بهروز افخمی در بخشی از مصاحبهاش به کمرنگ شدن فیلمهای اکشن اشاره کرده و درباره اینکه ما نتوانستهایم جمشید هاشمپور را در سینمای ایران تکثیر کنیم گفته: «تکثیر که هیچ، حتی او را سانسور هم کردیم. یک زمانی ممنوع بود که جمشید آریا با تیپ مشهور خودش بدون ریش و با سر تراشیده فیلم بازی کند.»
او درباره اهمیت سینمای اکشن توضیح داده: «البته از نظر من فیلمی مانند «دکتر ژیواگو» هم اکشن است یعنی تکتک نماهای آن به معنا و مفهوم واقعی سینما است؛ یعنی حرکت، اکشن. منظور من از اکشن، صرفا کتککاری و صحنههای محیرالعقول نیست. البته آنها هم برای خود دیدنی هستند و بچه ها دوست دارند و یاد می گیرند اما اکشن خود سینما است. همه فیلمهای خوب اکشن هستند. هر کسی که بلد باشد با نگاه درست کار کند به معنای کارکرد درست اکشن است.»
افخمی نقدی هم به شرایط ساخت فیلمهای جدید در سینما کرده و گفته: «درباره ایران به نظرم باید گفت که کفگیر این سینما به ته دیگ خورده است. آنقدر سینمای انتقادی – اجتماعی به شکلهای مختلف تکرار شده که حوصله همه را سر برده است. فیلم درست و حسابی و آن چیزی که به ذات سینما نزدیک باشد یعنی اکشنِ خشن ِ مردانه و پسرانه کلاسیک که البته دخترهای جوان هم آن را تماشا میکنند نداریم. چون اولا ساخت این فیلمها کار آسانی نیست و بعد هم به فرض آن که چنین فیلمی روی پرده سینمای ایران باشد، طول میکشد تا مردم متوجه آن شوند.»
او معتقد است خیلیها ساخت فیلم اکشن را بلد نیستند:«اگر کسی فیلم اکشن ساختن را بلد باشد میسازد. کسی که سررشتهای از سینما داشته باشد و بداند سینما یعنی اکشن، او هم از آن تعریف میکند و موقعیتش به عنوان کارگردان نه تنها صدمه نمیبیند بلکه بهتر میشود بنابراین مسئله این نیست که فیلم اکشن را تحقیر میکنند. اصطلاحا میگویند خانهنشینی بیبی از بیچادری است یعنی چون نمیتواند بسازد تحقیر میکند. کسی که اکشن را در هر جای دنیا واقعا خوب بسازد خیلی زود به امریکا دعوت میشود و در شرایطی که الان در ایران هستیم هر کسی که چنین توانایی از خود نشان دهد و با این پیشنهاد روبرو شود خیلی به رفتن تشویق میشود که البته عیبی هم ندارد.»
بهروز افخمی در طول مدت فعالیتش در عرصه سینما یکبار عزمش را برای ساخت فیلم اکشن جزم کرد. او در سال 1375 فیلمی با عنوان «طولانیترین روز» را با بازی جمشید هاشم پور به تهیهکنندگی حسین فرحبخش جلوی دوربین برد. اما در میانههای تولید به دلیل اختلاف سلیقه با تهیهکننده از ساخت آن انصراف داد. این فیلم در نهایت با نام «عقرب» آماده نمایش شد و نام افخمی هم به عنوان مشاور کارگردان در تیتراژ آن آمد.