به گزارشافکارنیوز،محسن پیرهادی در بازدید از خبرگزاری فارس به مناسبت هفته شوراها گفت: پایه و مبنای اداره کشور، رای مردم است و شوراها نیز از این رهگذر مشروعیت می یابند.
وی ادامه داد: در بررسی تاریخ سیاسی جهان در ۱۰۰ ساله گذشته در می یابیم که دولت های متمرکز و قدرتمند رفته رفته خود را چابک کرده و در حوزه هایی که شبکههای مردمی قابلیت نقش آفرینی داشته اند، قدرت خود را تفویض کردهاند.
پیرهادی افزود: البته مفهوم ما از شورا قدری متفاوت است، زیرا شورا و فرهنگ شورایی در کشور ما ریشه دینی و بومی هم دارد. تفاوت دیگر این است که در فرهنگ دینی ما، شورای همراه با ولایت جزو افق دیدمان است. با این همه شوراها نسبت به ارکان اجرایی در کشور عقب هستند و هنوز نتوانسته اند به آنها برسند و عقب ماندگی جدی داریم و نقش آفرین نبوده ایم.
عضو کمیسیون نظارت شورای شهر اضافه کرد: علت این موضوع، رقابت سرچشمه های قدرت مثل دولت و مجلس است؛ زیرا این نهادها طبق قانون باید قدرت خود را طی فرایندی توزیع می کردند، اما به این وظیفه خود به درستی عمل نکرده اند و همه دولت ها به دنبال تمرکز قدرت بوده اند؛ بنابراین نقش دولت در وظیفه اداره کشور بالا رفته است.
وی در ادامه گفت: قانون در بحثشورایاری ها در ۲۴-۲۳ حوزه به دولت تکلیف کرده که به حکومت های محلی تفویض اختیار کند، اما این کار توسط دولت ها انجام نشده است. این در حالی است که بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی را در تهران می توانیم با نگاه محلی ساماندهی کنیم.
پیرهادی در توضیح بیشتر گفت: اگر بودجه شهرداری برای بسیاری از وظایف آن مثل نگهداری فضای سبز، نظافت، فعالیت های فرهنگی اجتماعی و … را به مردم بدهیم تا خودشان این کارها را انجام دهند، هزینه های شهرداری بسیار کاهش می یابد و کارایی نیز بالا می رود. برای مثال می توانیم به مردم بگوییم اگر به جای ۵۰ میلیارد تومان، با ۴۰ میلیارد تومان محله خود را نظافت کنید، شهرداری ۱۰ میلیارد تومان صرفه جویی شده را برای پروژه های اولویتدار محله از نگاه اهالی تخصیص می دهد.
این عضو شورای شهر اذعان داشت: مشکل اینجاست که ما نتوانسته ایم مدیریت محلی را به منافع مردم گره بزنیم. البته دست شهرداری نسبت به دستگاه های دیگر در تفویض اختیار بازتر است و بستر لازم برای این کار را نیز از طریق شورایاری ها در اختیار دارد.
وی تصریح کرد: وقتی می توانیم بحثفرهنگ را که بسیار حساس و جدی است به مردم واگذار کنیم، پس حتما میتوانیم کارهای دیگر مثل نظافت و نگهداری فضای سبز و … را به آنان واگذار کنیم.
پیرهادی درباره تاثیرگذاری شوراها در اداره امور کشور گفت: نقش آفرینی دستگاه های اجرایی و قوای دیگر در کشور تا حدی ایفا شده، اما سیستم شوراها هنوز معیوب است، اتصال ها بین این نهاد و دستگاه های دیگر به طور کامل برقرار نیست و فضای شعارزده مانع از عمل به وظایف قانونی شوراها شده است.
عضو کمیسیون نظارت شورای شهر گفت: در شهرداری گام های خوبی در تفویض اختیار به مردم برداشته شده، اما با این حال در چند سال اخیر در این حوزه رکود دیده می شود. این در حالی است که با انباشت مشکلات اجتماعی در شهر، مسئله به سیاست گره می خورد و شوراها از این محل آسیب می بینند.
شناسه خبر:
۳۳۱۰۱۰
پیرهادی: انباشت مشکلات اجتماعی به سیاست گره میخورد
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نتوانستهایم مدیریت محلی را به منافع مردم گره بزنیم، گفت: انباشت مشکلات اجتماعی در شهر، به سیاست گره میخورد و شوراها از این رهگذر آسیب میبینند.
۰