روز یارانه‌‌ای مجلس با طعم " گوجه‌ فرنگی "

به گزارش افکار نیوز به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ساعت ۸:۴۰ دقیقه صبح امروز (سهشنبه) زنگ آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را به صدا درآورد.

وکلای ملت در حالی جلسه صبح امروز خود را آغاز کردند که تنها ۱۹۶ نماینده در صحن علنی پارلمان حضور داشتند؛ جلسه امروز مجلس با حدود ۴۰ دقیقه تاخیر کار خود را آغاز کرد.

* لاریجانی: ملت ایران با نعره‌های پوچ و ناشیانه آمریکا و اسرائیل " حیدری " مقابله می‌کنند

علی لاریجانی رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس با تسلیت شهادت حضرت زهرا(س) با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند دخترم فاطمه سرور زنان عالم از آغاز تا به انجام است، اظهار داشت: ‌روایات متعددی از بزرگان شیعه و اهل سنت در تفسیر آیه تطهیر آمده که در شان پنج تن آل عباست و بر مظلومیت حضرت فاطمه(س) دلالت دارد.

اما ‌سؤال اصلی این است این جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا(س) در زمان رسول‌الله(ص) آشکار بود و چطور شد که در آن جامعه اسلامی و انقلابی صدر اسلام پس از رحلت پیامبر این همه مشقت و غربت برای فاطمه زهرا و علی(ع) به وجود آمد تا اینکه فاطمه زهرا(س) را به مسجد کشاند و آن خطبه عظیم را ایراد فرمود.

وی اضافه کرد: در طول تاریخ استعمارگران برای مبارزه با دین سیاست مذهب علیه مذهب را دنبال کردند. اینکه امام خمینی(ره) تاکید داشتند که باید اسلام ناب محمدی و اسلام جواهری مبنا باشد، برای جلوگیری از این خطر بود چرا‌که نسبیت‌گرایی در دین و نظریه پلورالیسم دینی و از مرجعیت انداختن تخصص در دین و ایجاد اختلاف در پیروان دین از جمله این سیاست‌هاست.

نخبگانی که واسطه رهبری و مردم هستند، دچار این عارضه شدند و حاصل این دو عامل انزوای رهبری اسلامی و بی‌تفاوت کردن مردم بود که انحراف‌ها، بدعت‌ها و مشکلات در مسیر مسلمانان را سبب شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سالروز شکست حمله آمریکا به ایران در طبس گفت: ‌ در سال ۵۹ پس از طراحی وسیعی که آمریکا با کمک عوامل داخلی خود انجام داد، از طریق صحرای طبس به ایران نفوذ کرد تا بتواند عوامل مزدور خود را در لانه جاسوسی نجات دهد اما اراده الهی صیانت از این انقلاب بود و با طوفانی از شن همه این طراحی‌ها را به شکست کشاند و با فضاحت آمریکایی‌ها شکست خوردند و فرار کردند.

لاریجانی بر همین اساس تصریح کرد: امروز نیز آمریکا و صهیونیست‌ها گاهی سخنان درشت نسبت به ملت ایران می‌زنند و خود می‌دانند که ملت ایران با تمسک به فرهنگ فاطمی بیش از گذشته قدرتمند است اما قصد دارند با هزینه کم بر اراده ملت تاثیر بگذارند. ملت ایران ملتی مجاهد است، ملتی فاطمی است و در مقابل این نعره‌های پوچ و از سر ناشیگری و ترس و حرکاتی ایضایی مقابله حیدری را سامان می‌دهد.

* حمایت مجدد حسینیان از علی لاریجانی و حمله به توکلی و زاکانی

در ادامه رو‌ح‌الله‌ حسینیان طی تذکری در ابتدای جلسه علنی مجلس به ماده ۲۳ آئین‌نامه داخلی مجلس استناد کرد و اظهار داشت: یکی از افتخارات مجلس موضع قاطعانه در مقابل استکبار مخصوصا آمریکا بود و این افتخار همواره شامل حال این مجلس بوده و خواهد بود. حتی بنده که از منتقدین رئیس مجلس بودم، از مواضع ضد‌استکباری و ضد‌غرب وی در همه جا تجلیل کرده‌ام.

حسینیان ادامه داد: متاسفانه موضع افتخارآمیز مجلس آلوده شده، چرا‌که آقای توکلی که رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس است، سایت خود را یعنی الف را در اختیار سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گذاشته است.

حسینیان این سؤال را مطرح کرد که آیا وزارت امور خارجه آمریکا پیامی به ملت ایران دارد و می‌خواهد افتخارات علمی را به ما تبریک بگوید و یا می‌خواهد پیام مردم ما را بشنوند؟ آیا آمریکایی‌ها خودشان رسانه ندارند که آقای توکلی سایت الف را در اختیار آنها قرار می‌دهد؛ من انتظار و توقع‌ام از رئیس مجلس و هیئت رئیسه که امضاء‌کننده حکم آقای توکلی بوده، این است که وی را عزل کنند چرا‌که خطای فاحشی صورت گرفته است.

عضو جبهه پایداری در تذکری دیگر در خصوص حضور و غیاب‌ها در مجلس اظهار داشت: حضور و غیاب‌ها بسیار کار خوبی است و مردم هم باید بدانند که نماینده آنها با تأخیر می‌آید و یا اینکه غیبت دارد ولی نباید تبعیضی در کار باشد. آقای زاکانی از اول این مجلس تاکنون به ندرت در مجلس حضور داشته است و هر موقع که ما پرسیدیم، گفتند وی برای گرفتن دکترا در حال تلاش هستند.

حسینیان اظهار داشت: بجز امروز که بنده در مورد این موضوع تذکر دادم، در مورد آقای زاکانی اعلام غیبت یا تأخیر نشده است؛ نمی‌دانم چه چیزی در کار است؟ آیا آقای زاکانی از طرف هیئت رئیسه ماموریت دارد و آیا هیئت رئیسه فقط به یک نفر ماموریت می‌دهد؟ می‌خواهم که برای آگاهی مردم آن روزهایی که ‌آقای زاکانی در مجلس حضور داشته را اعلام کنند چرا‌که مردم می‌خواهند دوباره نماینده تعیین کنند و باید بدانند که وکلایشان چند روز به مردم وفادار بوده‌اند.

