«به رنگ خدا» را از دست ندهید

برنامه زنده «به رنگ خدا» متشکل از دو گروه برنامه‌ساز، با نگاهی نو به آیات قرآن کریم تلاش دارد با ملموس کردن پیام‌های نورانی این کتاب مقدس، گامی نو در تفسیر رادیویی قرآن کریم بردارد. به رنگ خدا که همه‌روزه از ساعت 17 به طور زنده شنیده می‌شود، مخاطبان را بر سفره آیات الهی و کلام عترت می‌نشاند.

سبک زندگی دینی

سیداحمد محمودی، یکی از تهیه‌کننده‌‌های برنامه به رنگ خدا  می‌گوید: به رنگ خدا یک برنامه اذان‌گاهی است که به تناسب آیتم‌های مختلفی دارد. حکیمانه،‌ قطعه‌ای کوتاه از سخنان بزرگان است؛ بیان احکام یا بخش ما و فضای مجازی، مخاطبان را با بایدها و نبایدهای دینی فضای مجازی آشنا می‌کند. گزارش از استان‌ها و شهرستان‌های مختلف در خصوص موضوع برنامه نیز داریم. «یک سوال از ما، یک سخن از شما» برای ارتباط شنوندگان با برنامه و از همه مهم تر، انتخاب موضوع و زاویه دید نسبت به آن است که با سخنان کارشناسان برنامه و تعامل شنوندگان،‌ ت‍ِم اصلی برنامه را تشکیل می‌دهد.

این تهیه‌کننده با اشاره به آشنایی شنونده‌های برنامه با سبک زندگی دینی اظهار می‌کند: تغییر سبک زندگی مردم به عوامل بسیاری بستگی دارد. ما نیز در حوزه رسانه دینی به نوبه خود تلاش می‌کنیم، مخاطبان را با سبک زندگی دینی بیشتر آشنا و به‌گونه‌ای فرهنگسازی کنیم تا مخاطبان، تفاوت میان سبک زندگی غربی و زندگی دینی را تشخیص دهند و با مزایای زندگی امروز و مضرات سبک غربی آشنا شوند. تغییر سبک زندگی مردم در جامعه، ما را با آسیب‌های سبک غربی آشنا می‌کند.

محمودی ادامه می‌دهد: کاربردی کردن مباحث دین در رادیو معارف با رعایت موازین شرعی و اصول رادیویی، هنر برنامه‌سازانی است که قصد دارند، سبک زندگی اسلام را با نگاهی نو به مخاطبان ارائه کنند و بازخورد برنامه‌ها نشان می‌دهد که مخاطبان رادیو معارف به دید یک دانشگاه دینی به این رسانه نگاه می‌کنند. وی با اشاره به این‌که اتاق فکر برنامه از منابع و ماخذ مختلفی بهره می‌برد، می‌گوید: بهره‌مندی از کارشناسان تخصصی حوزه قرآن و حدیث با گرایش‌های مختلف علمی در قم، راه را برای برنامه به رنگ خدا آسان‌تر کرده است. مهم‌ترین تلاش کارشناسان برنامه برای مصداقی و ملموس کردن مفاهیم دینی و ورود آن به مرحله زندگی است. قران کریم کتاب زندگی است و پیامبر خدا و ائمه هدی (ص) تمام رسالت و هدایتشان برای آشنایی مردم با قرآن و به کاربستن آن در زندگی بوده است. تلاش ما در برنامه به رنگ خدا برای این است تا در این دنیای هزار رنگ، مردم را با قرآن و سبک زندگی اسلامی بیشتر آشنا کنیم و همه به رنگ خدا شویم.

زندگی به رنگ خدا !

حجت‌الاسلام خدابخش عظیمی، مدیر گروه قرآن و اهل بیت علیهم‌السلام رادیو معارف- که برای نظارت در استودیوی پخش حضور دارد- می‌گوید: امروزه علل و متغیرهای فراوانی کنار هم چیده شده‌اند تا پازل زندگی انسان را مطابق اومانیسم ارائه و نسخه‌ای غیر از وحی را به عنوان کتاب راهنمای انسان عرضه کنند که متأسفانه تا حدود زیادی هم توفیقاتی داشته‌اند.

وی ادامه می‌دهد: برای برون‌رفت از آشفته بازار معنویت و آرامش، باید به سوی خدا عزیمت کرد و به رنگ خدا شد تا آرامش و یکرنگی و صفا به زندگی برگردد. رادیو معارف بر آن شد تا با طراحی برنامه به رنگ خدا، محاسن کلام وحی و عترت را تبیین و راه‌ها، روش‌ها و نتایج عمل به این دستورات نورانی را معرفی و سبک زندگی مومنانه را در پرتو کلام ناب وحی و عترت ترویج کند. آیات و روایاتی در این برنامه محور بحث قرار می‌گیرند که در زندگی روزمره انسان‌ها کاربرد دارند.

حجت‌الاسلام عظیمی، دیگر ویژگی برنامه به رنگ خدا را مشارکت جدی و فعال شنوندگان در بحث می‌داند و می‌گوید: دیدگاه‌ها، نظرات و تجارب مردم در این بخش از طریق پیامک و تلفن دریافت و پخش می‌شود.

دور از ملالت با اجرایی شاد

رضا حبیبی، گوینده به رنگ خدا می‌گوید: برای اجرای این برنامه باید بین من و مخاطب، یک ارتباط رسانه‌ای به مفهوم واقعی - که همان درک متقابل مجری و شنونده است - شکل بگیرد و این مهم نیازمند ظریف‌ترین شیوه‌های کلامی و غیرکلامی است. داشتن مطالعه در زمینه موضوع کلی برنامه و اشراف نسبی به موضوع، از الزامات کار یک مجری است. مجری باید به آنچه می‌گوید اعتقاد داشته باشد که ان شاءالله من در برنامه به رنگ خدا این گونه بوده باشم.

وی تصریح می‌کند: مجری برنامه معارفی خصوصا برنامه‌ای با سبک و سیاق به رنگ خدا باید خودش باشد تا انتقال پیام به شنونده بهتر صورت پذیرد. من سعی کردم در این برنامه - که با استعانت از احادیث به موضوعات اجتماعی و فرهنگی و حتی اقتصادی می‌پردازد و در میانه برنامه نیز در اوقات خوش اذان مهمان سجاده‌نشینان کوی یار است - تمام تلاشم را معطوف کنم تا علاوه بر اجرای برنامه و هدایت بحث کارشناسی، شادابی و نشاط لازم را صرف کنم تا شنونده ضمن بهره بردن از بخش‌های مختلف برنامه از لحاظ محتوایی دچار خستگی و ملالت نشود، ضمن این‌که چون مباحث برنامه با اعتقادات و ارزش‌های مردم گره خورده است، سعی می‌کنم این حساسیت ویژه را درک کنم.