مردسالاری، از عوامل بروز خشونت‌های خانوادگی

به گزارشافکارنیوز،مهدی نوری افزود: این عارضه متاثر از شرایط فرهنگی منطقه است.

وی با بیان اینکه مرد سالاری به معنای این است که تصمیم گیرنده نهایی در خانواده بدون اینکه از دیگر اعضای خانواده نظر سنجی شود، مرد است ادامه داد: هر چه جامعه سنتی‌تر باشد این مشکل بیشتر نمود می‌یابد و ما این معضل را در حال حاضر بیشتر در مناطق روستایی و حاشیه مشاهده می‌کنیم.

وی فرهنگ را یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر این امر دانست و تاکید کرد: هر چه برای اعتلای فرهنگ کار شود این مشکل سریع‌تر از بین می‌رود.

نوری با اشاره به اینکه نمی‌توان کارکرد خانواده را جدای از جامعه دانست اظهار کرد: اگر فرهنگی که در جامعه وجود دارد با فرهنگ خانواده مطابقت نداشته باشد مشکل ایجاد خواهد شد.

وی توضیح داد: به عنوان مثال در فیلمهایی که در سینما و تلویزیون پخش می‌شود و بازیگران خانم با انواع آرایش ظاهر می‌شوند، این امر موجب می‌شود تا برخی از خانم‌ها آنها را به عنوان الگوی خود قرار دهند و مانند آنها رفتار کنند اما ممکن است این نوع رفتار مورد قبول برادر، شوهر و یا پدر نباشد و آنها اجازه انجام این رفتار را ندهند که همین امر موجب بروز مشکل در خانواده می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: سپس ممکن است این سوال برای دختران و خانم‌ها پیش آید که اگر این رفتار درست و مناسب نیست، چرا در جامعه توزیع می‌شود؟

وی عدم آگاهی افراد از نقش خود در جامعه را یکی دیگر از مشکلات بروز رفتار مرد سالاری در خانواده‌ها ذکر کرد و گفت: اگر کارکرد اعضای خانواده برای آنها مشخص شود پدیده مرد سالاری نیز به وجود نخواهد آمد.

وی تاکید کرد: گاهی اوقات این مشکل در خانوادهها آنقدر زیاد است که موجب بروز برخی از مشکلات همچون طلاق و فرار دختران از منازل میشود.