عضو جبهه پایداری در عین حال اظهار داشت: ‌البته من می‌دانم که اداره کردن سایت، روزنامه و مجلات احتیاج به وقت و پول دارد و برای بدست آوردن پول هم باید وقت گذاشته شود و باید بیشتر در بیرون مجلس سرمایه‌گذاری شود‌ ولی ما به مردم تعهد داده‌ایم.

حسینیان افزود: بعضی از آقازاده‌ها هم در خدمت گرفته شده‌اند تا مخالفینی که حاضر نشده‌اند زیر پرچم آنها حضور یابند را بکوبند، بر همین اساس از هیئت رئیسه می‌خواهم که موضع قاطعانه خود را در مسئله اول اعلام کند و در مسئله دوم هم به مردم بگوید که آقای زاکانی چند روز از این ۴ سال را در مجلس گذرانده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر حسینیان گفت: تذکر اول شما مربوط به مجلس نیست که شما به هیئت رئیسه تذکر دادید، چرا‌که سایت الف سایت شخصی است و مربوط به سازمان مجلس نیست؛ من در جریان کیفیت این سایت نیستم ولی به هرحال ربطی به مجلس و مرکز پژوهش‌ها ندارد. در مورد آقای زاکانی، وی غیبت دارد اما رئیس کمیسیون اصل ۹۰ برای وی معمولا نامه‌ای می‌نویسد که مربوط به ماموریت کاری وی است.

وی افزود: چون رئیس کمیسیون برای آقای زاکانی نامه می‌نویسد، ما ماموریت حساب می‌کنیم. ما به همه دوستان توصیه می‌کنیم که سر موقع در جلسه حضور داشته باشند ولی در کل بحثآقای زاکانی به خاطر نامه‌ای که از سوی کمیسیون اصل ۹۰ نوشته می‌شود، برای وی ماموریت حساب می‌آید.

* پاسخ لاریجانی به خباز که نمایندگان را به خنده واداشت

همچنین محمدرضا خباز نماینده مردم کاشمر طی تذکری به ماده ۱۹۲ آئین‌نامه داخلی مجلس استناد کرد و خطاب به هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: انتظار داشتیم وقتی که آقای حسینیان تذکر خارج از عرف و روال خود را مطرح می‌کرد، به وی اعلام شود تا از ادامه صحبت بپرهیزد.

خباز با بیان اینکه نطق آقای حسینیان هیچ ارتباطی به جلسه نداشت، ادامه داد: ‌ اگر سخنان آقای حسینیان برای رضای خدا بود، که خوش به حالش ولی اگر برای بحث‌های انتخاباتی بین جبهه پایداری و جبهه متحد بود، اوضاع فرق می‌کند اما عدالت حکم می‌کند چون به آقای حسینیان اجازه دادید سخن بگوید، به ما هم اجازه بدهید.

لاریجانی در پاسخ به تذکر خباز گفت: ماده ۱۹۲‌آئین‌نامه چنین محتوایی که شما گفتید، ندارد؛ شما من را به این ماده حواله دادید؛ شما هم بعد از ۴ سال این مواد را درست بگویید.

بعد از این سخن لاریجانی، صدای خنده نمایندگان مجلس که در صندلی‌های پارلمان حضور داشتند، ‌‌بلند شد.

لاریجانی در ادامه گفت: تذکر باید مربوط به اداره جلسه باشد، البته اگر بحثآقایان را قطع کنیم، عصبانی می‌شوند. البته تذکر آقای حسینیان در مورد آقای زاکانی می‌توانست در جلسه مطرح شود که آقای حسینیان هم آن را مطرح کرد.

* پاسخ توکلی به حسینیان: دشمن را با زبان خودش محکوم کردیم

احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در واکنش به انتقاد روح‌الله حسینیان از عملکرد سایت الف طی تذکری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: داستان سایت الف و دعوت از سخنگوی فارسی زبان وزارت‌خارجه آمریکا این چیزی بود که می‌گویم. ما از این فرد به عنوان مهمان ویژه دعوت کردیم و از بین سؤالات کاربران ۳۲ سؤال حساب شده تهیه کردیم و سؤالات هم طوری طراحی شده بود که او هر طور که جواب می‌داد، در هچل بود؛ وی ۲۷ سؤال را پاسخ گفت و اگر تمام این سؤالات منتشر می‌شد، غرب‌زده‌ترین کاربران سایت هم حق را به جمهوری اسلامی می‌دادند و می‌فهمیدند که آمریکا منطق ندارد، بر این اساس، کار سایت الف بسیار حساب شده بود و من به آن افتخار می‌کنم.

توکلی با بیان اینکه من از عملکرد سایت الف اعلام برائت نمی‌کنم، ادامه داد: ما در راستای دفاع از نظام جمهوری اسلامی و نظام اسلامی عمل کردیم. من به دبیر شورای عالی امنیت ملی هم نامه نوشتم و گفتم که تصمیم این کمیته اشتباه بود و این مطلب باید منتشر شود ولی چون من تسلیم قانون هستم، با افتخار پذیرفتم که مطلب را بردارم. به برادرم(حسینیان) نصیحت می‌کنم کاری نکند که در موضع اتهام قرار بگیرد؛ ‌ شما می‌توانستید از من بپرسید و اگر قانع نمی‌شدید، این حرف‌ها را می‌زدید.

وی ادامه داد: آقای حسینیان می‌توانست از هیئت رئیسه بپرسد که چرا آقای زاکانی به مجلس نمی‌آید و چرا نامش قرائت نمی‌شود که آقای ساعدی به شما توضیح می‌داد؛ مردم هوشیارند و در جریان مسائل هستند.

