پروپاگاندای رسانه‌های اصلاح‌طلب برای القای لزوم پذیرش FATF
​با نزدیک شدن به پایان مهلت ۴ ماهه ایران برای پیوستن به لوایح چهارگانه FATF‌ ، در چند روز گذشته رسانه‌های اصلاح طلب موج جدیدی برای اقناع جامعه در جهت الحاق این لوایح را دوباره آغاز کردند.

اخبار سیاسی- در همین راستا فقط طی ۴۸ ساعت گذشته؛ چندین مصاحبه و تحلیل در رسانه‌های اصلاح طلب اعم از روزنامه‌ها و سایت‌ها منتشر شده است که در ادامه برخی از آنها را مشاهده می‌کنید.

خبرگزاری ایسنا در گفت‌وگویی با مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری که در روز دوشنبه ۲۵ آذر منتشر کرده؛ عدم تصویب FATF را تحریم همه ملت ایران را دانسته و نوشته است: «عدم تصویب FATF منجر به تحریم همه ملت ایران می‌شود؛ در واقع دیگر تحریم افراد و اشخاص نیست بلکه ملیت ایرانی را هدف قرار می‌دهد.»

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

خبرآنلاین در روز سه شنبه ۲۶ آذر گفت‌وگویی با یک استاد حقوق بین‌الملل به نام مولائی با تیتر «نپیوستن ایران به کارگروه ویژه مالی چه هزینه‌هایی برای ایران دارد؟» منتشر کرده و در آن از قول این استاد حقوق بین الملل نوشته است: «در تمامی کشورها، بانک‌های مرکزی نحوه ارتباط مالی کشور مورد نظر با جهان را رهبری می‌کنند. معلوم نیست در شرایطی که بانک مرکزی کشورمان به عنوان تخصصی‌ترین نهاد پولی و مالی، تا این اندازه بر پیوستن ایران به گروه ویژه مالی تاکید دارد، چرا از این دیدگاه کارشناسی استقبال نمی‌شود؟»

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

ایلنا هم برای اینکه از قافله عقب نماند در روز سه‌شنبه دو گفت‌وگو منتشر کرد و در مصاحبه‌ای با عضو مجلس ششم چنین مطرح کرده است: «آنچه مسلم است این است که یک جریانی در کشور که امروز در مجمع تشخیص مصلحت نظام اکثریت را دارند و الان منتقد دولت هستند نمی‌خواهند مسیر‌هایی که می‌تواند به دولت کمک کند تا دولت بتواند برای بازگشایی گره‌های معیشتی مردم حرکتی را انجام دهد فضایش فراهم شود. از طرفی هم نمی‌خواهند که مسئولیت این مساله را به عهده بگیرند.

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

دومین مصاحبه خبرگزاری ایلنا با احمد حکیمی‌پور عضو سابق شورای شهر تهران و دبیرکل حزب اراده ملت ایران از جناح اصلاح طلب است که در آن هم این چنین به موضوع می‌پردازد: «نمی‌خواهند در این دولت اتفاقات مثبت بیفتد. روزشماری می‌کنند که دولت زود و تا پیش از پایان مهلت قانونی‌اش کنار بکشد یا اینکه در مهلت قانونی خود نتواند کار مثبتی انجام دهد تا به مردم بگویند رای دادن شما فایده‌ای ندارد یعنی رای را بی‌اثر کنند که این کار متاسفانه آثار زیان‌بار بسیاری دارد.»

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

ایسنا در روز سه‌شنبه هم با مهرنیا مصاحبه می‌کند که در آن مسئله ورود ایران به لیست سیاه مطرح می‌شود و مهرنیا می‌گوید: «اگر ایران به شکل قطعی وارد لیست سیاه شود اولین خروجی آن اجماع بین المللی علیه ایران در حوزه فعالیت‌های اقتصادی است.»

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

روزنامه ایران هم سه‌شنبه در گزارشی در صفحه اول خود چنین تیتر کرد: بررسی دوباره اف‌ای‌تی اف در مجمع

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

روزنامه اعتماد با انتقاد از عملکرد صداوسیما و مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی و نقد این لوایح تیتر کرد که: تریبون‌های یک طرفه

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

روزنامه همشهری هم با همسویی با رسانه‌های اصلاح طلب با لحنی جالب تیتر کرده است که: هشدار‌های دوستانه درباره FATF.

