عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما، درباره تولید و پخش زیاد آثار نمایش خانگی طی چند سال اخیر و عواقب و تاثیرش روی روند کاری سینما، گفت: کلیت این حرکت به سینما ضرر بدی وارد میکند. یکی از علتهای آن بی همتی صاحبان سینماست که باید به ارشاد فشار بیاورند، اما انگار بی خیال شده اند.
وی افزود: دومین علت تهیه کنندگانی هستند که به هنرپیشهها برای بازی در آثار نمایش خانگی دستمزدهای هنگفت میدهند و این به سینما هم رسیده و باعث بروز مشکلات عدیده در تولید شده است. پولهایی که مشخص نیست از کجا، برای چه و با چه هدفی ورود پیدا میکنند.
این تهیه کننده اذعان داشت: این نوع پروبال گرفتن شبکه نمایش خانگی باعث به هم خوردن نظم سینما شده و به نوعی بخش خصوصی را تعطیل کرده است.
علیخانی بیان کرد: به نظرم وزارت فرهنگ و ارشاد باید با قاطعیت ورود کند و نظارت محکمتری داشته باشد تا هرکس صبح از خواب بیدار میشود، سراغ تولید آثار نمایش خانگی نرود افرادی که اصلا به برگشت پول فکر نمیکنند و برای آنها مهم نیست.
وی اظهار کرد: اتفاق بد و مهم دیگر طرد شدن تماشاچی از سینما و سوق پیدا کردن به سوی خرید نسخههای نمایش خانگی است که علت آن دسترسی ارزان و راحت خواهد بود.
علیخانی گفت: به نظرم پولهای بی هدف و گندهای که صرف تولید در بخش نمایش خانگی میشود، جز جریان پولشویی اتفاق دیگری نمیتواند باشد و قطعا با هدفی خاص پیش میرود. در کل انگار کمر به همت نابودی سینما بسته شده است. بخصوص بخش خصوصی که همین الان هم چیزی از آن باقی نمانده. البته تعدادی هم که در بخش خصوصی صدایشان در نمیآید، منافعی دارند؛ وگرنه هیچ منطقی پذیرای اثرات منفی رونق بیش از حد نمایش خانگی نیست.
وی عنوان کرد: باید بدانیم دنیا هم شبکه نمایش خانگی دارد، اما اینقدر بی در و پیکر نیست. به عنوان مثال در بخش قیمت گذاری اگر قیمت بلیت سینما ۵ دلار باشد، قیمت هر دی وی دی ۳۰ دلار است و این یعنی حفظ سینما و فعالیت برنامه ریزی شده شبکه نمایش خانگی.
علیخانی خاطرنشان کرد: امیدوارم وزارت ارشاد با قاطعیت وارد عمل شود و این مشکل بزرگ را با برنامه ریزی صحیح حل کند.