دومین روز از جشنواره فیلم فجر در حالی کار خود را شروع کرد که نظم بهتری در اکران فیلم وجود داشت و از یک ربع مانده به شروع سانس اول، اهالی هنر و رسانه پشت درب های سالن ها منتظر بودند.
اخبار فرهنگ و هنر- بر اساس قرعه کشی سه فیلمی که در دومین روز جشنواره که در پردیس ملت اکران می شد، شنای پروانه به کارگردانی محمد مهدی کارت در سانس اول، بی صدا حلزون ساخته بهرنگ دزفولی زاده و تومان به کارگردانی مرتضی فرشباف بود.
شنای پروانه ای که مخاطب را غرق کرد
اغراق نیست اگر بگوییم از همان لحظه اول شروع فیلم شنای پروانه، همهمه و پچ پچ در سالن جایش را به سکوت داد. فیلم محمد کارت آن چنان کشش و جذابیتی داشت که تماشاگران را میخکوب کرد و کاری کرد تا در دومین روز از جشنواره، بالاخره، شاهد تشویق یک دست در سینما باشیم.
در طول مسیر رسیدن به محل نشست خبری درباره فیلم پرسیدم. برخی هنوز در گیر هیجان فیلم بودند و برخی نیز از گرفتن سیمرغ در چند بخش برای این فیلم سخن می گفتند. ظرفیت سالن نشست خبری، خیلی زود تکمیل شد و عده ای مجبور شدند تا ایستاده، نشست را پیگیری کنند.
فشردگی برنامه ها موجب شد تا خبرنگاران و اهالی رسانه خود را با برنامه تطبیق داده و بدون فوت وقت در مکان نشست حضور داشته باشند اما گویا اهمیت این موضوع هنوز برای مسؤولان برگزاری جشنواره، به طور کامل مشخص نشده و جلسه با تأخیر شروع شد.
داستان حضور عوامل فیلم هنوز ادامه دارد
با وجود آنکه دو روز از جشنواره 10 روزه گذشته اما هنوز برای مجریان مشخص نیست که مهمانان یا همان عوامل فیلم از کدام سمت سن روی استیج حضور پیدا می کنند و منصور ضابطیان مجری دومین روز فجر 38 هم مانند گبرلو نه اسامی عوامل فیلم را داشت و نه می دانست از کدام طرف صحنه منتظر ورود عوامل فیلم باشد.
سرانجام نشست شروع شد و عوامل شنای پروانه برای جلوس روی صندلی هایشان حاضر شدند البته هیچ صندلی برای بازیگر نقش مصیب فیلم وجود نداشت و وی ناچار شد تا در ردیف اول صندلی های سالن که برای دیگر عوامل فیلم است، بنشیند.
عکس هایتان را گرفتید تا شالم را روی سرم بندازم؟
از طناز طباطبایی تا مه لقا باقری در این نشست حضور داشتند.
جواد عزتی بازیگر نقش اول فیلم هم با کمی تأخیر به نشست رسید و علت آن را هم کسالت عنوان کرد اما به محض حضورش، توسط حاضرین تشویق شد و درباره حضورش در فیلم گفت: خیلی خوش گذشت!
امیرآقایی که در این فیلم او را در کارکتری فارغ از نقش های اتو کشیده می بینیم نیز گفت: برای من بازی در نقش کسی که گنده لات یکی از محله های جنوب شهر است سخت نبود، چون من در این بافت زندگی کردم و از محله ای آمدم که نیمی از دوستانم زیر خاکند و نیمی هم زیر حکم!
بی صدا حلزون فیلمی که سودای سیمرغ ندارد
سانس دوم در برخی از سالن های ملت با تأخیر برگزارشد تا اهالی رسانه بتوانند پس از پایان نشست خبری خود را به سالن ها برسانند. هنوز هیجان ناشی از دیدن یک فیلم خوب وجود داشت اما با شروع بی صدا حلزون و ریتم آهسته آن این انرژی فروکش کرد. بی صدا حلزون قصه یک دغدغه اجتماعی برای گروهی است که به اشتباه نام بیمار بر آنها گذاشته می شود.ناشنوایان و مشکلات آنها سوژه فیلم بهرنگ دزفولی زاده بود.فیلمی که گرچه در لیست سودای سیمرغ نیست ولی در نگاه نو می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
بازیگر کوچک و با استعداد، مهمان اهالی رسانه شد
نشست خبری فیلم بی صدا حلزون چند تفاوت بزرگ با سایر نشست های خبری داشت. اول اینکه دو مجری با زبان اشاره، محتوای نشست را برای ناشنوایان اجرا کنند و نکته دوم حضور بازیگر کوچک و با استعداد و ناشنوای فیلم بود که مورد تشویق حضار قرار گرفت.
بهرنگ دزفولی زاده در این نشست از اکران این فیلم به صورت اختصاصی برای ناشنوایان خبر داد و گفت: دوست داشتم تا مردم اندکی با دغدغه های این طیف آشنا شوند.
تومان، فیلم پر سر و صدا و هیاهو
فیلم سومی که در شب دوم جشنواره به نمایش درآمد، فیلم تومان به کارگردانی مرتضی فرشباف بود. فیلمی که از همان ابتدا سعی داشت با بهره گیری بیش از حد از المان های صوتی، مخاطب را درگیر خود کند.البته این تلاش ها نتیجه مطلوب را به همراه نداشت چرا که عده ای در نیمه های فیلم، سالن را ترک کردند و عده دیگر این فرصت را به خود و فیلم دادند که تا پایان، داستان را دنبال کنند.طولانی بودن فیلم هم یکی از گله هایی بود که ترک کنندگان سالن سینما از سازندگان فیلم داشتند.شرط بندی محور اصلی تومان بود که داستان زندگی کسانی که درگیر آن بودند را روایت می کرد
نشست رسانه ای فیلم تومان با حضور مرتضی فرشباف(کارگردان)، سعید سعدی(تهیه کننده)، میر سعید مولویان(بازیگر)، مرتضی نجفی(مدیر فیلمبرداری)،امین شریفی(صداگذار)، مهدی سعدی(تدوینگر)، مرتضی فربد(طراح صحنه) و مارال جیرانی(طراح لباس) برگزار شد.
مرتضی فرشباف نیز درباره انتخاب لوکیشن فیلم در بندر ترکمن توضیح داد: آنجا زادگاه من است و هنوز هم خانواده من ساکن آنجا هستند .حس می کردم انتخاب این اقلیم از لحاظ بصری نیز به فیلم بنده کمک می کرد.
اگر اکران فیلم های دومین روز جشنواره فیلم فجر را روی یک نمودار قرار دهیم به آسانی متوجه می شویم که درصد رضایت از فیلم اول یعنی شنای پروانه در نقطه اوج قرار دارد و پس از آن شاهد نمودار نزولی هستیم که با اکران تومان به نقطه پایانی می رسد. باید دید در روزهای آتی و اکرن فیلم های دیگر نظر منتقدان و اهالی رسانه تا چه حد تغییر می کند