مریم رسولیان روز چهارشنبه در نشست خبری سی و چهارمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران که از ۲۵ تا ۲۸ مهر ۹۶ در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار می شود، اظهارداشت: حداقل ۶ ساعت خواب مداوم شبانه برای هر فردی لازم است و این خواب در ساعت ۱۲ شب تا ۴ صبح الزامی است.
وی با عنوان این مطلب که بالای ۹۰ درصد مردم حداقل ۷.۵ ساعت خواب مداوم نیاز دارند، افزود: بر اساس شواهد موجود فقر، شیوع اختلالات روانپزشکی را ۱.۵ برابر و بیکاری و اعتیاد، اختلالات روانپزشکی را ۲ تا ۴ برابر میکند.
رسولیان به سی و چهارمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران اشاره کرد و اظهارداشت: از ویژگی های همایش امسال این است که رویکرد اجتماعی به سلامت روان به صورت برجسته در این همایش مطرح و مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد.
وی افزود: سمپوزیومی با موضوع مطالبات سلامت روان از دولتمردان و یک پانل نیز تحت عنوان خشم در سی و چهارمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران خواهیم داشت.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران ادامه داد: نقش عوامل اجتماعی مؤثر در سلامت و سلامت روان قابل تردید نیست و برای پیشگیری از بروز مشکلات در حوزه سلامت روان توجه ویژه به عوامل اجتماعی مؤثر در سلامت روان حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: روانپزشکان در کاهش بیکاری و فقر نقشی ندارند ولی وظیفه اجتماعی ما حکم میکند تا تاکید کافی بر این موضوع داشته باشیم که برای داشتن جامعهای سالم و پویا باید برنامهریزیها و سرمایهگذاریها در جهت پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی باشد، در این صورت است که اختلالات روانپزشکی نیز کاهش مییابد.
رسولیان در ادامه با اشاره به شیوع روش های پرخطر و پر هزینه خودکشی، گفت: خودسوزی از جمله روش های خودکشی است که در صورت زنده ماندن فرد، هزینه های زیادی را به جامعه تحمیل می کند.
وی به آمار خودکشی در ایران اشاره کرد و افزود: آمار خودکشی در کشور ما ۶ در ۱۰۰ هزار است.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران، افسردگی و ناامیدی را از علل منجر به خودکشی در ملاء عام عنوان کرد و گفت: در این بین، نمی توان نسبت به اعتراضات اجتماعی در خودکشی ها بی اعتنا بود.