"پروی پاروانی"، متخصص بیماریهای قلبی-عروقی از دانشگاه "لوما لیندا"ی کالیفرنیا که بر بیماریهای قلبی-عروقی زنان تمرکز دارد در این مورد میگوید: تنها زمانی آمار بالای مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی در زنان کاهش مییابد که زنان خود، سلامت قلبشان را در اولویت قرار دهند.
زنان باید خودشان برای سلامت قلب خود اهمیت قائل شوند. یکی از مراحل مهم در اهمیت دادن به سلامت قلب، توجه زنان به عوامل استرسزا در محیط کاریشان است.
در ادامه پنج توصیه برای کاهش استرس در محل کار عنوان شده است:
۱) تکنیکهای کاهش استرسِ صورت را امتحان کنید: این متخصص قلب و عروق توصیه میکند در صورتی که در وضعیت استرسزایی در محل کار خود قرار دارید از تکنیکهای تمدد اعصاب مانند ماساژ گونهها یا پیشانی بهره ببرید. همچنین میتوانید برای رهایی از محیطهای استرسزا، تمرین تنفس عمیق در وضعیتی استوار و با چشمان بسته را انجام دهید. این تکنیک اضافی زمانی که با همکارتان بحثتان شده یا به دلیل مسائل کاری آشفته شدهاید، میتواند مفید واقع شود.
۲) از ورزشهای کوچک کمک بگیرید: ورزش کردن حتی به میزان کم بهتر از اصلا ورزش نکردن است. داشتن برنامه کاری شلوغ و نداشتن وقت کافی، دلایل مناسبی برای غیرفعال بودن نیستند. برای مثال این متخصص قلب در این باره میگوید که یک دوچرخه ثابت کوچک در زیر میز کاری خود قرار داده و به هنگام کار کردن پشت میز از این وسیله برای ورزش کردن استفاده میکند. از دیگر تحرکات و ورزشهایی که میتواند ضربان قلب شما را بالا ببرد، میتوان به شنای سوئدی، پارک کردن ماشین دورتر از محل کار، هر ساعت ایستادن، استفاده از پلهها به جای آسانسور یا ۱۰ دقیقه پیادهروی پس از ناهار اشاره کرد.
۳) آب کافی بنوشید: همیشه یک بطری دستی آب به همراه داشته باشید. بیشتر بدن ما از آب تشکیل شده و نوشیدن آب کافی برای حفظ عملکرد دستگاههای بدن اهمیت زیادی دارد.
۴) اگر رییس هستید، تحرک بدنی داشته باشید: اگر شما خود رییس هستید، تیمهایی را بر اساس ورزش در حین کار تشکیل دهید. یک ساعت برای ورزش اختیاری در باشگاه محل کار خود تعیین کنید یا فعالیتهایی مانند یوگا یا یک کلاس تمدد اعصاب برگزار کنید.
۵) وعدههای غذایی خود را برنامهریزی کنید: اگر برنامه غذایی هفتگی داشته باشید، از صرف انرژی ذهنی برای انتخاب وعدههای غذایی در طول روز کاری خود جلوگیری میکنید. وعدههای غذای و میانوعدههای سالم را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که به جای مصرف گوشت زیاد بیشتر از سبزیجات و میوهها استفاده کنید.
بنا بر گزارش سایت سلامت دانشگاه لوما لیندا، به گفته متخصص قلب و عروق این دانشگاه، زنان برای حفظ سلامت قلب خود علاوه بر در نظر گرفتن عوامل استرسزای محیط کاری باید به سه عامل اصلی بیماریهای قلبی-عروقی یعنی استعمال دخانیات، مصرف الکل و سوابق خانوادگی نیز توجه کرده و ضمن اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل با در نظر گرفتن سوابق خانوادگی بیماریهای قلبی-عروقی به پزشک متخصص برای انجام آزمایشهای مربوطه مراجعه کنند.