ایران به دیپلماسی اعتماد کرد، ترامپ لگدمالش کرد!

 ‌آرون ماته، روزنامه‌نگار و مجری کانادایی در یک گفت‌وگوی اینترنتی درمورد وضعیت مذاکره ایران و آمریکا گفت: بیایید به پیشینه مذاکرات بین ایران و آمریکا نگاهی بیندازیم. یک نمونه مذاکرات هسته‌ای بود که ایران این توافق هسته‌ای را پذیرفت و برایش ساده نبود و با مخالفت های زیادی در ایران روبه‌رو شد. اما با این حال ایران این کار را انجام داد. نتیجه چه شد؟ ترامپ این توافق را لغو کرد و کسانی که در داخل از مدافعان این توافق بودند ضعیف شدند. این کار موجب می‌شود ایران به سمت حرکت دفاغی‌تر و محتاطانه‌تر حرکت کند که قابل درک است.

با توجه به سابقه آمریکا که مذاکره را نشانه ضعف می‌داند و از کودتا دهه 1950 در ایران دخالت کرده است، اگر می‌خواهد نشان دهد که در دیپلماسی جدی است باید ترامپ کاری کند که سابقه نه تنها خودش، بلکه آمریکا را درمورد فریب مذاکره تغییر دهد. این یک نمونه تاریخی است که وقتی ایران قصد مذاکره دارد؛ آمریکا نه تنها آن را نادیده می گیرد بلکه آن را نشانه ضعف میداند.

در ادامه مکس بلومنتال، نویسنده و روزنامه‌نگار گفت: سوابق روشن است؛ قذافی برنامه تسلیحاتی خود از جمله برنامه تسلیحات هسته‌ای را تحت هدایت غرب کنار گذاشت و در نهایت با خشونت تحت هدایت غرب سرنگون شد. کیم جونگ اون موشک‌های بالستیک و برنامه تسلیحات هسته‌ای را توسعه داد و نشان داد می‌تواند با سلاح هسته‌ای منافع ایالات متحده در اقیانونس ارام را هدف قرار دهد.

نتیجه هم این بود که ترامپ از خط مرزی میان دو کره عبور کرد تا با او مذاکره کند. بنابراین تهدیدی از طرف ترامپ برای حمله به کره شمالی وجود ندارد، البته فشار یک طرف سوم مانند اسرائیل نیز وجود ندارد. ایران یا باید بازدارندگی‌ای را که یک سلاح هسته‌ای فراهم می‌کند به دست آورد، یا این تهدیدات ادامه خواهد یافت.