«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، سهشنبه هفته جاری اعلام کرد، رژیم صهیونیستی با برگزاری انتخابات در قدس اشغالی موافقت نکرده و وی نمیتواند فرمان ریاستی برای انتخابات صادر کند.
اخبار بینالملل- تحلیلگران فلسطینی معتقدند، عباس با این اظهارات تنها در حال فرار از برگزاری انتخابات است و دلیل این موضوع اختلافات داخلی فتح و عدم تمایل وی به انتخابات است.
تحلیلگر سیاسی فلسطینی «ماهر شامیه» در این زمینه به خبرگزاری «صفا» گفت، اینکه محمود عباس چند ماه پیش در سازمان ملل از قصد خود برای برگزاری انتخابات گفت اقدامی برای تجدید مشروعیتها بود اما حماس و دیگر گروههای فلسطینی با اعلام موافقت خود با انتخابات، عباس را غافلگیر کردند. از آن زمان تا کنون جنبش فتح و شخص عباس در پرونده انتخابات و فرمان ریاستی تعلل میکنند.
شامیه مشروط کردن فرمان ریاستی به موافقت رژیم صهیونیستی با برگزاری انتخابات در قدس را شوکهکننده خواند و گفت، گویا محمود عباس بهانهای برای عدم صدور فرمان ریاستی پیدا کرده و تحلیل واضح این موضوع آن است که به دلایل متعلق به جنبش فتح از برگزاری انتخابات فرار میکند.
وی درباره دلایل این موضوع گفت، این دلایل به وضعیت داخلی فتح، مشکلات میان فتح در کرانه باختری و غزه، روابطش با بخش جدا شده از آن به رهبری محمد دحلان و روابط متشنج میان اعضای مرکزی فتح برمیگردد که به آنها اجازه برگزاری انتخابات شفاف را نمیدهد.
شامیه ادامه داد، بهتر بود عباس به جای ارتباط دادن انتخابات قدس به موضع اسرائیل، از نظر بینالمللی تلاش میکرد تا با طرفهای دیگر با اعمال فشار بر اسرائیل، این رژیم را قانع برگزاری انتخابات در قدس کنند.
«ابراهیم ابراش» دیگر تحلیلگر فلسطینی نیز اعلام کرد، این اقدامات عباس نشان دهنده فرار وی از برگزاری انتخابات و عدم تمایل او در این باره است.
ابراش در این باره به خبرگزاری صفا گفت، عباس میداند حتی اگر انتخابات برگزار شود این موضوع به تنهایی به اختلافات پایان نمیدهد. حتی اگر او برنده شود این موضوع به تنهایی غزه و کرانه باختری را تحت حاکمیت واحد در نخواهد آورد.
این تحلیلگر سیاسی ادامه داد، فتح تجربه سال ۱۹۹۶ را تکرار نخواهد کرد که با اکثریت وارد کارزار انتخابات شود؛ حماس هم همان نتایج انتخابات سال ۲۰۰۶ را کسب نخواهد کرد بنابراین اعتمادی میان دو طرف درباره برونرفت انتخابات وجود ندارد.
ابراش سپس اعلام کرد، برگزاری انتخابات به تنهایی کفایت نمیکند و ابتدا باید میزانی از توافق برای برگزاری انتخابات حاصل شود.