حجت الاسلام والمسلمین محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی گفت: در واقع عاق والدین در دو بعد وجود دارد یعنی گاهی عاق فرزند هم داریم به نحوی که والدین عاق فرزند می شوند.
وی در همین راستا افزود: عاق والدین هم بعد دیگری است که با توجه به جایگاه پدر و مادر نشان دهنده غضب و ناراحتی از فرزندان است. غضب و ناراحتی آن ها غضب و ناراحتی خدا را به همراه دارد و هر چه بیشتر شود خشم و ناراحتی بیشتر خدا را به همراه دارد و چوب آن هم محکم و قوی تر است.
این کارشناس علوم قرآنی به بررسی عاق پدر و مادر نسبت به فرزندان پرداخت و اظهار کرد: مادر جایگاه برتری در ارتباطات و امور معنوی دارد اما مدیریت خانواده با پدر است. نمونه آن در این روایت آمده است که شخصی خدمت رسول خدا(ص) آمد و گفت: ای رسول خدا، من هیچ کار زشتی نمانده که انجام نداده باشم، آیا می توانم توبه کنم؟ حضرت فرمود: آیا هیچ یک از پدر و مادرت زنده هستند؟ گفت: بله، پدرم. رسول خدا(ص) فرمود: برو به او نیکی کن تا آمرزیده شوی. وقتی او راه افتاد، حضرت فرمود: کاش مادرش زنده بود. یعنی اگر او زنده بود و به او نیکی می کرد، زودتر آمرزیده می شد.
وی درباره این که عاق مادر موثرتر است یا پدر توضیح داد: چون مادر احساساتی تر است زودتر نفرین می کند اما پدر تحمل و بردباری اش بیشتر است و تا آن جا که باید نفرین نکرده و عاطفی برخورد نمی کند؛ اما وقتی نفرین کرد از ته دل و گیراست.
حجت الاسلام والمسلمین باقریان خاطرنشان کرد: در سوره لقمان بعد از نیکی به پدر و مادر، حمل جنین به مدت 9 ماه و از سختی هایی که مادر در این مدت تحمل می کند بیان شده، بنابراین درباره مادر توجه بیشتر وجود دارد.