حمایت منافقین از حزب راست‌گرای اسپانیا در انتخابات پارلمانی اروپا

 حزب «وُکس» از جناح راست‌گرای افراطی در اسپانیا تأیید کرده که 80 درصد از هزینه‌های کمپین انتخاباتی خود در انتخابات 2014 اروپا را با پول‌هایی که از گروهک تروریستی «منافقین» دریافت کرده، پرداخت کرده است.

بنا بر گزارش روزنامه «ال‌دیاریو»، قانون انتخاباتی در اسپانیا دریافت هرگونه کمک‌های نقدی و غیرنقدی از نهادها و افراد خارجی را منع می‌کند.

پس از تأیید این خبر از جانب «سانتیاگو آبسکال» رهبر حزب وکس، حزب مردم اسپانیا که اکثریت پارلمان این کشور را در اختیار دارد، اعلام کرده که مقامات این حزب راست‌گرا به زودی برای ارائه توضیحاتی در این خصوص به کمیته تحقیقات سنای اسپانیا احضار خواهند شد.

حزب مردم اسپانیا اعلام کرده، جدای از مسئله دریافت کمک مالی از نهادهای خارجی بر خلاف قوانین اسپانیا، این ارتباطات مالی میان حزب وکس اسپانیا با گروهک منافقین که زمانی از جانب کشورهای غربی نیز در فهرست گروه‌های تروریستی قرار گرفته بود، نگران‌کننده است.

واشنگتن در سال 2012 میلادی و اتحادیه اروپا نیز در سال 2009 میلادی پس از اعمال نفوذ بسیار از جانب منافقین، سرانجام نام این گروهک تروریستی را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کردند.

 


نماینده حزب وکس در سمت چپ تصویر ایستاده است

 

حزب راست گرای افراطی «وُکس» اخیرا در انتخابات پارلمانی استان «اندلس» این کشور نیز پیروز شده بود و در این انتخابات که روز ۱۱ آذر برگزار شد، ۱۲ نماینده از حزب وکس موفق شدند کرسی‌های پارلمان را از آنِ خود کنند و به این ترتیب به اقتدار مطلق سوسیالیست‌ها پایان دهند.

 

حمایت‌های منافقین از حزب راست‌گرای اسپانیا از کجا شروع شد

بنا بر این گزارش، حزب راست‌گرای اسپانیا 146 مرتبه کمک‌های مالی به ارزش 800 هزار یورو طی سه ماه مانده به انتخابات سال 2014 پارلمان اروپا از منافقین دریافت کرده است. این کمک‌ها از طریق 15 کشور مختلف از جمله آلمان، سوئیس، ایتالیا، آمریکا و کانادا در اختیار این حزب قرار گرفته است.

«آلیو ویدال کوآدراس» نماینده حزب راست‌گرای اسپانیا در انتخابات اروپا بود که البته در این انتخابات موفق به راهیابی به پارلمان اروپا نیز نشد اما وی تأیید کرده که از گروهک منافقین کمک‌های مالی دریافت کرده است.

 

 

حساب‌های حزب راست‌گرای اسپانیا هرگز مورد ارزیابی قرار نگرفته بود چرا که این حزب موفق نشد در این انتخابات کرسی را از آن خود کند.

کوآدراس در سال 2004 میلادی به عنوان یکی از 14 قائم مقام پارلمان اروپا انتخاب شده بود. وی در سال 2014 میلادی حزب مردم اسپانیا را که در پارلمان اروپا نیز کرسی داشت، ترک کرده و به حزب «وکس» ملحق شد و در انتخابات سال 2014 نیز به عنوان نماینده این حزب در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کرد که متأسفانه این حزب موفق نشد هیچ کرسی را از آن خود کند.

کوآدراس در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفته است که روابطش با گروهک تروریستی منافقین از زمانی آغاز می‌شود که وی در پارلمان اروپا در سال 1999 مشغول به فعالیت شده بود و به دلیل ارتباط وی با این گروهک بود که کمک‌های مالی در اختیار حزب «وکس» قرار گرفت.

