این خوراکی یک منبع عالی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای بدن و مغز فوق العاده حیاتی است؛ در ادامه برخی از مهمترین خواص این خوراکی دریایی که کمتر به آن پرداخته شده است، مرور میکنیم.
کمک به پیشگیری و درمان افسردگی
اخبار اجتماعی- افسردگی یک بیماری روحی شایع است که با غم و اندوه، کاهش انرژی و از دست دادن علاقه به زندگی و فعالیتها نمود پیدا میکند.
اگر چه در مورد این عارضه به اندازه بیماری قلبی یا چاقی بحث نشده است، اما افسردگی در شرایط فعلی یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی در جهان به شمار میرود.
مطالعات نشان دادهاند افرادی که به طور مرتب ماهی میخورند، احتمال ابتلا به افسردگی در آنها کمتر است؛ آزمایشهای متعدد کنترلی همچنین نشان میدهد که اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است با افسردگی مبارزه کنند و حتی اثربخشی داروهای ضد افسردگی را افزایش دهند؛ این اسیدهای چرب همچنین در دیگر شرایط روحی، مانند اختلال دوقطبی به بهبود شرایط بیمار کمک میکند.
مقابله با خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی
بیماریهای خود ایمنی مانند دیابت نوع یک زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه ارگانهای مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و موجب از بین رفتن بافتهای سالم شود.
چندین مطالعات بین دریافت اسیدچرب امگا ۳ یا روغن ماهی و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع یک در کودکان همچنین دیابت بارداری در بزرگسالان ارتباط ایجاد میکند.
بعضی از کارشناسان معتقدند که مصرف ماهی ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید و مولتیپل اسکلروزیس را کاهش دهد، اما شواهد کنونی فعلا چندان قوی نیست.
مقابله با بروز آسم در کودکان
آسم بیماری شایع التهاب مزمن دستگاه تنفسی است که نرخ بروز آن در دهههای گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.
مطالعات نشان میدهد که مصرف منظم ماهی با خطر بروز آسم در کودکان را حدود ۲۴ درصد کاهش میدهد و این در حالی است که مصرف این خوراکی بر اسم بزرگسالان تاثیری ندارد.
بهبود کیفیت خواب شبانه
اختلالات خواب به طور باورنکردنی به یکی از معضلات اصلی سلامتی در سراسر جهان تبدیل شده است.
افزایش نوردهی آبی ممکن است در بروز این اتفاق نقش داشته باشد، اما بعضی محققان معتقدند کمبود ویتامین D نیز در بروز این حادثه بی تاثیر نیست.
در یک مطالعه ۶ ماهه در ۹۵ مرد میانسال، سه بار در هفته ماهی سالمون در رژیم غذایی آنها در نظر گرفته شد که این موضوع به بهبود کیفیت خواب و عملکرد روزانه منجر شد، محققان بر این باور بودند که این امر به دلیل تاثیر ویتامین D بوده است.
کمک به قدرت بینایی در دوران میانسالی
دژنراسیون ماکولا مربوط به سن (AMD) علت اصلی اختلال بینایی و نابینایی است که عمدتا در افراد مسن تاثیر میگذارد.
برخی شواهد نشان میظدهد که ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است در برابر ابتلا به این بیماری موثر باشند؛ در یک مطالعه، مصرف ماهی به طور منظم با کاهش ۴۲ درصدی ریسک ابتلا به AMD در زنان ارتباط داشت.