هنرمندی که عاشق تهران بود

مرتضی احمدی در دهمین روز از آبان سال 1303 متولد شد. مخاطبان تلویزیون، سینما و تئاتر، احمدی را با دوبله آثار خاطره انگیزی همچون "پینوکیو" به خاطر سپرده اند و به جرات می توان گفت صدای زنده یاد مرتضی احمدی بیش از هر هنر دیگر این هنرمند، در ذهن علاقمندان او نقش بسته است.

همچنین "طهرون" یکی از شاخص ترین آوازهایی است که زنده یاد احمدی آن را طنین انداز کرده است.البته در کارنامه هنری مرتضی احمدی علاوه بر آثار تصویری و شنیداری اش، 5 کتاب ارزشمند نیز دیده می شود که "من و زندگی" شامل خاطرات مرتضی احمدی، "کهنه‌های همیشه نو" شامل ترانه‌های تخت حوضی، "فرهنگ بر و بچه‌های ترون" شامل کلمه‌های ویژه، واژه‌ها، اصطلاحات و ضرب‌المثل‌های تهرانی، "پرسه در احوالات تهرون و ترونیا" و "پیش‌پرده و پیش‌پرده‌خوانی" این آثار را تشکل می دهند.

"گل های آفتابگردان"، "آرایشگاه زیبا" و "شکرستان" از جمله شناخته شده ترین آثار تلویزیونی و "کلاه قرمزی و پسرخاله"، "ستاره بود"، "یک بار برای همیشه" و "سر حد" از جمله مشهورترین آثار سینمایی است که در کارنامه هنری مرتضی احمدی دیده می شوند.

در اوایل پاییز ۱۳۲۲ در تئاتر فرهنگ برای اولین بار پیش پرده‌خوانی کرد و در نتیجه آن بازیگر تئاتر هم شد. مدتی بعد پدرش از فعالیت او در تئاتر آگاه شد و او را از خانه بیرون کرد. مرتضی احمدی پس از مدتی هم‌زمان با هنرپیشگی در راه‌آهن تهران به‌عنوان تعمیرکار استخدام شد.

مرتضی احمدی علاقه وصف‌ناپذیری به تهران داشت. وی در اواخر عمرش در برنامه زنده تلویزیونی شبکه یک سیما گفت: بچه تهرونم و عاشق شهرم هستم، تهرون زندگی‌ام و زادگاهم است.

مرتضی احمدی در  روز ۳۰ آذر ۱۳۹۳ در ۹۰ سالگی به دلیل مشکل ریوی و کهولت سن در منزلش در تهران در گذشت.