مهدی پیرهادی روز سه شنبه در جریان جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موضوع آلودگی هوا موضوع جدی است که باید در کشور پیگیری شود، برغم اینکه بسیاری از افراد و مسئولان دم از آلودگی هوا می زنند و تریبون ها روشن و سخن ها گفته و مصاحبه هایی انجام میشود اما به صورت عملی نتیجه ملموس را مردم نمی بینند و به زودی نیز موضوع آلودگی هوا حل نخواهد شد؛ چرا که دغدغه جدی در کشور برای موضوع آلودگی هوا فعلا وجود ندارد.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: حداقل 6 میلیون خودرو فرسوده در کشور داریم که این ۶ میلیون خودرو فرسوده بین ۱۵ تا ۲۰ لیتر بنزین میسوزانند؛ میزان آلایندگی این خودروها بالا است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت آلودگی هوا و عوامل آلاینده، به وضعیت کارخانجات؛ کامیون های آلوده، موتورسیکلت های دودزا، خودروهای سنگین آلاینده، باربری ها و گاراژهایی که محل تردد خودرهای سبک و سنگین جهت حمل بار از مناطق 22 گانه شهر هستند، صنایع آلاینده، خودروهایی بدون معاینه فنی اشاره کرد و افزود: همه عوامل در آلودگی هوا سهم چند درصدی دارند اما باید دید عزمی برای حل این موضوع در کشور دیده میشود؟
وی ادامه داد از رئیس جمهور که خودشان یک جراح قلب هستند و در کادر درمان این کشور فعالیت داشتند در مجلس نیز در حوزه سلامت قانونگذاری میکردند،از ایشان توقع میرود که موضوع آلودگی هوا را به عنوان اولویت و موضوع اول خود در دست پیگیری و بررسی قرار دهند.
پیرهادی با بیان اینکه رئیس جمهور مطرح کردند که اگر کسی راهکار دارد، ارائه کند، تاکید کرد: همین که ۶ میلیون خودرو فرسوده از رده خارج و نوسازی شود، از مابهالتفاوت مصرف سوخت می توان تعداد زیادی خودرو را نوسازی کرد.
وی با اشاره به نقش و وظایف 23 دستگاه در موضوع آلودگی هوا، ادامه داد: بارها و بارها قوه قضاییه اعلام کرده است که برخی از این دستگاهها به تکالیف حداقلی خود عمل نکردهاند و ترک فعل کردهاند، اما نتیجه این ترک فعل چه شد ؟
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری اشاره اسلامی شهر تهران با بیان اینکه از رئیس قوه قضاییه میخواهم به موضوع آلودگی هوا که با جان آدمها در ارتباط است، ورود کنند؛ تاکید کرد: طبق گزارش وزارت بهداشت، سالانه هزاران نفر به دلیل آلودگی هوا دچار مرگ زودرس، ایست قلبی و سکته میشوند .
پیرهادی ادامه داد: آخرین چیزی که به ذهنشان میرسد این است که بگویند بودجه نداشتیم ، از خود بپرسید، بودجه را چه کسی تهیه و به مجلس ارائه میکند؟
وی با بیان اینکه شاخص آلودگی هوا هم اکنون ۱۶۱ است، یادآور شد: قانون وظایف دستگاه ها را مشخص کرده و مشخص کرده که اگر عدد شاخص این عدد باشد چه اتفاقی باید بیفتد اما امروز میبینیم که هیچ کدام از موارد قانونی انجام نشده است.