روز پایانى رقابت هاى والیبال جام بزرگ قهرمانان جهان، با برگزارى یک دیدار بین دو تیم ایران و فرانسه ادامه پیدا کرد.
جایى که بلندقامتان کشورمان از ساعت ١٠و١٠ امروز صبح به مصاف تیم ملى والیبال فرانسه رفته تا آخرین نبرد خود در این رقابت ها را مقابل قهرمان قاره اروپا برگزار کنند.
**ست اول: ایران ٣٨ _فرانسه ٣٦
فرانسویها بازی را بهتر از ایران شروع کردند. آنها نقشهها متنوعی برای حمله داشتند که در اکثر این حملات هم موفق به کسب امتیاز شدند. شاگردان تیلی در زدن سرویسها خوب ظاهر شدند و دریافت تیم ایران را با مشکل روبرو کردند. در امتیاز 8 بر 5 به سود فرانسه تیمها به وقت استراحت فنی اول رفتند.
بازیکنان فرانسه کم خطا و خطرناک بازی را ادامه دادند. شاگردان تیلی که شانسی برای حضور روی سکو نداشتند با ریسک بالا بازی کردند و توانستند اختلاف امتیاز با ایران را حفظ کنند. در امتیاز 16 بر 13 به سود فرانسه تیمها به وقت استراحت فنی دوم رفتند.
جواد معنوینژاد جایگزین فرهاد قائمی شد تا تیم ایران را در حمله اول کمک کند، اما حضور او هم نتوانست چندان به ایران کمک کند. در امتیاز 18 بر 14 به سود فرانسه کولاکوویچ درخواست وقت استراحت فنی کرد و این کار در امتیاز 21 بر 16 هم تکرار شد.
شاگردان کولاکوویچ در بازگشتی درخشان در امتیاز 24 بر 24 بازی را به تساوی کشاندند. در امتیاز 34 بر 34 و زمانی که هیچ کدام از دو تیم پا پس نکشید تیلی، سرمربی فرانسه درخواست وقت استراحت کرد. در نهایت ست نخست با نتیجه 38 بر 36 به سود ایران خاتمه پیدا کرد.
** ست دوم: ایران 25 – فرانسه 23
برتری در شروع ست دوم با ایران بود. شاگردان کولاکوویچ که برد و باخت در این بازی تاثیری در از دست دادن حداقل عنوان سومیشان نداشت با ریسک کار را دنبال کردند و همین امر موجب شد تا فرانسویها دچار مشکل شوند.
در امتیاز 10 بر 6 به سود ایران لوران تیلی، سرمربی فرانسه درخواست وقت استراحت فنی کرد تا نکاتی را به بازیکنانش گوشزد کند. برتری ایران در ست دوم ادامه داشت تا در امتیاز 16 بر 12 به سود ایران، هر دو تیم به وقت استراحت فنی دوم رفتند.
سرمربی فرانسه بارها تغییراتی را در ترکیب تیمش ایجاد کرد تا بازنده این ست نباشد، اما بازیکنان تیم ایران مصمم شده بودند که اختلاف امتیاز خود را حریف را حفظ کرده و برنده این ست باشند. توپ گیریهای خوب در زمین فرانسه موجب شد تا نتیجه بازی در امتیاز 22 به تساوی کشیده بود.
معنوینژاد که در طول این تورنمنت عملکرد خوبی برای ایران داشت در ست دوم بازی با فرانسه و زمانی که نتیجه بازی در 22 مساوی بود با یک حمله و در ادامه با یک سرویس مستقیم نتیجه بازی را 24 بر 22 به سود ایران کرد. این ست با نتیجه 25 بر 23 به سود ایران تمام شد.
** ست سوم: ایران 22 – فرانسه 25
شاگردان تیلی در ست سوم انگیزه خود را از دست ندادند و با تمام قوا کار را آغاز کردند. آنها توانستند در امتیاز 8 بر 7 به تیمها را روانه وقت استراحت فنی اول کنند.
فرانسویها که قهرمان لیگ جهانی هم بودند برای دفاع از اعتبار خود در ست سوم سنگ تمام گذاشتند و در امتیاز 16 بر 13 تیمها را روانه وقت استراحت فنی دوم کردند.
