با تشکیل دولت انتقالی سودان مقامات خارطوم سیاست برون رفت از انزوای جهانی و گسترش روابط با کشورهای مختلف دنیا را در پیش گرفته اند و در همین راستا گام برمیدارند. بر اساس همین سیاست عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت انتقالی خارطوم در حاشیه نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل با هیئت های دیپلماتیک کشورهای مختلف جهان به گفت وگو نشست. کشورهای غربی از سیاست جدید خارطوم استقبال کردند و در همین راستا رئیس جمهور فرانسه از حمدوک دعوت کرد تا به پاریس سفرکند.
نخست وزیر دولت انتقالی سودان امروز در کاخ الیزه با رئیس جمهور فرانسه دیدار و درباره گسترش روابط دوجانبه و کمک فرانسه به خارطوم برای عبور از این مرحله حساس تاریخ سودان گفت وگو خواهد کرد.
سفیر سودان در پاریس به خبرگزاری سودان گفت: عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت انتقالی خارطوم در سفر به فرانسه با وزیر اقتصاد و دارایی این کشور دیدار و درباره کمک فرانسه جهت بخشش بدهی های خارجی سودان گفت وگو میکند.
دفع الله حاج افزود: حمدوک امروز در مراسم تشییع جسد ژاک شیراک رئیس جمهور فقید فرانسه شرکت خواهد کرد. در این مراسم حدود 30 نفر از سران و نخست وزیران کشورهای مختلف جهان حضور دارند.
نخست وزیردولت انتقالی سودان که برای شرکت در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفته بود، پس از پایان این نشست دیروز آمریکا را به مقصد فرانسه ترک کرد و در ساختمان وزارت خارجه فرانسه با عبدالواحد محمد نور رهبر جنبش آزادیبخش سودان دیدار و در خصوص پایان دادن به درگیری های داخلی سودان با او گفت وگو کرد.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، در این دیدار محمد نور نپذیرفت که به روند سیاسی برای پایان دادن به درگیری های داخلی سودان بپیوندد . همچنین او به مشروعیت دولت انتقالی خارطوم اعتراف نکرد.
سخنگوی جنبش آزادیبخش سودان درباره مذاکرات حمدوک با محمد نور گفت: این دیدار براساس درخواست حمدوک و با هماهنگی وزارت خارجه فرانسه به صورت غیر رسمی انجام شد. در این نشست دو طرف علل درگیری های مسلحانه در سودان، نحوه حل وفصل مشکلات ناشی از بحران، تکمیل روند انقلاب، تشکیل یک دولت سودانی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
محمد عبدالرحمان نایر افزود: جنبش آزادیبخش سودان معتقد است که تغییر ساختار نظام باید فراگیر باشد و دولت مدنی را نیز دربر بگیرد. سران حزب کنگره ملی ( حزب حاکم سابق ) و تمام سران نظام عمرالبشیر باید محاکمه شود. این جنبش اعلامیه ای قانون اساسی و سایر توافق هایی که بین ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان سودانی به امضاء رسیده است را قبول ندارد.
وی تصریح کرد: در این دیدار عبدالله حمدوک برشناسایی ریشه های بحران تاکید کرد و آن را بستری برای حل و فصل مشکلات سودان دانست که در سایه آن صلح و ثبات در کشور با مشارکت تمام گروه های سودانی تحقق خواهد یافت.
در همین حال، سخنگوی رسمی ائتلاف آزادی و تغییر در گفت وگو با همین روزنامه سودانی اظهار داشت: توافقاتی که دولت انتقالی خارطوم با گروه های مسلح در پایتخت جنوبی امضاء کرده با توافقنامه اعلامیه قانون اساسی ناسازگار است.
وجدی صالح تصریح کرد: در این توافقات آمده تعیین استانداران غیر نظامی به تعویق بیفتد و این بر خلاف اعلامیه قانون اساسی است لذا توافقات صورت گرفته در جوبا امکان اجرایی شدن ندارد مگر اینکه در اعلامیه قانون اساسی تغییراتی انجام شود و این تغییر ملزم به توافقات سیاسی است.
وی تاکید کرد: هیچ سودانی مجاز نیست توافقاتی را امضاء کند که مخالف اعلامیه قانون اساسی باشد زیرا این اعلامیه قانون کشور است که معارضان و نظامیان با رضایت آن را امضاء کرده اند.
سودان تریبون نوشت: انتظار می رود این سخنان وجدی صالح اختلافات را بین ائتلاف آزادی و تغییر و گروه های مسلح سودانی افزایش دهد و طوفان جدیدی از درگیری های کلامی بین دو طرف ایجاد کند.
دولت انتقالی سودان در 12 سپتامبر (21 شهریور) با جبهه انقلابی و جنبش مردمی آزادیبخش سودان ( شمال ) توافقنامه هایی را امضا کرد تا سنگ بنایی برای ورود به مذاکرات صلح با گروه های مسلح در اواسط اکتوبر تا 14 دسامبر 2019 باشد.