احتمال ابتلا به انواع سرطان و بخصوص سرطان خون در مصرف کنندگانغذاهای ارگانیک ۲۵ درصد کاهش می یابد و خطر ابتلا به سرطان پوست و سینه در آن ها به میزان یک سوم کاهش می یابد. با این حال، این نوع مواد غذایی بر روی سرطان روده و پروستاتتاثیر نمی گذارند.
مصرف غذاهای ارگانیک با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است. مصرف مواد غذایی آلی و ارگانیک در میان مردم می تواند یک استراتژی پیشگیرانه در برابر انواع سرطان باشند.استانداردهای غذایی ارگانیک اجازه استفاده از کودهای مصنوعی، آفت کش ها و ارگانیزم های اصلاح شده ژنتیکی را نمی دهد و استفاده از داروهای دامپزشکی را محدود می کند. درنتیجه، محصولات ارگانیک نسبت به مواد غذایی معمولی حاوی آفت کش های کمتری هستند.
میوه و سبزی
بر اساس شواهد موجود در میان عوامل خطر زیست محیطی در مورد سرطان میان آفت کش ها، مخصوصا در مزرعه و توسعه سرطان ارتباط نزدیکی وجود دارد. در حالی که واکنش دوزهای آفت کش ها یا اثرات کوکتل احتمالی آنها به خوبی شناخته نشده اند، حتی در غلظت های پایین مخلوط های آفت های کشنده، اثرات سمی افزایش یافته است.
می توان چنین فرض کرد که مصرف کنندگان مواد غذایی با کیفیت بالا، به دلیل پایین بودن مواجهه با آفت کش ها خطر کمتری در ابتلا به سرطان دارند. علاوه بر این، آفت کش های طبیعی که در کشاورزی آلی در اتحادیه اروپا مجاز به استفاده هستند اثرات سمی کمتری بر روی محصولات می گذارند.
یافته های تحقیقات نشان می دهند که افراد چاق نسبت به آفت کش ها حساس تر هستند یعنی رژیم های غذایی آلی برای افراد چاق بیشترین تاثیر را دارند.