روزنامه پرتیراز انگلیسی زبان چین گزارش داد که ترور دانشمند هستهای و دفاعی ایران در تضاد با قوانین و هنجارهای بینالمللی و اقدامی مجرمانه بوده است.
طبق این گزارش، ترور فخریزاده درست قبل از دهمین سالگرد ترور «مجید شهریاری» دانشمند هستهای ایران و کمتر از یکسال از ترور شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صورت گرفت.
این روزنامه چینی در ادامه گزارش خود نوشت که اقدام تروریستی اخیر در منطقه آبسرد تهران با هدف تحمیل یک ضربه سنگین به جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است و نه تنها سؤالات جدی را درباره وضعیت اخلاقی و وجدانی عاملان حمله مطرح میکند، بلکه در تضاد با قوانین و هنجارهای بینالمللی و اقدامی جنایتکارانه و مجرمانه بوده است و تاحدودی به همین دلیل است که تاکنون هیچکس مسئولیت آن را برعهده نگرفته است.
چاینا دیلی در بخشی از گزارش خود به گمانهزنیها و شواهدی درباره نقش رژیم صهیونیستی در ترور این دانشمند هستهای و دفاعی ایران اشاره کرد و نوشت که فخریزاده برای مدتی در لیست سیاه تلآویو قرار داشته و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی زمانی در یک کنفرانس خبری گفت که نام محسن فخریزاده را به یاد داشته باشید.
از طرف دیگر، آن طور که در این گزارش آمده است، هیچیک از سران رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا تمایلی به پیوستن مجدد دولت جدید آمریکا به برجام نداشتهاند.
این روزنامه چینی سپس با اشاره به این موارد ادامه داد، با توجه به ماهیت پیچیده این قتل و پیامدهای غیرمعمول سیاسی و امنیتی این قضیه، به احتمال خیلی زیاد، همچون مورد شهریاری، کسی مسئولیت این حمله را برعهده نگیرد و همهچیز به صورت یک راز باقی بماند.
چاینا دیلی در پایان گزارش خود در خصوص برخی گزارشها مبنی بر آنکه این اقدام تروریستی با هدف تعویق یا توقف برنامه هستهای ایران صورت گرفته، نوشت، عوامل حمله تروریستی اخیر در ایران همچنین باید بدانند که اینگونه ترورها در یک دهه گذشته برنامه هستهای ایران را متوقف نکرده است و بسیار بعید است که در آینده نیز بتواند این برنامه را متوقف کند.
شهید محسن فخری زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع بعدازظهر روز جمعه هفتم آذر ماه در حمله عناصر تروریست مسلح به خودروی ایشان به شهادت رسید.