* بررسی نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در مجلس

** نادران: مجلس بخاطر عوارض گرانی ها روی فاز دوم هدفمندی حساس است

موضوع اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها با حضور مسئولان و وزرای اقتصادی دولت در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس مورد بحثو بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، الیاس نادران نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس طی سخنانی درباره نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها ‌اظهار داشت: موضوع اصلی که منجر به تشکیل چنین جلسه‌ای برای تبادل نظر پیرامون هدفمندی یارانه‌ها شد، این بود که باید از فاز اول اجرای این قانون ارزیابی انجام می‌شد و پیامدهای مثبت و منفی آن را مورد بحثو بررسی قرار می‌دادیم و سپس نسبت به نحوه اجرای فاز دوم قانون یارانه‌ها تصمیم‌گیری می‌کردیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: حساسیت مجلس درباره اجرای فاز دوم قانون یارانه‌ها، از ناحیه عوارض تورمی آن است که به نظر می‌رسد انحراف نسبت به اجرای جامع قانون وجود دارد و از این جهت حساسیت بیشتر می‌شود؛ گرانی‌ها فشاری را بر طبقات مختلف مردم وارد می‌کند ولی به استناد گزرشات کارشناسی انجام شده، وقتی اعلام می‌کنند تورم ۲۰درصد است، تأثیر این ۲۰درصد به طور واقعی در دهک‌های درآمدی پایین جامعه، بیش از دو برابر است و در حالیکه عموماً کالاهای مصرفی دهک‌های پایین جامعه، ‌جزو کالاهای ضروری هستند.

این نماینده مجلس بر همین اساس یادآور شد: قرار بود دولت فقط از مابه‌التفاوت فروش حامل‌های انرژی، کسب درآمد کند و همین درآمدها را هزینه کند در حالیکه از این ناحیه چندین تخلف صورت گرفته و آثار تورمی افزایش قیمت‌ها را تشدید کرده‌ است البته دولت در واکنش به افزایش قیمت گازوئیل، عقب‌نشینی کرد که اقدام خوبی بود اما دولت از سرفصل‌هایی برداشت داشته که اجازه آن را نداشته است، مانند استقراض از بانک مرکزی که مجموعاً مبلغی بالغ بر ۱۲هزار میلیارد تومان شده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خاتمه تأکید کرد: دولت به بخش توزیع درآمدها توجه دارد ولی به افزایش جهشی قیمت حامل‌های انرژی توجهی نمی‌کند از این رو بهتر است بر افزایش قیمت‌ها نظارت بیشتری انجام شود.

** یوسف‌نژاد: بخش تولید نمی‌تواند قیمت‌ها را ‌پایین نگه‌ دارد

همچنین علی‌اصغر یوسف‌نژاد نماینده مردم ساری و سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس طی سخنانی در خصوص نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی‌یارانه‌ها در صحن علنی، اظهار داشت: قرار بود با اجرای قانون یارانه‌ها، مصرف انرژی در کشور منطقی شده و از قاچاق کالا جلوگیری شود، مقرر بود قیمت‌ها اصلاح شود و رقابت‌پذیری در کشور افزایش یابد اما در عمل به آنچه می‌خواستیم، نرسیدیم.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: صنعتی که ۳۰سال است با روش‌های قدیمی طراحی، تدوین و تنظیم شده، نمی‌تواند با سرعت ظرف دو سال با روش‌های نوین خودش را تطبیق دهد. چطور می‌توانیم از تولید انتظار داشته باشیم قیمت‌های خود را در حدی که دولت می‌خواهد، نگه دارد علیرغم آنکه قیمت‌های تمام شده تغییر یابد.

یوسف‌نژاد در خاتمه متذکر شد: اگر بخواهیم به بخش تولید کمک کنیم، با این شیوه‌ها و روش‌ها نمی‌توانیم به این هدف دست یابیم، با توجه به اینکه قیمت حامل‌های انرژی بسیار بر بخش تولید و صنعت مؤثر است، اما بخش تولید قیمت‌های خود را در حدی که دولت می‌خواهد، پایین نگه داشته است.

** قوامی: منابع حاصل از فاز دوم هدفمندی باید به تولید اختصاص یابد

در ادامه هادی قوامی نماینده مردم اسفراین و عضو کمیسیون برنامه و بودجه در سخنانی درباره نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در صحن پارلمان، اظهار داشت: منافع حاصل از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها در برخی از مکان‌ها وارد شده که مشکل اساسی وجود دارد در حالی که هدف اصلی اجرای قانون یارانه‌ها، بخش صنعت بود‌ اما در بخش تولید و صنعت، در جریان اجرای قانون یارانه‌ها‌ توجهی نشده است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با ذکر این نکته که با شیوه فعلی، به بخش صنعت کشور آسیب وارد می‌شود، گفت: باید به اقتصاد تولیدی در کشور بیشتر توجه کنیم تا به اقتصاد توزیعی، چراکه در واقع اصل قانون هدفمندی یارانه‌ها با شیوه فعلی اجرای آن، زیر سؤال می‌رود. مؤسسات پولی نیز تأکید دارند که در فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها باید به بخش تولید و صنعت بسیار بیشتر توجه شود و منابع حاصل از اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها، باید به بخش تولید اختصاص یابد.

** رجایی: اگر یارانه بخش کشاورزی پرداخت نشود با اجرای فاز دوم مخالفم

عباس رجایی نماینده رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در سخنانی درباره نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، با تاکید بر اینکه متاسفانه گام‌های جدی در راستای اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها برای بخش کشاورزی برداشته نشده است، تصریح کرد: نوع مسائل حوزه کشاورزی با حوزه صنعت و خدمات متفاوت است چراکه در حوزه کشاورزی ما با موجود زنده سر و کار داریم و اگر توجهی به این بخش نشود، اصل موضوع نابود می‌شود.

نماینده اراک در خانه ملت ادامه داد: چگونه می‌توانیم انتظار داشته باشیم که هدفمند‌سازی یارانه‌ها در بخش کشاورزی شفابخش باشد در حالیکه در مورد موضوع قیمت‌های تضمینی حرف اساسی برای کشاورزان مطرح نشده است، لذا باید به این موضوعات توجه شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در خاتمه با تاکید بر اینکه واردات بی‌رویه امروز یکی از موضوعات جدی است که آسیب‌های زیادی را به بخش کشاورزی وارد می‌کند، گفت: ما باید به صورت نقدی و هدفمند به بخش کشاورزی یارانه دهیم و اگر چنین شرایطی در کشور پیش نیاید، ما مخالف اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها هستیم.

