
جیمز کامرون امیدوار است که هوش مصنوعی مولد بتواند فشار مالی وارد بر هالیوود را کاهش دهد.
برنده جایزه اسکار در آخرین قسمت از پادکست «Boz to the Future» در گفتوگو با اندرو بوسورث، مدیر ارشد فناوری شرکت متا، درباره هوش مصنوعی و فیلمسازی صحبت کرد.
کامرون پیشتر درباره این فناوری که باعث جنجالهایی در صنعت سرگرمی شده، صراحتاً اظهار نظر کرده است. حضور فزاینده هوش مصنوعی در فرآیند فیلمسازی از عوامل آغاز اعتصابهای اتحادیههای بازیگران و نویسندگان در سال ۲۰۲۳ بود و اخیراً نیز بحثهای زیادی را پیش از جوایز اسکار ۲۰۲۵ برانگیخته است.
با وجود انتقادات قبلی کامرون نسبت به هوش مصنوعی، او در سال ۲۰۲۴ به هیات مدیره شرکت «Stability AI» سازنده مدل تبدیل متن به تصویر «Stable Diffusion»، پیوست.
کامرون در این مصاحبه گفت که تصمیمش برای پیوستن به این شرکت از علاقهاش برای درک این فناوری ناشی شده و اضافه کرد: «هدفم الزاماً این نبود که پول هنگفتی دربیاورم. هدف این بود که این حوزه را درک کنم. بفهمم ذهن توسعهدهندگان درگیر چه چیزهایی است، به دنبال چه هدفی هستند، چرخه توسعهشان چگونه است و برای ساخت یک مدل خاص برای یک کارکرد مشخص، چقدر منابع لازم دارند. هدف من این بود که سعی کنم این فناوری را در گردش کار جلوههای ویژه ادغام کنم.»
کامرون باور دارد فیلمسازان باید برای کاهش هزینه ساخت فیلمهای بلاکباستر که پر از جلوههای ویژه و سنگین است، به هوش مصنوعی روی آورند: «ما باید راهی پیدا کنیم که این هزینه را به نصف کاهش دهیم.»
بودجههای هالیوود به دلایل مختلفی کاهش یافتهاند؛ از جمله کاهش سفارش محتوا توسط استودیوها و فروش ضعیف گیشه.
کامرون ادامه داد: «این به معنای اخراج نیمی از کارکنان شرکتهای جلوههای ویژه نیست. بلکه یعنی سرعت تکمیل هر نما را دو برابر کنیم تا ریتم کار سریعتر شود، چرخه تولید سریعتر شود و هنرمندان بتوانند سراغ پروژههای جالب دیگر بروند. این چشمانداز من است.»
او همچنین به مخالفتها درباره استفاده از آثار هنرمندان برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی اشاره کرد؛ موضوعی که نه فقط در دنیای سینما بلکه در میان همه هنرمندان محل بحث است.
شرکتهایی مانند «OpenAI» سازنده «ChatGPT»، به دلیل بهرهبرداری گسترده از داراییهای فکری برای آموزش مدلهایشان مورد انتقاد قرار گرفتهاند. گروهی از نویسندگان از جمله کمدین سارا سیلورمن از این شرکت به دلیل نقض کپیرایت شکایت کردهاند.
کامرون گفت: «بسیاری از تردیدها در هالیوود و صنعت سرگرمی به طور کلی، مربوط به منبع دادههای آموزشی، مالکیت آثار و بحثهای مربوط به حقوق کپیرایت است. اما به نظر من، مردم نگاه اشتباهی به این موضوع دارند. من یک هنرمندم. هر کسی که هنرمند است، هر انسانی، خودش یک مدل است.»
او افزود: «شما نمیتوانید ورودی ذهن من را کنترل کنید. نمیتوانید بگویید چه چیزی ببینم یا کجا بروم. ورودی من همان چیزی است که خودم انتخاب میکنم و حاصل تجربیات تمام عمرم است. خروجی من، یعنی هر فیلمنامهای که مینویسم، باید از این منظر قضاوت شود که آیا بیش از حد مشابه است یا نه و آیا شبیه سرقت ادبی است یا نه.»