شب گذشته، «سینما دو» با اجرا و سردبیری حامد عنقا به ابراهیم حاتمی کیا کارگردان سرشناس سینمای ایران تقدیم شد و عنقا در این قسمت میزبان هادی حجازی فر بود.
حجازی فر پس از پخش آیتمی شامل گفتگو با فرید سجادی حسینی، اظهار کرد: من شانس این را داشتم که با ایشان یک فیلم کوتاه کردم و نقش پسرشان را داشتم. این تجربه خیلی لذت بخش بود. فیلم «شاهکش» را هم با هم داشتیم، خود عمو فرید تایید خواهند کرد که من درباره کوچکترین چیزها از ایشان سوال می کنم و نظرشان به شدت برایم مهم است. ما یک نزدیکی عاطفی به هم داریم.
عنقا خطاب به او گفت: شما جزو بازیگرهای تازه آمده به سینما هستید، ولی نسل جوان سینما نیستید. از این بابت احساس خطر نمی کنید و قبل از اینکه دوره و سن نقش های خوبتان تمام شود، قصد درخشش ندارید؟
بازیگر «به وقت شام» در این خصوص گفت: من به عنوان یک بازیگر اکنون بی محابا در حال تجربه هستم و اصلا به نتیجه فکر نمی کنم. به خاطر اینکه اکنون زمان تجربه کردن را دارم و می توانم. من نگران این نیستم آیا اعتباری که به دست آورده ام و شرایطم به خطر می افتد یا نمی افتد، اگر این فیلم را بازی کنم به کدام جریان فکری شبیه تر یا نزدیک تر می شوم و...
وی در پاسخ به اینکه چه نظری درباره جمله "نقش خوب مهم است اندازه آن مهم نیست" دارد، اظهار کرد: جمله ای را جواد عزتی گفت که من همیشه تکرار می کنم، چون شاید خودم نمیتوانستم اینجوری تعریف بسازم. او می گفت: نقش خوب مهم نیست فیلم خوب مهم است! یعنی نقش کوتاه و بلند مهم نیست فیلم خوب مهم است.
نقش کوتاه بازی کردن برایم مهم نیست
حجازی فر درباره بازی در یک یا دو سکانس در فیلم ها گفت: من اگر بتوانم ارزش افزوده داشته باشم، یک سکانس هم بازی می کنم. مثلا درباره فیلم های «دارکوب» و «آستیگمات» خیلی از دوستان صمیمی بازیگرم به من گفتند، تو کوتاه بازی کردی و از این به بعد همه برای نقش کوتاه به سراغت خواهند آمد. بعد از آن باز هم نقش کوتاه بازی کردم ولی به نظر من خیلی خوب است که مثلا برای سه روز بروم و با یک گروه کار کنم و بعد از سه روز هم خداحافظی کنم. حتی اگر هم خوب نباشند، مهم این است که زود از آنها جدا می شوی!
بهروز شعیبی یکی از نقش های اصلی کارش را پیشنهاد داد و من یک نقش سه سکانسی انتخاب کردم
وی درباره فیلم «دارکوب» توضیح داد: من به شدت بهروز شعیبی را دوست دارم. او یکی از نقش های اصلی کارش را به من پیشنهاد داد؛ همزمان با جشنواره سال گذشته بود، من فیلمنامه را خواندم و احساس کردم از من بهتر برای این نقش هست. خودشان هم می توانند شهادت بدهند که من گفتم که کسی هست که از من بهتر است. جالب اینجاست که وقتی با بهروز حرف می زدم به من گفت که هادی در «ماجرای نیمروز» با احترام به همگی تان بهترین بازیگر آن پسری است که یک نقش کوتاه بازی کرده و من گفتم که اتفاقا من همان شخص را برای همین نقش می گفتم!
بازیگر «لاتاری» ادامه داد: من احساس کردم در فیلمنامه نمی توانم کمک آن چنانی کنم و گفتم که من این یکی نقش را بازی می کنم. بهروز پرسید واقعا این نقش را بازی می کنی و من گفتم بله! سه تا سکانس هم بود، رفتم و یاد گرفتم و کلی هم غر زدم. چون بهروز خیلی برداشت می گیرد و فقط باید نقش های کوتاه با ایشان بازی کرد. خیلی جزئیات برایش مهم است و خودش هم می داند که چقدر دوستش دارم.
