اسرائیل برای سازش با عربستان شرط گذاشت!

بزالل اسموتریج، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که در حال حاضر یکی از اعضای کابینه امنیتی این رژیم است برای سازش با عربستان سعودی شرط تعیین کرده است.

اسموتریچ جزو شهرک‌نشین‌های کرانه باختری است که در حال حاضر ریاست حزب «صهیونیسم ملی» را بر عهده دارد.

این وزیر ۴۴ ساله همراه با «ایتمار بن‌گویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی لنگرهای مذهبی کابینه ائتلافی ترامپ هستند.

حزب او ۸ کرسی در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) دارد و کنار کشیدن اعضای حزب او برای فروپاشی کابینه نتانیاهو کفایت می‌کند.

اسموتریچ در مصاحبه‌ای با پایگاه بلومبرگ که امروز دوشنبه منتشر شده گفت که تشکیل کشور فلسطین حتی به عنوان بخشی از توافق عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی جزو گزینه‌های کابینه نتانیاهو نیست.

او گفت: «اگر این مسئله قرار است توافق را جوش بزند، توافق از بین خواهد رفت.»

خبرگزاری رویترز جمعه گذشته به نقل از دو مقام سعودی و چهار مقام غربی مدعی شده بود عربستان سعودی پیگیری طرح بلندپروازانه خود برای عقد معاهده دفاعی با واشنگتن در ازای سازش با اسرائیل را کنار گذاشته است.

مطابق برخی ادعاها، عربستان سعودی چند ماه قبل‌تر در راستای تلاش برای رسیدن به این معاهده امنیتی دوجانبه موضع خود در خصوص موافقت اسرائیل با تشکیل کشور فلسطین را نرم کرده بود.

رویترز نوشته ریاض چند ماه قبل‌تر به واشنگتن گفته بود که تنها یک تعهد علنی از سوی اسرائیل مبنی بر موافقت با راهکار دودولتی برای حرکت در جهت عادی‌سازی روابط با اسرائیل کفایت خواهد کرد.

با وجود این، به گفته دو منبع سعودی و سه منبع غربی، اقدامات اسرائیل در غزه و در دیگر نقاط خاورمیانه خشم عمومی در عربستان سعودی را به اندازه‌ای بالا برد که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی بار دیگر تشکیل کشور فلسطین را به پیش‌شرط هر گونه اقدام در جهت سازش با اسرائیل تبدیل کرد.

دیپلمات‌های غربی، با وجود این به خبرگزاری رویترز گفته بودند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هنوز برای عادی‌سازی رابطه با عربستان سعودی اشتیاق فراوانی دارد.

با وجود این، او هم بعد از عملیات ۷ اکتبر موسوم به طوفان‌الاقصی با مخالفت‌های فزاینده‌ای در فلسطین اشغالی در خصوص اعطای هر گونه امتیاز به فلسطینی‌ها روبرو است.

اسموتریچ در بخش دیگری از مصاحبه‌اش با بلومبرگ به موضوع آتش‌بس در غزه پرداخت و گفت که اسرائیل نباید بعد از اتمام جنگ غزه اجازه دهد تشکیلات خودگردان فلسطینی کنترل هیچ بخشی از غزه را در دست بگیرد.

این مقام صهیونیستی همچنین مدعی شد که اسرائیل قصد دارد در غزه باقی بماند. او گفت: «اسرائیل سال‌های زیادی در غزه باقی خواهد ماند تا امنیتش را تضمین کند، درست مثل کاری که در کرانه باختری انجام می‌دهیم.»

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آن‌طورکه تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.

مقام‌های رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کرده‌اند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال برده‌اند.

ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه به ارتکاب جرائم جنگی نظیر حملات کور به شهروندان در مناطق مسکونی (از جمله بمباران ساختمان‌ها و بیمارستان‌ها، پناهگاه‌ها، مدارس و موسسات آموزشی و مراکز خدمات شهری) نسل‌کشی، کوچ اجباری، شکنجه و اعدام زندانیان، خشونت جنسی، تخریب آثار فرهنگی، تنبیه جمعی و رفتار نادرست با زندانیان فلسطینی متهم شده‌ است.

چند ماه قبل‌تر دیوان بین‌المللی دادگستری مستقر در لاهه اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی در غزه متهم کرد.

رژیم صهیونیستی علی‌رغم مواجهه با محکومیت‌های بین‌المللی به دلیل ارتکاب جرائم جنگی در غزه همچنان از حمایت متحدانش به ویژه آمریکا برخوردار است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اکتبر ۲۰۲۳ گفته بود که دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا هیچ خط قرمزی برای اقدامات اسرائیل در نظر نگرفته است.