سیگنال مثبت فرمانده کل ارتش به دولت پزشکیان

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسم بزرگداشت روز پرستار که روز پنجشنبه - ۱۷ آبان- در دانشگاه علوم‌ پزشکی ارتش و بصورت وبیناری در ادارات بهداشت و درمان نیروهای تابعه و تعدادی از بیمارستان‌های آجا برگزار شد، با تبریک ولادت حضرت زینب (س) و قدردانی از پزشکان، پرستاران و تلاش‌گران عرصه بهداشت و درمان، یاد و خاطره جامعه بزرگ و ایثارگر پرستاری از گذشته تا حال و شهیدان عزیز و جانبازان بزرگوار بهداشت و درمان ارتش و صدها شهید کادر پزشکی و پرستاری در غزه که زیر شدیدترین و وحشیانه‌ترین حملات دشمن پلید صهیونیستی ماندند و در راه عقیده راسخ و حرفه مقدس خود به شهادت رسیدند را گرامی داشت.

به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه پرستاری حرفه‌ای ارزشمند و بسیار دشواری است، گفت: شایستگی‌ها و ویژگی‌های متعددی کنار هم قرار می‌گیرند تا برخی انسان‌ها امکان تلبس به این حرفه مقدس را بیابند. کسانی که این کار سخت و پرمشغله را انتخاب می‌کنند بی‌شک از یک صبر ماورایی برخوردارند، ایثار و فداکاری آنان نیز در صحیفه الهی ثبت وضبط شده و از اجر اخروی برخوردار خواهند شد.

وی افزود: پرستاری در قرآن کریم و احادیث متعدد از پیامبر اعظم(ص) و ائمه معصومین(ع) به عنوان جایگاهی والا و مشمول پاداش‌های خداوند متعال تعریف شده است، این پاداش ها لزوما مادی و دنیوی نیست؛ زیرا همگان می‌دانند که پاداش‌های مادی نمی‌تواند جبران کارطاقت فرسای پرستاران باشد، بلکه باید اجر واقعی خود را از خداوند دریافت کنند.

فرمانده کل ارتش، غمگساری و گره‌گشایی از نیازهای بندگان را دارای آثار وضعی و برکات زیادی در زندگی و سرنوشت دنیوی همگان دانست و اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) فرموده‌اند: «هر کس به یک ناتوان جسمی یاری کند خداوند او را در کارهایش یاری خواهد کرد»؛ امام صادق(ع) نیز در توصیه‌ای به پرستاران می‌فرماید: «نسبت به مبتلایان مهر بورزید و از آنان دلجویی کنید و بر عافیت و سلامتی خداوند را سپاس گویید».

امیر سرلشکر موسوی اظهار داشت: در نگاه دینی ما کسب بهشت اخروی باید در این دنیا با اخلاق و رفتارهای توصیه شده تضمین شود؛ بهشت، حاصل عمل و سبک زندگی مومنانه و صالحانه است و رفع حاجت مسلمان، آن هم در حالت اضطرار و بیماری از بالاترین و برجسته ترین اعمال صالح به شمار می‌رود. امام صادق(ع) همچنین فرموده اند: «هیچ مسلمانی حاجت مسلمان دیگری را روا نمی سازد، مگر اینکه خداوند تبارک و تعالی به او خطاب کند که پاداش تو به عهده من است و کمتر از بهشت برایت نمی پسندم». بنابراین اگر از این منظر نگاه کنیم؛ می‌توانیم هر لحظه‌یِ یک پرستار را قدم زدن در بهشت تلقی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: پرستاری می‌تواند یکی از راه‌های قرب به خداوند و دست‌یابی به کمال انسانی باشد و کمتر عملی را می‌توان در آموزه های دینی پیدا کرد که دارای آثار دنیوی و اخروی این چنینی باشد. چنین نگرشی، نشاط و علاقه ویژه‌ای در پرستاران ایجاد می‌کند و آنان به کار خود به عنوان وظیفه ای الهی - انسانی می‌نگرند.

فرمانده کل ارتش در ادامه با اشاره به اینکه تعمق در روایات و توصیه‌های رهبران بزرگ انقلاب اسلامی به ما یادآوری می‌کند که رفتارها و کنش‌ها و واکنش‌های پرستاران می‌تواند در روحیات بیماران تأثیر وضعی داشته باشند، بیان کرد: توجه کامل به جنبه‌های روانی و روان شناختی از عوامل مهم در بهبودی بیمار است، پشتیبانی‌های عاطفی، برخوردهای محبت آمیز، صبر و حوصله در شنیدن حرف‌ها و ناله‌ ها و تکریم بیمار، دادن امید بهبودی و بالا بردن روحیه بیمار می‌تواند نقش مهمی در آرامش و تسکین درد وی داشته باشد. بنابراین صرفا مرهم نهادن بر زخمی و مدیریت دارویی و مراقبت‌های حیاتی بیمار، معرف کاملی برای مقام والای پرستاری نیست و شاید تأثیرمعنوی و حمایت‌های روانی و تاب آوری‌های اخلاقی در شرایط سخت و دلسوزی و بردباری، بیشتر و کاراتر از ابعاد جسمانی باشد.

