بر اساس نظرسنجیهای انجام شده در سطح شهر لندن و چندین ایالت دیگر، محرز شد که اینستاگرام بدترین شبکه اجتماعی است که برای سلامت روانی افراد و به خصوص نوجوانان و جوانان مضرترین رسانه اجتماعی به شمار میآید.
پژوهشگران و روانشناسان با مشارکت 1479 شهروند نوجوان و جوان در محدوده سنی 14 تا 24 سال و طرح این سؤال که اینستاگرام چه تأثیری در تنهایی، استرس، اضطراب، احساس تمسخر، بدخوابی و روابط با افراد دارد، به این نتیجه رسیدند که میتوان این رسانه را در دسته بدترین شبکههای اجتماعی قرار داد.
شبکه اجتماعی که منجر به تغییرات در روند زندگی شده و با دسترس بودن برای تمامی گروههای سنی منجر به افزایش آمار فساد در نوجوانان با سنین کم شده و علاوه بر تأثیر منفی گذاشتن بر روی تحصیلات آنها، منجر به آسیبهای گسترده به مغز آنها نیز شده است.
این در حالیست که والدین به عنوان کسانی که باید مراقبت از فرزندشان را برعهده داشته باشند و ناظر رفتار وی باشند، با استفاده بیحد و حصر از شبکههای اجتماعی این بهانه را به جوان خود میدهند که آزادانه و بدون هیچ فیلترینگی این شبکه را رصد کنند.
سازمان بهداشت انگلیس باور دارد، شبکههای اجتماعی «به بحران سلامت روان در میان کاربران جوان» دامن میزنند.
با وجود اینکه شبکههای اجتماعی میتوانند تأثیر مثبتی در شناساندن ویژگیهای خوب فرد به خود وی داشته باشند، اما عدم آموزش منجر به استفاده منفی از این شبکه شده و ما در تمام جهان تنها شاهد مضرات این شبکه اجتماعی هستیم.
در گذشته نه چندان دور، فیسبوک مضرترین شبکه اجتماعی شناخته میشد که در دو سال گذشته جای خود را به اینستاگرام داده است و با روند افزایش استفاده گروه سنی حساس از این رسانه، مدیریت این شبکه فضا را طوری فراهم کرده است که نوجوانان و جوانان تمامی کشورها هر روز برای استفاده از این شبکه اجتماعی مشتاقتر از قبل شوند.
انتهای پیام/