** حسینی: ‌فاز دوم هدفمندی نباید به ‌گام نهایی تبدیل شود

سید‌عماد حسینی نماینده مردم قروه و سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس طی سخنانی در جلسه علنی امروز(سه‌شنبه) درباره نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، اظهار داشت: طبق مصوبه مجلس در قانون هدفمندی یارانه‌ها، باید قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی به ۹۰ درصد قیمت فوب خلیج فارس در فرآیند ۵ ساله برسد و افزایش یابد.

وی افزود: نکته دیگری که در قانون یارانه‌ها باید در نظر گرفته شود، قیمت تمام شده برق است. دولت باید قیمت برق را به صورت قیمت‌های ترجیحی اعمال کند در حالی که هم‌اکنون خانوار‌هایی که از میزان برق بیشتری استفاده می‌کنند، با خانوار‌هایی که از میزان برق کمتری استفاده می‌کنند، یکی هستند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه باید هدفمندی یارانه‌ها را به صورت یک سیاست قیمت در نظر بگیریم، تصریح کرد: انتظار مجلس و قانون یارانه‌ها این است که گام دوم اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها به گام نهایی تبدیل نشود تا از تورم و رکود اقتصادی جلوگیری شده و نقدینگی در کشور نیز کنترل شود.

** مصباحی‌مقدم: هدفمندی یارانه‌ها نقدینگی ۵۵ هزار میلیاردی ایجاد کرد

در ادامه نیز حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی با اشاره به آثار و برکات مثبت اجرای این قانون اظهار داشت: مجلس در ابتدای اجرای این قانون از رکود، بیکاری و آثار نامناسب اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه‌ها نگران بود که پس از اجرا نیز آثار ناگواری در بخش تولید رخ داد مثل بیکار شدن افرادی که در بنگاه‌های تولیدی شاغل بودند همچنین ما شاهد کاهش نرخ رشد تولید بودیم.

وی همچنین گفت: در ابتدای اجرای این قانون پیش‌بینی ۴۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی می‌شد که ما چاره‌ای نداشتیم و سهم تولید را کاهش دادیم‌ اما پس از اجرا با توزیع پول به حساب خانوارها، ‌تقاضاها افزایش یافت و همچنین دولت با استقراض پول از بانک مرکزی سبب شد تا ۵۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید ایجاد شود که پس از ایجاد این نقدینگی تقاضا افزایش یافت اما عرضه افزایش پیدا نکرد که همین موضوع سبب بالا رفتن قیمت‌ها شد.

وی همچنین در خصوص تخلفات دولت در اجرای فاز نخست قانون هدفمند کردن یارانه‌ها گفت: ‌در ۱۵ ماه اجرای این قانون، ۱۳ مورد تخلف از قانون را در خصوص دولت داشتیم که گزارش این تخلفات در کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی احصا کردیم و این گزارش به دست هیئت رئیسه داده شده تا در دستورکار قرار گیرد.

** توکلی: گرانی‌ها به گوجه‌فرنگی نارمک هم رسیده است

همچنین احمد توکلی نماینده مردم تهران و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس نیز با بیان اینکه اعتراض مردم از تورم و گرانی‌ها بسیار شدید است، گفت: آنقدر این تورم و گرانی زیاد شده که به گوجه فرنگی نارمک هم رسیده و صدای دولتی‌ها نیز از این گرانی‌ها درآمده است.

وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌ها از نرخ تورم قابل پیش‌بینی گفت: مرکز پژوهش‌ها طی گزارشی اعلام کرد که نرخ تورم قابل پیش بینی پس از اجرا از حدود ۱۵.۷ دهم دولت است و ۶۰.۹ درصدی که برخی مسائل نشان می‌داد اما مرکز پژوهش‌ها از سوی دولت متهم شد که اشتباه می‌کند‌ البته ما برای هیچ نرخی قسم نخوردیم اما اصرارمان این بود که با احتیاط بیشتری این قانون اجرا شود.

این نماینده تهران با اشاره به گزارش وزیر اقتصاد در خصوص میزان نقدینگی که بین مردم تقسیم شد، گفت: تا بهمن ماه سال گذشته که حدود ۱۴ماه از اجرای قانون می‌گذشت، طبق گزارش وزیر اقتصاد حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان صرف این کار شده است در حالی که قرار بود با گران کردن حامل‌های انرژی دولت درآمد کسب کند و همان درآمد را بین سه بنگاه اقتصادی تولید، خانوار و دولت پخش کنیم لذا اگر دولت این کار را می‌کرد، نقدینگی تغییری نداشت گرچه به دلیل تغییر روش مصرف‌کنندگان برخی کالاها اندکی گران می‌شد اما تغییر نقدینگی و فشار تقاضای موثر بالا نمی‌رفت.

توکلی بر همین اساس تصریح کرد: دولت در این مدت از حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان، ۲۹ هزار میلیارد تومان را به دلیل افزایش قیمت‌ها و حامل‌های انرژی از مردم می‌گرفت و بقیه آن را از محل منابع نفتی روی آن می‌گذاشت و به مردم نقدینگی می‌داد.

وی با بیان اینکه با این روش پول پرقدرت به جامعه تزریق شد و با ضرب بر ۴.۶، ۵۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به مردم داده شد، ‌ گفت: بنابراین با این روش و با تحریک تقاضا و فشار بر عرضه نتیجه طبیعی آن افزایش قیمت‌هاست که اکنون نرخ تورم مصرف کننده از آذر ۸۹ تا آذر ۹۰، ‌۲۱.۵ درصد است و برای تولیدکننده حدود ۴۰ درصد است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین گفت: دولت در کمیسیون تلفیق دو پیشنهاد آورده که درآمد کسب شده توسط دولت از محل اجرای هدفمندی به صد یا ۱۳۵ هزار میلیارد تومان برسد.

همچنین نماینده دولت در کمیسیون گفت که اگر با این پیشنهادها موافقت شود، قیمت هر متر مربع آب ۳۵۰ تومان می‌شود، همچنین مبلغ برق ۱۴۲ تومان خواهد شد در حالی که اکنون ۴۵ تومان است یعنی سه برابر می‌شود، همچنین قیمت هر متر مربع گاز نیز از ۷۰ تومان به ۳۵۵ تومان می‌رسد.