امیر سرلشکر موسوی، پرستاری را هنر ترکیب و تلفیق علم و همدلی و عشق و تعهد به بهبود دیگران دانست که می‌تواند دریای امید و آرزوی بیماران باشد، گفت: با این توصیف تنها کسانی می‌توانند به حرفه پرستاری و امر ارزشمند مراقبت از بیماران و دلگرمی و امیدواری مراجعان و دردمندان بپردازند که واجد این ویژگی‌ها باشند. امروزه پرستاری چون دیگر شاخه‌های علوم، جنبه‌های تخصصی و روانشناختی پیدا کرده است، اما باید اذعان کرد همچنان بخشی از خدمات و اثرات وجودی پرستاران، پیراپزشکان و پزشکان ناشناخته مانده است.

وی خاطرنشان کرد: در مرور بیانات بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز توصیفات بسیار دقیقی از این جایگاه دیده می‌شود؛ عصاره کلام آن بزرگواران نیز موید این است که پرستار همتراز با تکالیف مهم شراکت و همکاری و مددکاری با پزشکان با روح بیمار سروکار دارد.

فرمانده کل ارتش ادامه داد: پرستار غمگسار و نوازشگر و آرامش‌بخش مریض است؛ با یک لبخند با یک حرف گرم، با یک حرکت مهربانانه احساس خوبی را در بیمار به وجود می آورد این افراد در ضمیر پاکِ نیک فطرتان جامعه جای دارند و محبوبیت اجتماعی بالایی می‌یابند و این محبوبیت و منزلت اجتماعی را به امیال مادی و دنیایی تقلیل نمی‌دهند و با خدمت صادقانه، عشق و امید را به روح و جسم بیماران نیازمند تزریق می‌کنند. با بیماران خوشرفتاری می‌کنند. این ویژگی‌ها امروز نه فقط در قاموس پرستاران گرامی بلکه در پیراپزشکان و پزشکان و مجموعه بهداشت و درمان ارتش دیده می‌شود.

سرلشکر موسوی گفت: ما در ارتش بر اساس منظومه فکری حضرت آقا شعار مفهومی و پر مغز اشداء علی الکفار رحماء بینهم را سرلوحه کار خود قرار دادیم، حضرت آقا می فرمایند: " رحماء بینهم مربوط به همه است. همه باید نسبت به همدیگر با شفقت باشند، مهربان باشند"

وی با تاکید بر اینکه امروز پرستاران با تحمل سختی‌های بسیار در خط مقدم رافت و مهربانی نسبت به هم نوع خود قرار دارند، افزود: نمونه بارز این فداکاری در ایران را باید در آزمون بسیار دشوار کرونا دید که کارکنان شریف بهداشت و درمان بویژه پرستاران ارتش همراه با ده‌ها هزار پرستار عاشق و از جان گذشته در ارتباط نزدیک با بیماران و پذیرش مخاطرات جانی در آن وضعیت بسیار دشوار در لباس‌ها و پوششی که تحمل آن در شرایط عادی برای یک انسان بسیار سخت است، نه یک روز و دو روز بلکه ده‌ها ماه تکالیف انسانی و شرعی خود را انجام دادند و در ارتقاء سلامتی جامعه بسیار خوب عمل کردند و جمع کثیری از آن عزیزان در شمار شهیدان و جانبازان قرار گرفتند و در چشم مردم عزیزتر و شرافتمندتر از همیشه شدند. این عزیزان ارتش را در این آزمون نیز سربلند ساختند

فرمانده کل ارتش تصریح کرد: وقتی پای شرافت و سوگند پرستاری در میان باشد چه فرقی می‌کند دفاع مقدس یا کرونا و یا غزه، این قشر خدوم و بصیر بارها از ما خواسته‌اند تا در آن صحنه نیز حضور یابند و مددکار پزشکان و پرستاران از جان گذشته برای مداوا و ترمیم صدمات جسمی و روحی مجروحان مظلوم غزه باشند. ما این اشتیاق و آمادگی را به دولت و وزارت بهداشت اعلام کردیم و گفتیم با ظرفیت‌های شبکه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده ایم به دولت وفاق ملی برای توسعه خدمات درمانی و پزشکی در مناطق محروم و برای مردم و هر نقطه برای حفظ منافع ملی و حیثیت و هویت ایران عزیز و مردم مظلوم غزه کمک کنیم.

سرلشکر موسوی گفت: ارتش همواره به حفظ عزت و اعتبار و اقتدار ایرا در عرصه های منزلت‌آفرین می‌اندیشد و این تفکر و رویکرد برای قوی‌شدن و ارتقاء توان و قدرت دفاعی همواره وجود داشته، ادامه خواهد داشت و لحظه ای از این تفکر فارغ نخواهیم شد، اما متناسب با شکل و میزان تهدیدات روش‌ها و شیوه‌های مقابله ما نیز تغییر خواهد کرد.

فرمانده کل ارتش تاکید کرد: ما همیشه آماده ایم و تفکر افزایش سطح آمادگی‌ها در همه ارکان و اجزای ارتش در دستور کار است که شبکه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ارتش نیز از این قائده مستثنی نیست و متناسب با ماموریت ارتش در حفظ استقلال و تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی به ارتقاء مهارت‌ها، آموزش‌ها و خدمات می‌ اندیشد.