رئیس انجمن روماتولوژی ایران، از شیوع ۱۵.۵ درصدی کمر درد در کشور خبر داد و گفت: بعضی بیماریها به رغم اینکه دیده نمیشوند، اما هزینههای زیادی به کشور تحمیل میکنند.
اخبار اجتماعی- احمدرضا جمشیدی، در نشست خبری که روز دوشنبه برگزار شد، اظهار داشت: عوارض بیماریهایی از قبیل آتروز را میتوان با آموزش، کاهش داد و از هزینههایی که به نظام سلام و کشور تحمیل میکند، جلوگیری کرد.
وی با اشاره به شیوع ۱۵.۵ درصدی کمر درد در کشور، افزود: این قبیل بیماریها اگر آموزش داده نشود، هزینههای زیادی به کشور تحمیل میکند. زیرا، باعث فرد را از کارافتاده میکند و اثرات آن بر اقتصاد کشور نمایان میشود.
جمشیدی ادامه داد: اگر این قبیل افراد از آموزشهای لازم برخوردار شوند، قطعا میتوان از عوارض بیماری کاست و از کارافتاده نخواهند شد.
رئیس انجمن روماتولوژی ایران، به قطع پوشش بیمهای یک قلم داروی پوکی استخوان اشاره کرد و افزود: داروی «تری پاراتاید» که برای کنترل بیماری پوکی استخوان است و در داخل تولید میشود، در حدود دو سال و نیم است که از پوشش بیمهای خارج شده و باعث گردیده ۷ هزار بیمار نیازمند این دارو، از تهیه آن محروم شوند.
وی افزود: این دارو، تنها دارویی است که در مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه مصرف، آثار درمانی خود را نمایان میسازد و بهترین دارو برای بیماران دچار پوکی استخوان شدید است.
جمشیدی با اشاره به قیمت ۵۰۰ هزار تومانی این دارو برای مصرف یک ماه بیمار، تاکید کرد: وقتی این دارو تحت پوشش بیمه بود، بیمار فقط ۵۰ هزار تومان برای تهیه آن پرداخت میکرد، اما حالا باید ۵۰۰ هزار تومان بدهد که خیلی از بیماران ناچار شده اند استفاده از دارو را به خاطر مشکلات مالی، کنار بگذارند.
به گفته رئیس انجمن روماتولوژی ایران، یکی از عوارض عدم مصرف این دارو، شکستگیهای پی در پی استخوان فرد است.
جمشیدی، در عین حال از بررسی دوباره این دارو در شورای عالی بیمه سلامت برای تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خبر داد و افزود: سایر داروها، این توانایی را ندارند که در مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه بتوانند از شدت پوکی استخوان جلوگیری کنند.
سیزدهمین کنگره سالانه روماتولوژی ایران، از ۲۴ تا ۲۶ مهر ۹۸ در محل سالن کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.