توکلی افزود: اگر کمیسیون تلفیق بخواهد مبلغ ۷۲ هزار میلیارد تومان را تعیین کند، قیمت‌ها حدود ۲.۲ تا ۴.۳ برابر می‌شود که مطمئنا می‌گویم این قیمت‌ها برای مردم قابل تحمل نیست البته دولت آقای احمدی‌نژاد هر کاری که دلش می‌خواهد انجام می‌دهد و مجلس هم کاری به کارش ندارد لذا مردم معترضند.

** نهاوندیان: هزینه‌های تولید بالا رفته / با گرانی‌ها مقابله شود

محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی طی سخنانی در صحن علنی مجلس در مورد اجرای قانون هدف‌مندی یارانه‌ها با بیان اینکه در آغاز اجرای هدفمندی یارانه‌ها با وجود مسائل روانی توفیقات خوبی داشتیم، افزود: توفیق کامل هدفمندی در یک مجموعه کامل تحول اقتصادی امکان‌پذیر است؛ در نگاه دولت هم قرار بود طرح تحول اقتصادی اجرا شود که هدفمندی یارانه‌ها نخستین گام این طرح بود. اصلاح سیستم بانکی و مالیاتی از جمله دیگر مواردی است که باید در طرح تحول اقتصادی مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس اتاق بازرگانی اظهار داشت: آن چیزی که در قانون برای سهم تولید تصویب شد، ۳۰درصد بود که این ۳۰درصد در سال اول محقق نشد لذا احاساس مدیران تولیدی این نبود که آن چیزی را که قرار بود، پرداخت شود، پرداخت شده است.

نهاوندیان گفت: در حال حاضر در شرایطی به سر می‌بریم که هزینه‌های تولید هر کدام به دلیلی افزایش پیدا کرده است؛ هزینه مالی به دلیل افزایش سود سپرده‌ها به هزینه دستمزد و مواد اولیه نیز به جهت افزایش قیمت ارز جهش داشته است و اگر حامل‌های انرژی هم افزایش پیدا کند، هزینه‌های تولید هم بالا می‌رود.

رئیس اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: برخورد تعزیراتی در این رابطه به تنهایی کارساز نیست، البته باید با گرانی‌ها مقابله شود.

** وزارت صنعت هزار میلیارد تومان تسهیلات و ۴۰۰ میلیارد بلاعوض پرداخت کرد

مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز طی سخنانی در خصوص نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، این طرح را یکی از بزرگترین طرح‌های اصلاح ساختار اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: دولت آماده است گام‌های اصلی را بردارد و با مردم و بخش تولید نیز همکاری کند؛ بنده منحنی سینوسی تورم در کشور بعد از اجرای قانون یارانه‌ها را تائید می‌کنم اما می‌دانید که تحلیل‌های دیگری را هم می‌توانید در این زمینه مطرح کنیم و بنده نمی‌خواهم فشار ناشی از تحریم‌ها را در اینجا بیان کنم. "

وزیر صنعت، معدن و تجارت بر همین اساس یادآور شد: وزارت صنعت از مسیر هدفمندی یارانه‌ها مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان دریافت کرد که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن را با نرخ سود چند درصدی تسهیلات ارائه داد و ۴۰۰ میلیارد تومان را نیز یارانه بلاعوض داد و برای تولید صنعتی حامل‌های انرژی و سوخت و برق نیز به صورت تعویضی قیمت‌هایی داده شد.

وی گفت: وزارت صنعت در ۴ محور، تولید صنعتی و معدنی و خدمات تجاری را هدایت و حمایت کرد که جمعا ۳ هزار میلیارد تومان، ما در محور اصلی، قیمت‌های ترجیحی را قائل شدیم و در محور دوم یارانه‌هایی را پرداخت کردیم و در سومین اقدام نیز پروژه‌های بازسازی کوچک و بزرگ را آغاز کردیم که ۳ هزار و ۵۰۰ پروژه بازسازی کوچک در آغاز راه داریم و در چهارمین اقدام نیز قیمت فروش محصولات صنعتی اصلاح شد و ما بین ۵ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت‌ها را پذیرفتیم.

** خلیلیان: وزارت کشاورزی با وزارت نفت برای گاز‌رسانی به واحد‌های کشاورزی توافق کردند

صادق خلیلیان وزیر امور جهاد کشاورزی نیز در سخنانی به ارائه گزارشی از روند اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در صحن علنی مجلس پرداخت و اظهار داشت: هدفمندی یارانه‌ها یک انقلاب بزرگ در کشور ما محسوب می‌شود که محدوده آن فقط به اقتصاد نمی‌رسد بلکه ابعاد سیاسی و اجتماعی هم دارد.

خلیلیان اظهار داشت: سرمایه‌گذاران هم‌اکنون در حال احداثواحد‌های جدیدی هستند و این نشان می‌دهد که در سال ۹۰ انگیزه سرمایه‌گذاری هم به وجود آمده است ما کمک‌هایی را برای مدیریت وضع موجود به گاوداران کردیم مثلا وام‌های آنها را ۵ ساله استمهال کردیم و ۲۰۰ میلیارد هم در اختیار صندوق حمایت از دامداران برای تامین علوفه قرار دادیم.

وی ادامه داد: با وزارت نفت هم توافقاتی داشتیم که به واحد‌های کشاورزی گازرسانی انجام دهیم که این کار هم شروع شده است. ما برای حل مشکلات کشاورزان و واحد‌های تولیدی وام قرض‌الحسنه بدون دریافت وثیقه را برای آنها در نظر گرفتیم که هر کدام از کشاورزان یا واحد‌هایی که مراجعه کردند، وام را به آنها دادیم.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ما می‌توانستیم روال قبل را ادامه دهیم و کود و سم مجانی در اختیار کشاورزان بگذاریم ولی آن وقت تکنولوژی ما تغییری نمی‌کرد.

** فرزین: دولت در هدفمندی ‌بطور قانونی از ردیف‌های بودجه استفاده کرده است

محمد‌رضا فرزین دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها نیز طی سخنانی درباره نحوه اجرای فاز دوم قانون یارانه‌ها در صحن پارلمان، مدیریت انرژی برای صرفه‌جویی و کند‌شدن نرخ رشد مصرف انرژی در کشور را هدف اول اجرای قانون یارانه‌ها دانست و تصریح کرد: برقراری عدالت دومین هدف این قانون بود تا روش پرداخت یارانه‌ در کشور تغییر یافته و عادلانه شود و سهم اغنیا که بیش از سهم فقرا بود، اصلاح شود و سهم فقرا افزایش یابد.

دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها توجه به بخش تولید را سومین هدف اجرای قانون یارانه‌ها دانست و متذکر شد: با توجه به اینکه قرار بود در اجرای قانون یارانه‌ها قیمت حامل‌های انرژی اصلاح شود، این مسئله در دوره‌ای باعثمی‌شد در حوزه انرژی و داخلی، روی تولید تاثیر‌گذار باشد و ۲ نگرانی از این جهت وجود داشت که یکی نگرانی از تورم بود و نگرانی بعدی آثار منفی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تاثیر آن بر بخش تولید بود که البته این نگرانی‌ها نیز جزء ذات اجرای قانون یارانه‌ها بود.

فرزین در ادامه سخنانش با ذکر این نکته که در مورد هدف اول یعنی صرفه‌جویی گزارش دقیقی به نمایندگان مجلس ارائه شده است، گفت: درباره صرفه‌جویی‌ها اعداد و ارقام مشخص وجود دارد، اگر سهمیه‌بندی بنزین و قانون یارانه‌ها عمل نمی‌شد، امروز روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین باید در کشور مصرف می‌شد که این رقم هم‌اکنون در کشور(میزان مصرف بنزین به طور روزانه) ۵۹.۳ میلیون لیتر است، قبل از هدفمندی یارانه‌ها میزان مصرف بنزین در کشور ۶۲.۸ میلیون لیتر بود که هم‌اکنون نرخ رشد منفی ۶ درصد را داشته است.

" زمانی که اجرای قانون یارانه‌ها را آغاز کردیم، تورم نقطه به نقطه برابر با ۱۲.۸ درصد بود و در بهمن ماه به ۱۸.۰۲ درصد رسید و در خرداد ماه به ۲۲.۳۱ درصد افزایش یافت و در تیرماه به ۲۱.۰۶ درصد کاهش یافت. یعنی بعد از ۶ ماه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، تاثیر خود را روی شاخص گذاشت.

" قیمت بنزین سهمیه‌ای نسبت به قیمت سقف قانون در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها ۵۳ درصد و بنزین آزاد ۹۲ درصد اصلاح شد و قیمت نفت گاز آزاد ۵۲ درصد و نفت گاز سهمیه‌ای ۲۲ درصد اصلاح شد. "

* باهنر: مجلس از قانون یارانه‌ها پشیمان نیست؛ سهم تولید پرداخت نشده است

محمدرضا باهنر نائب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، طی سخنانی پس از پایان مذاکرات نمایندگان مجلس و دولتی‌ها در خصوص نحوه اجرای فاز دوم قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، اظهار داشت: در نحوه کسب منابع لازم برای هدفمندی یارانه‌ها و واریز پول به حساب مردم شکی نیست اما در نحوه کسب این درآمدها اختلاف نظراتی وجود دارد اختلاف برداشت‌های قانونی در این زمینه بین مجلس و دولت وجود دارد اما اینکه تصور شود مجلس از ادامه اجرای قانون هدفمند سازی یارانه‌ها پشیمان شده، به هیچ وجه این طور نیست و راهی که آغاز شده انشاءالله باید تا پایان محکم و قوی پیگیری و دنبال و کنترل شود تا از مسیر قانونی خود خارج نشود.

نائب رئیس اول مجلس در بخش دیگری از سخنانش با ذکر این نکته که باید به این موارد توجه و دقت شود، گفت: سال گذشته قیمت ارز و ریال به شدت نوسان داشت و قیمت ریال به شدت سقوط کرد و همه ما در جریان دو ماه آخر سال ۹۰ قرار داریم و باید دانست که همین مجموعه نقدینگی‌هاست که چنین مسائل و مشکلاتی را پیش می‌آورد.

وی افزود: تعدادی از نمایندگان پیشنهاد کردند که مجموعه‌ای از نمایندگان مجلس این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهند اما به نظر بنده خود کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی برای بررسی این موضوع کفایت می‌کند چرا‌که نمایندگان همه کمیسیون‌های تخصص پارلمان در کمیسیون طرح تحول اقتصادی حضور دارند و انشاءالله به این موارد رسیدگی می‌شود.

نائب رئیس اول مجلس بر همین اساس یادآور شد: دولت می‌گوید که در برداشت منابع کار خلاف قانون انجام نداده است اما به اعتقاد مجلس تخلفاتی صورت گرفته اما در اینجا تلاش همه ما برای اصلاح امور است و اصلا موضوع مچ‌گیری برای اجرای این پروژه خطیر نیست.

باهنر تاکید کرد: واقعا جای تشکر دارد، دولت در نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بسیار خوب عمل کرده و نتایج خوبی نیز به دست آ‌ورده است اما در مورد سهم تولید، هنوز مجلس قانع نشده است و به نظر می‌رسد حتی ۲۰ درصد مصوب مجلس نیز به بخش تولید اختصاص نیافته است.

" دولت می‌تواند از این طرح در راستای اجرای قانون یارانه‌ها به جای افزایش نقدی سهم خانوارها، سایر مشکلات خانوارها را حل کند و می‌تواند از این پس ارائه یارانه به مردم با افزایش میزان یارانه‌های نقدی انجام نشود ".

باهنر در خاتمه گفت: ‌ دولت می‌تواند از این پس منابع حاصل از اجرای قانون یارانه‌ها را در بخش درمان، تامین اجتماعی، اشتغال جوانان و مسکن ثبت کند و بایستی دولت کمک‌های نقدی و غیرنقدی به خانوارها داشته باشد.

* مجوز مجلس به دولت برای ‌افزایش سهم ‌در صندوق بین‌المللی پول

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز خود کلیات و جزئیات لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول و پذیرش اصلاحیه اساسنامه آن را بررسی و با ۱۳۷ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر کلیات آن را تصویب کردند.

بر این اساس سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس طی سخنانی گزارش این کمیسیون در خصوص افزایش سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول را قرائت کرد و از آنجا که کلیات این لایحه هیچ مخالفی نداشت، نماینده موافق نیز صحبت نکرد و هیئت رئیسه مجلس کلیات این لایحه را به رای گذاشت.