در شرایطی که ایران در امتیاز 16 بازی را به تساوی کشانده بود، اما فرانسویها در امتیاز 23 بر 21 از ایران پیش افتادند تا کولاکوویچ درخواست وقت استراحت فنی کند.
شاگردان تیلی با عملکرد کم نقص خود توانستند ست سوم را با نتیجه 25 بر 22 به سود خود تمام کنند.
** ست چهارم: ایران 25 - فرانسه 27
شروع ست چهارم هر دو تیم شروع خوبی داشتند. شاگردان کولاکوویچ با وجود اینکه 4 بر 3 از حریف خود عقب بودند توانستند نتیجه بازی را 6 بر 4 به سود خود کنند که در این راه جواد معنوینژاد نقش پررنگی داشت.
امتیاز سرویس مستقیم از معنوینژاد و موسوی و عدم هماهنگی کافی در زمین فرانسه موجب شد تا ایران با نتیجه 8 بر 5 از حریف قدرتمند خود پیش بیافتد و تیمها به وقت استراحت فنی اول بروند.
فرانسویها تلاش کردند تا با سرویسهای پرشی دریافت تیم ایران را با مشکل روبرو کنند و در این مسیر تا حدودی هم موفق بودند، اما بازیکنان ایران تلاش خود را مضاعف کردند تا بتوانند پاسهای سعید معروف را به امتیاز تبدیل کنند. سرویس های پرشی فرانسویها نتیجه بازی را در امتیاز 15 به تساوی کشاند و پس از آن در امتیاز 16 بر 15 به سود ایران تیمها به وقت استراحت فنی دوم رفتند.
اشتباهات در تیم ایران نتیجه بازی را 17 بر 16 به سود فرانسه کرد تا کولاکوویچ درخواست وقت استراحت کند. ایران نتوانست به بازی برگردد و در امتیاز 21 بر 18 به سود فرانسه بازهم کولاکوویچ درخواست وقت استراحت کرد. تیمها در امتیاز 25 به تساوی رسیدند، اما در نهایت فرانسویها پیروز شدند تا کار به ست حساس پنجم کشیده شود.
** ست پنجم: ایران 15 - فرانسه 11
در شروع ست حساس پنجم این تیم ایران بود که بهتر ظاهر شد. در امتیاز 4 بر 2 به سود ایران سرمربی فرانسه احساس خطر و درخواس وقت استراحت کرد تا اختلاف تیمها در این بازی بیشتر نشود.
سرویسهای خوب معنوینژاد و توپگیریهای مناسب در عقب زمین ایران موجب شد تا اختلاف تیمها بیشتر شده و نتیجه بازی 6 بر 3 به سود ایران شود. در حالی که داور با تصمیم خود نتیجه بازی را در امتیاز 6 مساوی کرده بود درخواست ویدئوچک از سوی کولاکوویچ بازهم برتری را به ایران داد تا نتیجه بازی 7 بر 5 به سود ایران شود.
در امتیاز 11 بر 8 به سود ایران رضا قرا وارد زمین شد تا پشت خط سرویس قرار بگیرد. پس از یک رالی تماشایی و در نهایت دفاع خوب موسوی امتیاز 12 را برای ایران به ارمغان آورد. در امتیاز 12 بر 9 سالافزون جایگزین معروف شد تا در دفاع روی تور به ایران کمک کند.
در امتیاز 13 بر 11 و زمانی که فرانسویها اختلاف را کم کردند کولاکوویچ درخواست وقت استراحت کرد. این ست در نهایت با نتیجه 15 بر 11 به سود ایران خاتمه پیدا کرد.
تیم ملی والیبال ایران پیش از این در هیچ مسابقه رسمی نتوانسته بود فرانسه را شکست دهد؛ با این نتیجه ضمن شکستن این طلسم، شاگردان کولاکوویچ مدال برنز خود را قعطی کردند.
حال اگر در آخرین بازی این تورنمنت ژاپن بتواند برزیل را شکست دهد که بعید هم به نظر میرسد ایران میتواند مدال نقره رقابتها را کسب کند.