته و فردا این خطر متوجه سایر کشورهای منطقه و شاید سراسر منطقه باشد.
"راند پاول" سناتور جمهوری خواه آمریکایی یکی از دلائل تقویت داعش را ارسال سلاحهای آمریکایی برای متحدان این گروه در سوریه عنوان کرد و گفت: داعش در سوریه متحد ما بود؛ ما برای عقب راندن نیروهای وفادار به دولت دمشق، به شبه نظامیان سلاح دادیم و مکانی امن برای این افراد در سوریه درست کردیم؛ به نظر من دخالت ما در سوریه منجر به اوضاع جاری عراق شد.
** تمایز پرتاب محمولههای هوایی ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه
تمایز پرتاب محموله های هوایی ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه در این است که "کرملین" با پرتاب محمولههای تسلیحاتی از ارتش و نیروهای دفاع مردمی سوریه حمایت کرده و "کاخ سفید" با تاکتیک مذکور تروریستهای داعش را پشتیبانی میکند.