سوال با سلام و وقت بخیر در خصوص غسل نوزاد تازه متولد شده سوال داشتم که آیا غسلی واجب می باشد یا خیر؟ اگر جواب مثبت می باشد خواهشمند است انواع آن و زمان های آن را نیز بفرمائید ضمنا فرزند تازه متولد شده ام اکنون 12 روزه می باشد. در خصوص ولیمه نیز لطفا توضیح بفرمائید متشکرم مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله)
1- غسل نوزاد مستحب است.
2- در مورد ولیمه به حلیة المتقین مرحوم مجلسی مراجعه بفرمایید. یاحق ضمن تقدر و تشکر خواهشمند است در خصوص غسل های خانمی که فارغ شده و فرزند به دنیا آورده اند نیز توضیح بفرمائید
آیا در روزهای دهم ، بیستم و چهلم بعد از فراغت غسلی بر ایشان واجب می باشد؟ چندین مسأله از آیةالله مکارم شیرازی برایتان ارسال میشود:
مسأله 187: هنگامى که زن از خون نفاس پاک شد باید غسل کند و عبادتهاى خود را انجام دهد و هر گاه قبل از گذشتن ده روز از ولادت، دوباره خون ببیند چنانچه روزهایى که خون دیده روى هم رفته ده روز یا کمتر از ده روز است، تمام آن نفاس مى باشد و روزهایى که در وسط پاک بوده عباداتش صحیح است.
خونى که زن پس از ایّام نفاس مى بیند
مسأله 188: هر گاه خون نفاس از ده روز بگذرد، چنانچه در حیض عادت عددیّه دارد به اندازه آن نفاس است و بقیّه استحاضه، و اگر عادت ندارد تا ده روز نفاس و بقیّه استحاضه است.
مسأله 189: زنى که عادت او در حیض کمتر از ده روز است، اگر بیشتر از روزهاى عادتش خون نفاس ببیند باید به اندازه روزهاى عادت خود نفاس قرار دهد و بعد از آن، تا روز دهم بنابر احتیاط واجب عبادت را ترک کند، اگر خون از ده روز گذشت فقط به اندازه روزهاى عادتش نفاس است و بقیّه استحاضه و عباداتى را که در این چند روز ترک کرده، باید قضا کند.
مسأله 190: بسیارى از زنان بعد از وضع حمل یک ماه یا بیشتر خون مى بینند، چنین زنانى اگر در حیض عادت دارند باید به تعداد روزهاى عادتشان «نفاس» قرار دهند و بعد از آن تا ده روز حکم استحاضه دارد، بعد از گذشتن ده روز اگر همزمان با ایّام عادت حیضش باشد باید مطابق احکام حائض عمل کند (خواه نشانه هاى خون حیض را داشته باشد یا نه) و اگر همزمان با ایّام عادتش نباشد حکم استحاضه دارد، مگر این که خون داراى نشانه هاى حیض باشد.
مسأله 191: زنانى که تا یک ماه یا بیشتر بعد از وضع حمل خون مى بینند، اگر عادت ماهیانه ندارند ده روز اوّل نفاس است و ده روز دوم استحاضه و بعد از آن اگر نشانه هاى حیض را داشته باشد، حیض و گرنه آن هم استحاضه است.
مسائل متفرّقه نفاس
سؤال 192: آیا در ایّام نفاس نیز تنها «روز» ملاک است، یا شبانه روز ملاک مى باشد؟
جواب : تنها روز ملاک است.
سؤال 193: مى گویند زن «زائو» بایستى روز چهلم غسل «چلّه» انجام دهد. لطفاً بفرمائید غسل «چلّه» چیست؟ و آیا تا آن زمان نباید غسلى انجام دهد؟
جواب : این گونه سخنان اعتبارى ندارد و حکم نفاس همان است که در مسائل بالا گذشت.
سؤال 194: آیا ابتلاء زنان به خونهاى سه گانه دلیل بر نقصان ایمان یا عدم کمال آنها محسوب مى شود، یا این خونها فلسفه دیگرى دارد؟
جواب : این خونها مربوط به وظائف پر افتخار مادرى است و دلیلى بر نقصان آنها نمى باشد