 

 

وی در ادامه تأکید کرد که پیش از آنکه این حزب جدید را به دنبال شکست در انتخابات پارلمانی اروپا و کسب تنها 1.56 درصد آراء، ترک کند، «سانتیاگو آبسکال» رهبر حزب راست‌گرای افراطی «وکس» اسپانیا را در جریان منبع اصلی کمک‌های مالی کمپین انتخاباتی این حزب قرار داده است.

این سیاستمدار اسپانیایی در سال‌های مختلف در نشست‌های سالانه گروهک تروریستی منافقین که عمدتا در پاریس برگزار می‌شود حضور فعال داشته و در این نشست‌ها به عنوان یکی از سخنرانان کلیدی به ایراد سخنرانی نیز پرداخته است. تصاویر مختلفی از وی در کنار اعضای اصلی این گروهک تروریستی ثبت شده و به جا مانده است که همگی از ارتباط نزدیک وی با این گروهک تروریستی حکایت دارد.

 

ارتباط سیاستمداران اسپانیایی با منافقین در محافل گوناگون

بنا بر گزارش این روزنامه اسپانیایی‌زبان، ظاهرا  «آلیو ویدال کوآدراس» تنها سیاستمدار اسپانیا نبوده که در نشست‌های سالانه منافقین حضور چشمگیر داشته است.

بر اساس این گزارش، «خوزه ماریا آلفردو اسنار لوپز» نخست‌وزیر اسپانیا از سال‌های 1996 تا 2004 میلادی و همچنین «خوزه لوئیس رودریگز زاپاترو» که نخست‌وزیری اسپانیا از سال‌های 2004 تا 2011 میلادی را عهده‌دار بود، در نشست‌هایی که منافقین به مناسبت‌های گوناگون برگزار کرده‌اند، شرکت داشته‌اند.

بر اساس این گزارش، اسنار با شرکت در این نشست‌ها ضمن اعلام حمایت خود از این گروهک تروریستی و ضدانقلاب از غرب خواسته بود تا همان سیاستی که در سال 2003 میلادی در قبال عراق و «صدام حسین» دیکتاتور این کشور در پیش گرفته شد را در قبال ایران نیز در پیش گیرند.

روزنامه «ال‌دیاریو» تأکید کرد، با توجه به‌ گرایش‌های سیاسی اسنار، حمایت وی از این گروهک تروریستی مخالف تهران چندان عجیب نبوده اما زمانی که زاپاترو، جانشین وی که تا سال 2011 میلادی روی کار بود، بعد از کنار رفتن از قدرت از ایدئولوژی منافقین حمایت کرد، تعجب بسیاری نهادهای سیاسی برانگیخته شد چرا که وی تا زمانی که نخست‌وزیر اسپانیا بود، روابط خوبی با تهران برقرار کرده بود.

 

 

زاپاترو در سال 2013 میلاد در کنفرانس سالانه منافقین در پاریس سخنرانی کرد. وی سال بعد نیز در همین مراسم شرکت کرد و این بار سخنرانی خود را به زبان انگلیسی ارائه کرد. محور اصلی این سخنرانی نیز مانند دفعات قبل، صلح، آزادی، حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان بود؛ مفاهیمی که با توجه به سابقه سیاه منافقین به نظر می‌رسد که این گروهک تروریستی با آنها تقریبا بیگانه باشد هر چند که شعارهایی در حمایت دروغین از این مفاهیم سر می‌دهد، اما سابقه جنایات این گروهک بر هیچ کس پوشیده نیست.

بنا بر این گزارش، ظاهرا گروهک منافقین مبالغ قابل توجهی به افراد و نهادهایی که در نشست‌های سالانه‌شان شرکت کرده‌اند، پرداخت می‌کند که از قضا یک منبع درآمدی معمول برای نخست‌وزیران اسبق اسپانیا شده است.