افسردگی؛ ارمغان کرونا برای کادر درمان آمریکا

 گزارش «مطالعه کووید-۱۹؛ کارکنان مراقبت های بهداشتی» نشان می‌دهد که بین ۱۴.۷ و ۲۲ درصد کارکنان بهداشتی که در سال ۲۰۲۰ در منطقه آمریکا ی لاتین مصاحبه شده اند، علائمی از افسردگی را بروز داده اند. در همین حال، بین ۵ تا ۱۵ درصد از پرسنل حوزه سلامت گفتند که به خودکشی فکر کرده اند.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که در برخی از کشورها، تنها حدود یک سوم از کسانی که نیازمند برخورداری از مراقبت‌های روانی بوده اند، این خدمات را دریافت کرده اند.

نتایج این مطالعه بر اساس بررسی و مصاحبه با ۱۴ هزار و ۵۰۲ کارمند بهداشتی از کشورهای آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، بولیوی، گواتمالا، مکزیک، پرو، پوئرتوریکو، ونزوئلا و اوروگوئه و با مشارکت دانشگاهیان و محققین از ده‌ها موسسه در این کشورها به دست آمده است.

کارمِن مارتینز ویسیانا مشاور سلامت روان سازمان بهداشت پان آمِریکن در گفت‌وگو با رادیو فرانسه در بیان دلایل این مسئله گفت: نگرانی‌ها از انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده، تغییرات در عملکردهای کاری و پذیرش نقش‌ها و مسئولیت‌های غیر معمول از درگیری‌هایی است که کارکنان سلامت به دلیل وضعیت شغلی خود با آن مواجهند.

این گزارش تاکید می‌کند که تدوین سیاست‌های خاصی ضروری است که امکان سازماندهی اقداماتی را برای محافظت از سلامت روان این کارمندان فراهم کند. اصلاح محیط کار و تضمین شرایط کاری مناسب، اعطای دستمزد مناسب، شرایط ثابت قراردادهای کاری برخی از اقداماتی است که می‌تواند در بهبود این وضعیت اثرگذار باشد.

تارنمای سازمان ملل نیز اخیرا در گزارشی نوشت: همه‌گیری کووید-۱۹، فرسودگی پرسنل بهداشتی را به همراه داشته است. در کشورهایی که با فروپاشی سیستم‌های بهداشتی مواجهند، کارکنان از ساعات کاری طاقت‌فرسا رنج می‌برند.  

در این گزارش نیز تاکید شده است که نیاز به حمایت مالی و عاطفی، نگرانی در مورد ابتلا بستگان، درگیری با بستگان افراد مبتلا و تغییر در کارکردهای معمول کاری از عوامل اصلی تاثیرگذار بر سلامت روان کارکنان بهداشتی بوده است.

روبِن آلوارادو استاد سلامت روان دانشکده پزشکی دانشگاه شیلی و یکی از محققان اصلی این مطالعه می‌گوید: این بیماری همه‌گیر، استرس، اضطراب و افسردگی کارکنان بهداشتی را افزایش داد و نشان داد که کشورها، سیاست‌های خاصی را برای محافظت از سلامت روان این گروه تدوین نکرده اند. وی افزود: این یک بدهی بهداشتی است که باید پرداخت شود.

افسردگی؛ ارمغان کرونا برای کادر درمان آمریکای لاتین

در حالی که قاره آمریکا اکنون شاهد یکی از بالاترین میزان مرگ‌ومیر روزانه کووید-۱۹ در جهان است، آمریکای لاتین و کارائیب به تنهایی بیش از یک میلیون و ۵۶۸ هزار مورد فوت بیماران کرونایی را به خود اختصاص داده است.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا همزمان با شیب صعودی موارد اومیکرون نیز در آمریکای لاتین در حال افزایش است و تا کنون به بیش از ۵۱ میلیون و ۶۸۷ هزار مورد رسیده است.