محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان که در کانبرا به سر میبرد پس از دیدار و گفتوگو با جولی بیشاپ همتای استرالیایی در نشست خبری مشترک ضمن قدرردانی از مهماننوازی وزیر خارجه استرالیا، عنوان کرد: امروز درباره موضوعات متنوع و راههای گسترش همکاریها گفتگو کردیم.
وی با بیان اینکه به دنبال گسترش همکاریها با استرالیا در همه زمینهها هستیم، با اشاره به گسترش حوزه اقدامات تروریستی داعش بر همکاری 2 کشور برای مقابله با داعش و افراطگرایی تاکید کرد.
ظریف با بیان اینکه ما و استرالیا در خصوص مبارزه با تروریسم دیدگاههای مشترکی داریم، به پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان درباره جهان عاری از خشونت و افراطیگری اشاره کرد و افزود 2 کشور میتوانند با یکدیگر در این زمینه همکاری کنند.
وی عنوان کرد که با همتای استرالیایی خود درباره مناسبات دوجانبه، حقوق بشر، افراطگرایی و... گفتوگو کرده است.
وزیر خارجه کشورمان عنوان کرد که گفتوگوهای سازندهای با همتای استرالیایی خود داشته است.
وی نسبت به تبادل هیأتها اعم از هیأتهای پارلمانی و رفت و آمد تجار و بازرگانان ابراز امیدواری کرد.
وزیر خارجه با اشاره به موضوع حقوق بشر و استفاده سیاسی از آن افزود: ایران تنها کشور منطقه است که انتخابات برگزار میکند.
وی همچنین اظهار داشت: ما از برنامه موشکی خود علیه هیچ کشوری استفاده نمیکنیم و برنامه موشکی ما دفاعی است.
ظریف بر همکاری 2 کشور در زمینههای مختلف از جمله مبارزه با قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان تاکید کرد.
وی در پاسخ به سوالی با بیان اینکه ایران مخالف افراطیگری است، درباره بحران سوریه بر حل این بحران از طریق راه حل سیاسی تاکید کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی اسلام را دین صلح و دوستی برشمرد و افزوز: اسلام مخالف افراطیگری است و مسلمانان نیز قزبانی داعش و گروههای افراطی خشن شدهاند.
خبرنگار افغان به زبان فارسی از ظریف پرسید که شما از استرالیا چه میخواهید؟ که ظریف در پاسخ عنوان کرد: ما به دنبال همکاری با استرالیا هستیم و معتقدیم ظرفیتهای متنوعی برای همکاری بین 2 کشور وجود دارد.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره برنامه موشکی گفت: آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه ٢٢٣١ نیست.
وی عنوان کرد: ما کلاهک هستهای نداریم و به دنبال آن نیز نیستیم.
ظریف افزود: برنامه موشکی ما دفاعی است.
به گزارش فارس، ظریف درباره بازگشت مهاجران غیرقانونی ایرانی از استرالیا که سوال یکی از خبرنگاران بود نیز تصریح کرد: هیچ اجباری برای بازگشت اتباع ایرانی به کشور نیست ولی ما این امکان را فراهم میکنیم که دواطلبانه به کشور بازگردند.
وی درباره اخراج مهاجران غیرقانونی ایرانی، اظهار داشت: تصمیمگیری در این زمینه به عهده دولت استرالیاست ولی ما کسی را مجبور به بازگشت به ایران نمیکنیم.