«حمید زرگرنژاد» با دومین فیلماش «ماهورا» در سیوششمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، او درباره اثرش میگوید: فیلمنامه «ماهورا» طی 4 سال براساس تحقیق و پژوهشهای بسیار به نگارش درآمد. داستان فیلم در روستایی مرزی میگذرد. در این روستا، زیباترین دختر به عنوان عروس هور انتخاب میشود تا یک روز در هفته خود را به آب بسپارد و هور بارور شده و قهرش نگیرد، امین معروف به سمور؛ قاچاقچی ایرانی عروس هوربه نام ماهور را میدزد و...
او گفت: سعی کردم در فیلم از لوکیشنهای بکر استفاده کنم تا برای مخاطب جذابیت داشته باشد. حتی برای، ساخت شهرک و روستایی که برای لوکشین فیلمبرداری احتیاج داشتیم که ساخت آن نزدیک به 4 ماه زمان برد، حدود 3 ماه در سرمای سرد خوزستان فیلمبرداری داشتیم که تمام وقت باید در هور، آب و زیر آب برای فیلمبرداری سپری میکردیم. شرایط از این لحاظ سخت بود که بازیگران، عوامل پشت صحنه و فیلمبرداری امکان استقرار در جای ثابت را نداشتند.
او ادامه میدهد: برای اینکه فیلم را در فضای بکر فیلمبرداری کنیم، از امکانات شهری و کافی به دور بودیم. حالا تصور کنید که در این اوضاع صحنههای جنگی هم داشتیم و بازیگران باید به هدایت کردن بَلَم مسلط میشدند. قایقهای محلی هور بسیار باریک است و تعادل را به صورت ایستاده حفظ کردن در آن بسیار دشوار و سخت؛ اما بازیگران در این قایقهای کوچک و باریک همراه با قایقرانی صحنههای جنگی، فرار، شلیک کردن و... را بازی کردند. البته در فیلم «ماهورا»، جنگ در حاشیه رخ میدهد و اصل قصه، درباره عشق و زندگی است.
زرگرنژاد با اشاره به اینکه فیلم «ماهورا» به صورت مستند تحقیقات و پژوهشهای زیادی داشته است، میگوید: سنتها، باورها و آیینهایی ایرانی را در فیلم روایت کردم که البته به قوم خاصی اشاره نکردم و به طور کلی موضوع فیلم، نماینده هویت ایرانیان است و به باورهای آنان پیوند خورده است. داستان فیلم من رودررو شدن زندگی با جنگ است، یعنی زمانی که جنگ به عنوان مهمان ناخوانده وارد میشود و به زندگی مردم تجاوز میکند؛ آنگاه که مردم با آیینها و باورشان با مسئلهای مثل جنگ مواجه میشوند و چقدر خوب است که با عشق و زندگی، بر جنگ غلبه میکنند.
این فیلمساز با بیان اینکه فیلم «ماهورا» قابل قیاس با اثر قبلیاش «پایان خدمت» نیست، معتقد است که فیلم «ماهورا» به لحاظ پیچیدگی، تعدد صحنه و حضور بازیگران به شدت با «پایان خدمت» تفاوت دارد به نوعی حمید زرگرنژاد در این فیلم محک زده شده است. داستان ماهورا کاملا واقعیت دارد که تا امروز نه شنیده و نه دیده شده و به عقیده من اگر جشنواره رسالت همیشگیاش را در معرفی فیلمها داشته باشد، حتما فیلم «ماهورا» مورد استقبال مخاطبان قرار میگیرد.
زرگرنژاد میگوید: در فیلم شادی، زندگی، عروسی، عزا و غم را میبینیم، که با توجه به این موضوعات، احساس میکنم مخاطب به فیلم جذب شود. با توجه به شرایط سنی که دارم در عملیات جنگی حضور نداشتم اما زندگی کردن در دوران جنگ را تجربه کردم و میدانم که این نوع مشخصهها در فیلمی که تنوع موضوعی دارد، برای مخاطب جذابیت خواهد داشت. همچنین گریمهایی که آقای خلج برای بازیگران انجام داده، بسیار قابل تقدیر است که شاید در نگاه اول چهره بازیگران شناخته نشود.