در ادامه نیز هیئت رئیسه ماده واحده لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول و پذیرش اصلاحیه اساسنامه آن را به رای گذاشت که وکلای ملت این بار نیز با ۱۴۲ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع با آن موافقت کردند.

طبق این مصوبه مجلس و در ماده واحده این لایحه، مجلس به دولت اجازه داد تا سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران را بر اساس مصوبه چهاردهمین دور بازنگری عمومی سهمیه‌ها و تغییرات سازمانی هیئت عامل صندوق بین‌المللی پول و از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به ۲ میلیارد و ۶۹ میلیون و ۹۰۰ هزار حق برداشت محصول افزایش دهد و به سطح ۳ میلیارد و ۵۶۷ میلیون و یکصد هزار حق برداشت محصول ترمیم کرده و اصلاحیه اساسنامه صندوق بین‌المللی پول را مشتمل بر ۱۵ بند به شرح پیوست مورد پذیرش قرار دهد و اسناد آن را مبادله کند.

* کوچک‌زاده: تبلیغات یک گروه ۲ روز قبل از آغاز قانونی تبلیغات در مجلس توزیع شد

مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در تذکری آیین‌نامه‌ای در صحن علنی مجلس با اشاره به بند ۱۱ ماده ۲۳آیین‌نامه داخلی مجلس دانست و گفت: ‌ می‌گویند هرچه بگندد، نمکش می‌زنند وای به روزی که بگندد نمک، لذا باید بگویم با چه توجیهی در مرکز قانون‌گذاری کشور قبل از صبح روز پنجشنبه که زمان آغاز تبلیغات انتخابی است، تبلیغات یک گروه انتخاباتی در مجلس توزیع شد.

کوچک‌زاده بر همین اساس از خبرنگاران حاضر در صحن علنی مجلس خواست تا آن تبلیغ انتخاباتی را ببینند و آن را ثبت کنند و گفت: باید بدانید که میزان پایبندی این دوستان به قانون به همین میزان است که در مرکز قانون کشور برخلاف قانون تبلیغات انتخاباتی توزیع می‌کنند و هیئت‌رئیسه نیز توجهی به این موضوع ندارد.

وی افزود: باید بدانیم که اگر چیزی قرار است در مجلس توزیع شود، باید با اجازه هیئت‌رئیسه باشد‌ اما این افراد یک تبلیغ با ۱۶صفحه رنگی در صحن علنی توزیع می‌کنند.

در ادامه محمدرضا باهنر در پاسخ به تذکر کوچک‌زاده گفت: شما لطف فرمودید که اسم این گروه انتخاباتی را نبردید اما باید بگویم یک نشریه‌ای را یکی از نمایندگان به برخی از همکاران نماینده داده است. چیزهایی که در صحن توزیع می‌شود، اگر از سوی سیستم اداری مجلس باشد، از هیئت‌رئیسه سؤال می‌کند اما اگر خود نمایندگان بخواهند یک موضوعی را توزیع کنند، از هیئت‌رئیسه سؤال نمی‌کنند و نیازی نیز به پرسیدن سؤال نیست.

نایب‌ رئیس اول مجلس گفت: این تبلیغات عمومی نیست و به برخی از نمایندگان داده شده است، همچنین بسیاری از نهادهای تبلیغاتی نیز از جمله گروه تبلیغاتی شما نیز تبلیغات خود را آماده کرده‌اند و به سمت ستادها در حال حمل و نقل است و اینها را به طرفداران خود نیز می‌دهند که اینها بحثتبلیغات عمومی و میدانی و خیابانی نیست و اینگونه تبلیغات انشالله از صبح پنج‌شنبه شروع می‌شود.

* تذکر آئین‌نامه‌ای زاکانی در پاسخ به تذکر حسینیان

همچنین علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در تذکری آئین‌نامه‌ای در صحن علنی مجلس با اشاره به تذکر یکی از نمایندگان مجلس، اظهار داشت: تذکر من ماده ۷۷ آئین‌نامه داخلی مجلس است و باید بگویم که جناب آقای حسینیان صبح امروز تذکری را دادند که محل بیان آئین‌نامه‌ای آن کاملا محل تشکیک بود. ‌ اما به هرحال ایشان دو جهت را پیرامون بنده بیان کردند که جهت اول آن بحثغیبت‌های من در صحن علنی است که ای کاش از بنده می‌پرسیدند و من توضیح می‌دادم، چرا‌که شاید لازم نباشد ایشان نکاتی که اطلاع ندارند را از تریبون مجلس به سمع و نظر مردم برسانند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه بنده نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰، مسئول بخش اجرایی این کمیسیون و مسئول کمیته اقتصادی این کمیسیون هستم، گفت: رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با هیئت رئیسه هماهنگ کرده تا من فرصت‌های خود را برای کار در کمیسیون صرف کنم و برای من مأموریت محسوب شود.

زاکانی از نمایندگان خواست تا ظلم نکنند و گفت: خوب نیست که اینگونه عمل کنیم. همچنین نکات دیگری را آقای حسینیان اعلام کرد که بنده نه در شأن خودم و نه در شأن مردم و مجلس می‌دانم که وقت مجلس را بگیرم و جواب آنها را بدهم لذا از خدا می‌خواهم تا عاقبت بنده و ایشان را ختم به خیر کند.

در ادامه محمدرضا باهنر در پاسخ به تذکر زاکانی، گفت: در رابطه با ماموریت‌های آقای زاکانی در کمیسیون اصل ۹۰ بنده به عنوان معاون نظارت مجلس شاهدم و بسیاری از اقداماتی را که باید انجام شود، ایشان زحمت می‌کشند و آنها را انجام می‌دهند. ‌عدم حضور آقای زاکانی در جلسات مجلس نیز با توافق هیئت رئیسه است ولو اینکه اگر غیبتی هم داشته باشند، هیئت رئیسه مثل بقیه نمایندگان اسم ایشان را می‌خواند.

* مذاکرات نمایندگان درباره اصلاح قانون هدفمندی / اصلاح قانون تا ۱۷ اردیبهشت مسکوت ماند

دو‌فوریت طرح اصلاح ماده ۱ قانون هدفمند کردن یارانه‌ها یکی دیگر از دستور‌کارهای نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز پارلمان بود.