عنقا در این خصوص گفت: من با بهروز در شرایطی کار کردم که بازیگر بوده اما این را بگویم که وقتی بازیگر است کلا خودش را به کارگردان می سپارد. وقت هایی بود که او ایده های خوبی داشت ولی وقتی که حسین لطیفی به عنوان کارگردان پشت دوربین بود، کاملا در اختیار او بود.
سارا بهرامی در «دارکوب» می درخشد
حجازی فر نیز درباره «دارکوب» توضیح داد: این فیلم از موضوعی که شاید برای ما تکراری باشد، آشنایی زدایی می کند؛ یکی از معضلات اجتماعی که بارها درباره اش فیلم دیده ایم و داستان شنیده ایم؛ اما یک نگاه متفاوتی دارد و دو معضل اجتماعی بزرگ را در یک مرز که بسیار قشنگ طراحی شده به یکدیگر می رساند.
وی افزود: نمی دانم واقعا چطور بگویم اما به بحث اعتیاد در این فیلم کاملا پرداخت متفاوتی شده است. به نظرم سارا بهرامی خیلی در این اثر درخشیده است و همچنین امین حیایی عزیز. مهم تر از همه اینکه تو در یک اتاق بنشینی و دورخوانی کنی در حالی که کنار تو آقای جمشید هاشم پور عزیز باشد و تو در آن هوا نفس بکشی. تجربه بازی در فیلم دارکوب فوق العاده بود.
از بین سه فیلمی که در جشنواره دارم «لاتاری» را بیشتر از همه دوست دارم
این بازیگر در پاسخ به اینکه از بین سه فیلمی که در جشنواره دارد، به کدام بیشتر علاقه مند است، گفت: لاتاری مهدویان را از همه بیشتر دوست دارم؛ چون خودم را یکی از خالقانش می دانم. از اول که ایده فیلم به ذهن مهدویان رسید با من تماس گرفت و من از همان اول با بچه ها بودم.
پارسال کت و شلوار خریدم تا بروم و سیمرغم را بگیرم!
حجازی فر درباره اینکه آیا دوست داشته سال گذشته برنده جایزه شود، اظهار کرد: دو سال پیش ما خیلی خوشحال بودیم که فیلممان به جشنواره آمده، یعنی انتظارها خیلی پایین بود. اما در اختتامیه خانم نیکی کریمی گفتند که به نظر من، سیمرغ حق تو بود. ایشان و آقای فرخ نژاد داور بودند و همه گفتند که جایزه حق من بود و من خیلی خوشحال شدم .پارسال هم قضیه را دیگران برای من جدی کردند و واقعیت این است که شواهد تا حتی یک روز قبل از اختتامیه طوری بود که من تقریبا مطمئن شدم که جایزه را می گیرم و کت شلوارم هم که اصلا به من نمی آمد خریدم و منتظر بودم که جایزه بگیرم. ولی فردای آن روز در اختتامیه ماجرا را فهمیدم و صادقانه بگویم که اگر سیمرغ می گرفتم، آنقدر به نفع من نمی شد، یک جورهایی مظلوم واقع شدم.
وی در پاسخ به اینکه آیا امسال می خواهید افکار عمومی را تحت تاثیر قرار بدهید تا جایزه بگیرید، تصریح کرد: نه من امسال هیچ شانسی برای خودم متصور نیستم.کارهای دیگر را هم ندیدم.
عنقا نیز گفت: اگر به طور اتفاقی به شما گفتند که سیمرغ برای فیلم «لاتاری» یا «به وقت شام» به شما تعلق می گیرد، شما می گویید که این سیمرغ حقتان نیست؟
حجازی فر پاسخ داد: بستگی به فیلم های دیگر دارد. مثلا پارسال یک بحثی پیش آمد و من گفتم من آن فیلم را ندیدم و اگر احساس می کردم بهتر هستم می گفتم که من بهترم.
وی در پایان در پاسخ به اینکه شاید خیلی ها ندانند که تو چه دوران سختی را گذرانده ای، گفت: دوستانم مرا می شناسند و خیلی ها میدانند که من سالها بدون کوچکترین حمایتی کار کردم و هیچ پارتی نداشتم. به نظر من هنردوستان، اگر کار کنند و امیدشان را از دست ندهند معجزه بالاخره اتفاق می افتد.