کتاب خاطرات منتشر نشده رهبر معظم انقلاب رونمایی شد

آیین رونمایی کتاب «روایت رهبری» (به مناسبت جمهوریت و اسلامیت در انتخاب، ولی فقیه) صبح روز یکشنبه ۱۶ تیرماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

در ابتدای مراسم مستندی از زندگی حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب پخش شد.

در این مراسم سید یاسر جبرائیلی نویسنده کتاب روایت رهبری و حجت الاسلام و المسلمین محسن قمی، معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، ایمان عطارزاده معاون هماهنگی و رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای، سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و سید حمید برهانی حضور داشتند.

عطارزاده: کتاب «روایت رهبری» سرآغازی جدید برای پژوهشگران است

ایمان عطارزاده در این مراسم گفت: آیین معرفی کتاب «روایت رهبری» از مجموعه تولیدات دفتر حفظ و نشر است و از مجموعه محصولاتی است که برای پژوهشگران تعیین و به قلم دکتر یاسر جبرائیلی نوشته شده است. از ویژگی عمده این کتاب این است که برای نخستین بار خاطرات گفته نشده حضرت آیت الله خامنه‌ای را منتشر و بخشی از مذاکرات مجلس خبرگان در خرداد ۶۸ را آورده است. این کتاب می‌تواند سرآغازی جدید برای پژوهشگران و مسئله مهم انتخاب، ولی فقیه باشد.

وی افزود: امیدوارم اقدام موسسه حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای مانند سایر محصولات این موسسه که سعی در جریان سازی و پاسخ به نیاز‌های جامعه داشته در تبیین اندیشه‌های حضرت آیت الله خامنه‌ای گام بردارد.

جبراییلی: خواننده کتاب «روایت رهبری» با نوع نگاه رهبری آشنا می‌شود

یاسر جبراییلی نویسنده کتاب «روایت رهبری» در این مراسم گفت: اگر بخواهم در یک جمله کتاب را توصیف کنم باید بگویم این کتاب به دو سوال پاسخ می‌دهد، رهبر در نظام جمهوری اسلامی چه کسی باید باشد و چه کسی نباید باشد و چگونه باید انتخاب شود و چگونه نباید انتخاب شود.

وی افزود:این کتاب در سه فصل تدوین شده است. ما در فصل اول سعی کرده ایم ولایت فقیه را تبیین کرده تا خواننده با این مسئله آشنا شود. حضرت امام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا شهریور ۵۸ درباره ولایت فقیه صحبت نمی‌کند و این را به مردم واگذار می‌کند که مردم هم سربلند بیرون می‌آیند. فصل دوم کتاب به آیت الله منتظری و زوایای پنهان آن می‌پردازد، اینکه چرا ایشان به عنوان رهبر آینده انتخاب شد و در مجلس خبرگان رهبری چه گذشت و فرآیند منتهی به عزل ایشان چه بود؟ که سعی کردیم در این موضوع روایت‌های دست اول را بیان کنیم.

نویسنده کتاب «روایت رهبری» ادامه داد: فصل سوم کتاب به انتخاب حضرت آیت الله خامنه‌ای می‌پردازد. چرا امام خمینی (ره) حضرت آیت الله خامنه‌ای را مناسب رهبری دانست و مروری از دوران مبارزات ایشان تا سال ۶۸ می‌پردازد. مسئله جالب این فصل این است که می‌بینیم حضرت آیت الله خامنه‌ای شخصیتی چند بعدی دارند. ایشان در تمامی حوزه‌ها از جمله فرهنگی، نظامی، سیاست خارجی، کار تشکیلات فکری و... که موجب شد امام خمینی (ره) ایشان را در دانشگاه به جای آیت الله مطهری برگزینند.

وی افزود: حضرت آقا در دهه ۶۰ در خطبه‌های نماز جمعه در ساعات مختلف به مسائل فرهنگی، سیاسی و... کشور تئوری پردازی می‌کند و پاسخ بسیاری از باید‌ها و نباید‌ها را می‌دهد. این دیدگاه‌ها مرور می‌شود تا خواننده کتاب با نوع نگاه ایشان آشنا شود و مجموعه این‌ها سبب انتخاب و لیاقت حضرت آقا برای رهبری می‌شود.

جبرائیلی گفت:شاید بگوییم مجلس خبرگان رهبری در انتخاب رهبر دخالت ندارند، زیرا همه زیر نظر امام خمینی (ره) بوده است، ولی باید به واقعه غدیر خم اشاره کنم و این را بگویم که خبرگان همیشه نقش مهمی داشتند. ما در این سه سال با زندگی و ادبیات حضرت آقا انس گرفتیم و حال حسرت آن روز‌ها را می‌خورم، این کتاب دغدغه اصلی من بوده است و از خدای متعال می‌خواهم این ناچیز را از ما بپذیرد.

در ادامه مراسم احمد بابایی اشعاری را متناسب با ولایت فقیه و انتخاب رهبری خواند.

حجت الاسلام و المسلمین قمی:دشمن سعی دارد امتیاز مثبت ما را به امتیازی منفی تبدیل کند

حجت الاسلام و المسلمین قمی معاون ارتباطات بین الملل دفتر بیت رهبری و عضو مجلس خبرگان رهبری در این مراسم گفت: از نویسنده محترم کتاب تشکر می‌کنم ایشان اطلاعات کافی و انگیزه بسیار بالایی دارند. از سوی دیگر اطلاعاتی از سوی دفتر حفظ و نشر برای اولین بار در اختیار ایشان قرار داده شد و امیدوارم این اقدام ارزشمند دفتر نشر الگو باشد. موضوع کتاب بحث مناسبت بین جمهوریت و اسلامیت است این مسئله به ترجمه امروز و علوم سیاسی به دموکراسی و حقیقت می‌پردازد.

وی افزود: امام خمینی (ره) در زمان پیروزی انقلاب اسلامی و با اینکه اکثر مردم طرفدار ایشان بودند گفت مردم رای بدهند که چه نظامی می‌خواهند و برای قانون اساسی خود نمایندگان را تعیین و برای آن رای گیری شود، ما در طول ۴۰ سال ۳۶ انتخابات برگزار کردیم و حتی در بحبوحه جنگ نیز امام فرمودند رای گیری صورت گیرد، این نگاه جمهوری و مردمی است و نگاه مردمی ایشان در تمامی حوزه‌ها وجود داشت.

حجت الاسلام و المسلمین قمی با اشاره به اینکه یکی از امتیازات نظام ما امتیاز مبتنی بر انتخابات است، گفت: دشمن سعی دارد این امتیاز مثبت ما را به امتیازی منفی تبدیل کند و برخی دوستان نیز با ناآگاهی اظهار نظر کرده و آب در آسیاب دشمن می‌ریزند، ولی در این خصوص باید کارشناسان آگاه صحبت کنند تا همگان را آگاه سازند.