کتاب گویا ی «به شرط بهشت» به نویسندگی سمیه گنجی و به تهیهکنندگی مهرنوش محتشمی، صداپیشگی احمد لشنی، بهجت توجه، میلاد فتوحی، محمدحسین غلامعلی در 135 دقیقه تهیه و بر روی پایگاه کتاب گویای ایران صدا در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
کتاب «به شرط بهشت» زندگینامه شهید محمد (سعید) امیریمقدم، از راویان مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس است. تحقیق و نگارش این کتاب را سمیه گنجی برعهده داشته است.
در دوران دفاع مقدس گروههای مختلفی جذب مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس شده بودند. یک گروه از راویان، فارغالتحصیلانِ دورههای مختلف مدرسهی مفید بودند که از طریق مهندس سید ابوالفضل موسوی (که خود از فارغالتحصیلان دوره یک مدرسه مفید بود،) جذب مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس میشدند.
کتاب «به شرط بهشت» روایت زندگی شهید محمد (سعید) امیری مقدم، از دانشآموزان دورهی پنجم مدرسه مفید است. فضای دانشآموزی و زندگی این دانشآموزانِ مدرسه مفید در کتاب خیلی پررنگ است.
شهید سید محمد (سعید) امیری مقدم جزو شهدای خاص راوی است؛ از این نظر که دستنوشتههای خیلی خوبی دارد و با شهید کاوه همراه بوده است. همچنین این شهید، راوی سردار مرتضی قربانی نیز بوده است. شهید علاوه بر روایتگری، در میدان نبرد هم شرکت میکرد و فرماندهی گروهان شهادت را بر عهده داشت.
کتاب «به شرط بهشت» از 11 فصل تشکیل شده است:
روایت زندگی شهید امیری مقدم از زبان پدر، دوستان، هممحلهایها، همکلاسیهای دوران دبیرستان و خواهرشان، شش فصل اولِ کتاب را تشکیل میدهند.
فصل هفتم به روایت یکی از راویان مرکز آقای محسن رخصت طلب است که از راویان قدیمی و از مسئولان سابق مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بود.
فصل هشتم روایت خود راوی است. در این فصل آثاری که از این بزرگوار باقی مانده، گردآوری شده است.
فصل نهم نامهای است که شهید امیری مقدم بعد از شهادت شهید صادقینژاد با عنوان «نامهای به بهشت» نوشته است.
فصل دهم تصاویر و فصل یازدهم مربوط به اسناد بهجا مانده از دوران روایتگری شهید امیری مقدم است.
کتاب «به شرط بهشت» در سال 1400 از سوی انتشارات مرز و بوم منتشر شده است.