جمشید انصاری نماینده مردم زنجان پس از در دستور قرار گرفتن این طرح دو‌فوریتی طی سخنانی به عنوان طراح این طرح اظهار داشت: در قانون عبارت تعیین قیمت در پایان ۵ ساله به گونه‌ای درج شده که برداشت از آن این است که دولت کف قیمت را می‌تواند ۹۰ درصد قیمت تحویل روی کشتی(فوب) خلیج فارس برای تعیین قیمت حامل‌های انرژی و ۷۵ درصد قیمت فروش گاز طبیعی به کشورهای دیگر قرار دهد.

وی افزود: در بحث‌هایی که در کمیسیون تلفیق نیز داشتیم، مشاهده شد که علی‌رغم مذاکرات زمان تصویب نماینده دولت معتقد بود که حداقل ۹۰ درصد و ۷۵ درصد کف قیمت است و دولت می‌تواند قیمت حامل‌های انرژی را بیشتر از ۱۰۰ درصد نیز افزایش دهد.

این نماینده مجلس ادامه داد: طبق مذاکرات که در زمان تصویب قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نیز انجام شد، این سقف مشخص شد لذا دوستان طراح تصمیم گرفتند طرحی را تهیه کنند تا این مشکل رفع شده و برای دولت سقف افزایش قیمت بیشتر از ۱۰۰ درصد لحاظ شود.

* در ادامه محمود احمدی بی‌غش نماینده مردم شازند در مجلس در مخالفت با این طرح گفت: طبق سخنان طراح طرح مشخص شد که این طرح به دلیل سخنان نماینده دولت در کمیسیون تلفیق آماده شده است در حالی که ما این قانون را بر طبق نظرات چند ساله کارشناسان در دولت و مجلس به تصویب رساندیم. بنابراین عاقلانه نیست که ما قانونی که نظرات کارشناسی بر روی آن شده است را به دلیل برداشت اشتباه یک فرد تغییر دهیم آن هم در حالی که مجلس هشتم در روزهای پایانی خود طرح‌های مهمی دارد.

این نماینده مجلس ادامه داد: وقتی مجلس هشتم که قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را به تصویب رسانده، آن را به راحتی تغییر می‌دهد، دیگر چه انتظاری از مجلس‌های بعدی و به خصوص مجلس نهم است که مصوبه را به کلی تغییر ندهد.

* در ادامه همچنین نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس طی سخنانی در موافقت با دو‌فوریت طرح اصلاح ماده ۱ قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اظهار داشت: در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بحثاشتغال جوانان باید از اولویت‌های مجلس باشد چرا‌که روا نیست جوانان تحصیل‌ کرده ما بیکار باشند.

این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم ایجاد سقف افزایش قیمت‌ها گفت: ما در قانون نگفته بودیم که دولت یک شبه قیمت بنزین را به ۷۰۰ تومان برساند بلکه دولت باید به صورت پلکانی آن را بالا می‌برد لذا همین اجراهای غلط سبب شد تا تولید و صادرات ما تعطیل و جوانان بیکار شوند.

قاضی‌پور با بیان اینکه تورم و گرانی در کشور طغیان کرده است، گفت: افزایش بی‌رویه قیمت‌ها سبب شده تا گوجه فرنگی در محله رئیس‌جمهور هم گران شود و داد مردم در بیاید لذا باید فکری به حال این مسائل کرد.

این نماینده مجلس ادامه داد: اینها می‌خواهند تولید را متوقف و خزانه را خالی کنند و در سال تولید ملی جنس خارجی وارد کشور کنند اما باید بدانند که مجلس اجازه چنین کاری را نخواهد داد.

پس از سخنان این نمایندگان و به دلیل اینکه دو موافق و دو مخالف دیگر در خصوص این طرح قصد صحبت داشته‌اند، محمدرضا باهنر رئیس مجلس از آنها خواست تا ادامه این بحثو بررسی دو فوریت و تصویب کلیات آن را به جلسه بعد مجلس موکول کنند که با موافقت نمایندگان مجلس این طرح مسکوت ماند تا در جلسه مجلس که در روز ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، این طرح بررسی شود.

* تقدیر ۱۶۲ نماینده از مدیریت شهرداری تهران در مهار سیل پایتخت

۱۶۲نفر از نمایندگان مجلس با امضای بیانیه‌ای از اقدامات شهرداری تهران در جلوگیری از خسارات ناشی از سیل اخیر پایتخت تقدیر و تشکر کردند.

در این بیانه‌ که محمد دهقان عضو هیئت‌رئیسه مجلس آن را قرائت کرد، از اقدامات و مدیریت شایسته شهردار و مدیریت شهری تهران در جلوگیری از خسارات ناشی از سیل اخیر تهران تقدیر و تشکر شده است.

همچنین نمایندگان در این بیانیه اظهار امیدواری کردند که مسئولان دولتی و نهادهای شهری تدابیری اساسی و همه‌جانبه را در آینده برای مقابله با بحران‌های احتمالی مشابه به عمل آورند.

* مجلس هفته آینده جلسه ندارد / جلسه بعدی ۱۷ اردیبهشت

‌جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس با اعلام محمدرضا باهنر یافت.

باهنر پیش از پایان جلسه اعلام کرد: از همه کمک‌ها و مساعدت‌های نمایندگان مجلس تشکر می‌کنم که امروز همراهی کردند و لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه مجلس هفته آینده برای سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه‌شان جلسه ندارد، ‌گفت: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۳۹۱ کل کشور ظرف امروز یا فردا انشالله گزارش خود را تقدیم مجلس می‌کند و اگر هم نتوانست، حداکثر تا هفته آینده این گزارش را به هیئت‌رئیسه ارائه می‌دهد.

نایب رئیس اول مجلس بر همین اساس با ذکر این نکته که جلسه آینده پارلمان ۱۷اردیبهشتماه تشکیل میشود، گفت: انشالله رسیدگی به بودجه ۹۱ را در صحن علنی از جلسه بعدی مجلس آغاز میکنیم و دستور جلسه نیز در جانامهای نمایندگان قرار میگیرد.