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

روزنامه آفتاب یزد هم در در صفحه اول خود در مقاله‌ای با لحنی انتقادی تیتر زده است که: «به جهنم که در لیست سیاه رفتیم».

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

این حجم از پروپاگاندای رسانه‌ای اصلاحات برای ایجاد فضا علیه بررسی موضوعی و کارشناسانه این لوایح نشان از آن دارد که حتی پس از ماجرای برجام و بدعهدی‌ها و خدئه‌های طرف‌های غربی، آنها همچنان امیدوارانه به این مسئله نگاه می‌کنند. بعد از این فضاسازی‌ها سؤال اساسی این است که آیا این حجم از تمرکز روی این موضوع، اتفاقی است یا این هجمه‌ها هدفمند است؟

هجمه رسانه‌ای جریان اصلاح طلب در حالی است که در مورد برجام چنین رفتاری را از آنان شاهد بودیم و لقب‌هایی مانند آفتاب تابان به برجام دادند و چنین بیان کردند که مشکل آب خوردن مردم هم با برجام حل می‌شود و حتی تا جایی پیش رفتند که امضای وزیر امور خارجه اسبق آمریکا یعنی جان کری را تضمین القاء کردند.

اصلاح‌طلبان در حالی، برای عدم عضویت ایران در کارگروه ویژه مالی، خسارت بالا و خطرناک نظیر قفل شدن تبادلات بانکی و مالی کشور و ذیل واژه پولشویی و تامین مالی تروریسم تعریف شدن تبادلات مالی ایران در جامعه جهانی را مطرح می‌کنند که در مورد عدم تصویب برجام هم خسارت روزانه چند صد هزار میلیارد دلاری را پیش‌بینی می‌کردند که البته پس از تصویب و اجرا این توافق چنین سرمایه و درآمدی نصیب کشور نشد.

پروپاگاندای رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص لوایح fatf

در مقابل این ذوق‌زدگی شدید و هیجان برای عضویت در کارگروه ویژه مالی از سوی اصلاح طلبان، نگاه‌های دیگری با توجه به تجربیات مذاکرات قبلی و بدعهدی‌های غربی‌ها و نکاتی که حتی وزیر امور خارجه کشورمان هم در مورد اینکه هیچ تضمینی در مورد عملکرد مثبت این کارگروه پس از عضویت ایران وجود ندارد، وجود دارد که با تصویب لوایح چهارگانه FATF مخالف‌اند یا حداقل نگاه بدبینانه دارند و خواستار یک بررسی همه‌جانبه و دقیق لوایح چهارگانه هستند.

به عنوان مثال آیت‌الله مجهتد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که آیا دولت پاسخی به ۱۱ سوال کمیسیون‌های تخصصی درباره لوایح مرتبط با FATF داده است، گفت: هنوز دولت در این باره پاسخی به ما ارائه نکرده است.

 حجت‌اللّه عبدالملکی کارشناس اقتصادی هم درباره پیامدهای عضویت ایران در FATF گفت: FATF یک سری قواعدی را مطرح می‌کند که بر روی استانداردگذاری‌های اقتصادی ما در تعاملات بانکی موثر است. البته قواعد FATF‌ برای شبکه بانکی دنیا الزام‌آور نیست یعنی توصیه‌هایی از سمت FATF به بانک‌های مختلف می‌شود که بانک‌های دنیا در کشورهای مختلف می‌توانند آن را اجرا کنند و می‌توانند هم اجرا نکنند و این امری است که به چگونگی دیپلماسی آن کشورها بازمی‌گردد. 

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه بدون عضویت در FATF، امکان مبادلات پولی برای سفرهای زیارتی را هم نداریم، گفت: ما بارها این مسئله را توضیح داده‌ایم اما متاسفانه باز هم مطرح می‌شود و باید گفت که این مسئله به این صورت نیست که گفته شود امکان مبادلات مالی با دیگران را نخواهیم داشت.