سازمان بهداشت جهانی مصرف ۱ تا ۲ وعده روغن ماهی در هفته را توصیه می کند چراکه اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی فواید متعددی برای سلامت دارند.با توجه به اهمیت اسیدهای چرب امگا۳، به پنج فایده اصلی روغن ماهی در ادامه اشاره میشود
برای سلامت قلب مفید است: اسیدهای چرب امگا۳ با افزایش HDL (کلسترول خوب) و کاهش میزان اسیدهای چرب کبد، روند سنتز اسیدچرب را کُند کرده و مانع از آنزیمهای تولیدکننده تری گلیسیرید در خون میشوند. مطالعات متعدد نشان داده اند افرادی که زیاد ماهی مصرف میکنند با نرخ کمتر ابتلا به بیماریهای قلبی مواجه هستند.
به کاهش التهاب کمک میکند: مطالعات زیادی اثبات کرده اند که روغن ماهی دارای خواص ضدالتهابی بوده که میتواند به درمان بیماریهای دارای التهاب مزمن نظیر چاقی، دیابت و افسردگی کمک کند. روغن ماهی به شکل چشمگیری موجب کاهش درد مفاصل، سفتی ماهیچهها و نیاز دارویی در افراد مبتلا به آرتروز میشود. آرتروز یک بیماری التهابی است که منجر به درد شدید در مفاصل میشود.
به کاهش وزن کمک میکند: روغن ماهی از طریق فعال سازی پروتئینی موسوم به UCP ۱، چربی سفید را به چربی قهوهای تبدیل میکند. بافت چربی قهوهای به مراتب سودمندتر از چربی سفید است چراکه میتواند کالری بیشتری بسوزاند. برخی مطالعات هم نشان داده اند که مصرف مکمل روغن ماهی در کنار رژیم غذایی یا ورزش، میتواند به کاهش وزن کمک کند. مطالعهای بر روی ۲۱ نفر نشان داد مکملهای روغن ماهی موجب کاهش اندازه دور کمر و نسبت اندازه کمر به ران میشود.
به تقویت بینایی کمک میکند: مطالعات نشان داده اند افرادی که از دوره کودکی به قدر کافی امگا۳ دریافت نکرده باشند با ریسک بیشتر بیماری چشمی روبرو هستند. همچنین با افزایش سن، میزان بینایی کاهش مییابد که منجر به «دژنراسیون ماکولا» ناشی از سن میشود. مطالعات نشان داده است که روغن ماهی به پیشگیری از بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا کمک میکند.
سلامت مغز را بهبود میبخشد: یکی از شایعترین فواید روغن ماهی از منظر عموم، توانایی آن در تقویت سلامت مغز است. روغن ماهی از بیماری آلزایمر پیشگیری میکند و مطالعات و تحقیقات زیادی نشان داده اند افرادی که ماهی میخورند با روند کُندتر کاهش عملکرد مغزشان در دوره سالمندی مواجه هستند.